BibTex RIS Cite

Struggle for Power in Macbeth and Lord of the Flies

Year 2015, Volume: 2 Issue: 4, - , 04.09.2015

Abstract

Bütün türleriyle edebiyat, genel bir bakış açısıyla incelendiğinde çoğunun güç temasını içerdiği açık olarak görülebilir. Karmaşık ve değişken bir yapıya sahip olan güç, hayatımızda ve gerçek yaşamın bir yansıması olan edebiyatta önemli bir yere sahiptir. Bu bağlamda William Shakespeare’in oyunları güç ilişkilerinin en tipik temsilcileri olarak kabul edilebilirler. Güç temasını işleyen önde gelen oyunlardan olan Macbeth haksız yolla elde edilen gücün sonuçlarını sunmaktadır ve William Golding’in Yüzüklerin Efendisi yapıtı ile birçok ortak özelliğe sahiptir. Farklı yazım tarzlarına rağmen her iki eser, olabildiğince daha fazla güce sahip olmak amacıyla aç gözlülükle çabalayan ve kendilerinin yanı sıra diğer karakterlerin de felaketlerini hazırlayan karakterlere sahiptir. Bu makale, farklı zamanlarda yazılan bu eserler arasında karşılaştırma yapmak ve her iki yazarın insanoğlunun güce olan arzularını nasıl etkili bir biçimde kullandıklarını göstermeyi amaçlamaktadır.

Year 2015, Volume: 2 Issue: 4, - , 04.09.2015

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Aydın Görmez

Şükran Dağ This is me

Publication Date September 4, 2015
Published in Issue Year 2015 Volume: 2 Issue: 4

Cite

APA Görmez, A., & Dağ, Ş. (2015). Struggle for Power in Macbeth and Lord of the Flies. Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 2(4).
AMA Görmez A, Dağ Ş. Struggle for Power in Macbeth and Lord of the Flies. ASBİDER. September 2015;2(4).
Chicago Görmez, Aydın, and Şükran Dağ. “Struggle for Power in Macbeth and Lord of the Flies”. Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi 2, no. 4 (September 2015).
EndNote Görmez A, Dağ Ş (September 1, 2015) Struggle for Power in Macbeth and Lord of the Flies. Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi 2 4
IEEE A. Görmez and Ş. Dağ, “Struggle for Power in Macbeth and Lord of the Flies”, ASBİDER, vol. 2, no. 4, 2015.
ISNAD Görmez, Aydın - Dağ, Şükran. “Struggle for Power in Macbeth and Lord of the Flies”. Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi 2/4 (September 2015).
JAMA Görmez A, Dağ Ş. Struggle for Power in Macbeth and Lord of the Flies. ASBİDER. 2015;2.
MLA Görmez, Aydın and Şükran Dağ. “Struggle for Power in Macbeth and Lord of the Flies”. Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, vol. 2, no. 4, 2015.
Vancouver Görmez A, Dağ Ş. Struggle for Power in Macbeth and Lord of the Flies. ASBİDER. 2015;2(4).