2024-2028 yılları arasını kapsayan On İkinci Kalkınma Planında “Kadın ve erkeğin evlilik bağıyla kurulan, milli ve manevi değerlerin taşıyıcısı olan ailenin her türlü zararlı eğilimden korunması, sağlıklı nesillerin yetişmesi, dinamik nüfus yapısının ve kalkınmanın istikrarlı bir biçimde sürdürülmesini teminen aile kurumunun güçlendirilmesi” temel amaç olarak belirlenmiştir. On İkinci Kalkınma Planına atıfla hazırlanan Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Vizyon Belgesi ve Eylem Planı’nda, demografi, refah, sosyal politika ve hizmet, dijitalleşme ve çevre temaları ele alınmış ve bu kapsamda “Küresel Riskler ve Demografik Dönüşüm Karşısında Ailenin Korunması”, “Ailelerin Refah Düzeyinin Yükseltilmesi”, “Aile Odaklı Sosyal Politika ve Hizmetlerin Etkinliğinin Artırılması”, “Dijitalleşme Sürecinde Ailenin Desteklenmesi”, “Aileye Duyarlı Çevre Politikaları ile Ailelerin Afet ve Acil Durumlara Dayanıklılığının Artırılması” olmak üzere beş temel stratejik amaç belirlenmiştir. Bu hususların yanında da ailenin önemine ve toplumsal hayattaki yerine vurgu yapılmış, 2025 yılı Cumhurbaşkanlığınca aile yılı olarak ilan edilmiştir.
2014 yılından günümüze yayımlanan Akademi Sosyal Bilimler Dergisi, Editör Kurulu kararıyla, ailenin önemine ve toplumdaki yerine dikkat çekerek, On İkinci Kalkınma Planı, Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Vizyon Belgesi ve Eylem Planı ve Cumhurbaşkanlığınca 2025 yılının aile yılı ilan edilmesi çerçevesinde, 2025 yılı Eylül sayısının temasını “Aile” olarak belirlemiştir. Bu kapsamda Dergimizin Eylül sayısında yayımlanmak üzere aile konulu çalışmaları hakem değerlendirmesine tabii tutulmak üzere en geç 30 Haziran 2025 tarihine kadar kabul edilmektedir. Makale gönderimi DergiPark sistemi üzerinden yapılmaktadır.
ÖNEMLİ BİLGİLER
HAKKIMIZDA
Akademi Sosyal Bilimler Dergisi Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.