BibTex RIS Cite

Akut Karın Tanısı ile Karışabilen Nadir Bir Bulgu –

Year 2013, Volume: 5 Issue: 1, 46 - 50, 01.03.2013

Abstract

Chilaiditi belirtisi barsakların karaciğer ve diafram arasına yerleşmesi ile ortaya çıkan ve radyolojik olarak tesadüfen saptanan bir bulgudur. Burada irredükte inguinal herni nedeniyle opere edilmiş Chilaiditi belirtili bir hastayı sunmayı amaçladık. İrredükte inguinal herni tanısıyla acil servisimize başvuran 21 yaşında erkek hastanın yaklaşık bir haftadır devam eden karın ağrısı öyküsü mevcuttu. Fizik muayenesinde irredükte inguinal herni saptandı. Hastanın ayakta direk batın grafisinde her iki diyafram altında serbest hava görünümü mevcuttu. İnkarsere inguinal herni + perforasyon öntanısıyla diagnostik laparoskopi yapılan hastada batın içi organların salim olduğu görüldü. İnguinal herni insizyonuyla yapılan eksplorasyonda ise inmemiş testis tespit edilmesi üzerine hastaya orşiektomi yapıldı. Hasta komplikasyonsuz olarak 2. gün taburcu edildi. Chilaiditi belirtisi akut batınla birlikteliğinde perforasyon bulguları ile karışabilir. Bu nedenle ameliyat öncesi göz önünde bulundurulmalıdır

A Rare Finding Imitating Acute Abdomen – Chilaiditi Sign

Year 2013, Volume: 5 Issue: 1, 46 - 50, 01.03.2013

Abstract

Chilaiditi sign is a condition that occurs due to transposition of intestine in between the diaphragm and the liver and radiologicaly revealed incidentally. Here, we aimed to present a patient that was operated for irreducted inguinal hernia with Chilaiditi sign. Twentyone year old male patient with irreducted inguinal hernia refered to our emergency service had a one week proceeding abdominal pain. He had an irreducted inguinal hernia in his physical examination. Patient had also free air under the diaphragm on a standing abdominal X-ray. A diagnostic laparoscopy was performed with the prediagnosis of incarcerated inguinal hernia + perforation and the intraabdominal organs were normal. An undescended testis was explored within the inguinal hernia incision and orchiectomy was performed. the patient was discharged 2 days later without any complication. Chilaiditi sign and acute abdomen collocation can be interfered with perforation findings. Therefore it should be taken into consideration preoperatively

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA52DB74ZK
Journal Section Research Article
Authors

Erdinç Yenidoğan This is me

İsmail Okan This is me

Hüseyin Ayhan Kayaoğlu This is me

Doğan Atılğan This is me

Zeki Özsoy This is me

Servet Tali This is me

Mustafa Şahin This is me

Publication Date March 1, 2013
Published in Issue Year 2013 Volume: 5 Issue: 1

Cite

APA Yenidoğan, E., Okan, İ., Kayaoğlu, H. A., Atılğan, D., et al. (2013). Akut Karın Tanısı ile Karışabilen Nadir Bir Bulgu –. Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi, 5(1), 46-50.
AMA Yenidoğan E, Okan İ, Kayaoğlu HA, Atılğan D, Özsoy Z, Tali S, Şahin M. Akut Karın Tanısı ile Karışabilen Nadir Bir Bulgu –. Gaziosmanpaşa Tıp Dergisi. March 2013;5(1):46-50.
Chicago Yenidoğan, Erdinç, İsmail Okan, Hüseyin Ayhan Kayaoğlu, Doğan Atılğan, Zeki Özsoy, Servet Tali, and Mustafa Şahin. “Akut Karın Tanısı Ile Karışabilen Nadir Bir Bulgu –”. Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi 5, no. 1 (March 2013): 46-50.
EndNote Yenidoğan E, Okan İ, Kayaoğlu HA, Atılğan D, Özsoy Z, Tali S, Şahin M (March 1, 2013) Akut Karın Tanısı ile Karışabilen Nadir Bir Bulgu –. Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi 5 1 46–50.
IEEE E. Yenidoğan, “Akut Karın Tanısı ile Karışabilen Nadir Bir Bulgu –”, Gaziosmanpaşa Tıp Dergisi, vol. 5, no. 1, pp. 46–50, 2013.
ISNAD Yenidoğan, Erdinç et al. “Akut Karın Tanısı Ile Karışabilen Nadir Bir Bulgu –”. Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi 5/1 (March 2013), 46-50.
JAMA Yenidoğan E, Okan İ, Kayaoğlu HA, Atılğan D, Özsoy Z, Tali S, Şahin M. Akut Karın Tanısı ile Karışabilen Nadir Bir Bulgu –. Gaziosmanpaşa Tıp Dergisi. 2013;5:46–50.
MLA Yenidoğan, Erdinç et al. “Akut Karın Tanısı Ile Karışabilen Nadir Bir Bulgu –”. Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi, vol. 5, no. 1, 2013, pp. 46-50.
Vancouver Yenidoğan E, Okan İ, Kayaoğlu HA, Atılğan D, Özsoy Z, Tali S, Şahin M. Akut Karın Tanısı ile Karışabilen Nadir Bir Bulgu –. Gaziosmanpaşa Tıp Dergisi. 2013;5(1):46-50.

-