BibTex RIS Cite

Bir Olgu Nedeniyle Baş ve Boyun Bölgesinin Agresif Seyirli Bazal Hücreli Karsinomları

Year 2012, Volume: 4 Issue: 3, 44 - 50, 01.09.2012

Abstract

Bazal hücreli karsinom (BCC), derinin en sık görülen malign tümörüdür. BCC sıklıkla minimal yumuşak doku invazyonu oluşturması, yavaş bir büyüme göstermesi ve yüksek kür oranlarıyla bilinen bir neoplazidir. Buna rağmen BCC, derin invazyon, bölgesel ve uzak metastazlar ve rekurrensler ile agresif bir seyir gösterebilir. Tümörün bu alışılmadık seyri tümör büyüklüğü, süresi, histolojik yapısı ve perinöral invazyon göstermesi gibi bir çok faktörlerle ilişkilendirilmiştir. Bu yazıda takip ve tedavisi tarafımızdan yapılan, perinöral invazyon ve cerrahi tedavi sonrası nüks gösteren bir BCC olgusu nedeniyle baş boyun bölgesi yerleşimli bazal hücreli karsinomlar ve agresif seyreden fenotipi tartışılacaktır.

The Basal Cell Carcinomas with Aggresive Course of Head and Neck due to a Case

Year 2012, Volume: 4 Issue: 3, 44 - 50, 01.09.2012

Abstract

Basal cell carcinoma (BCC), is the most common skin malignancy. BCC generally has a clinical course characterized by slow growth, minimal soft tissue invasiviness and high cure rate. Occasionally, however, BCC behaves aggressively with deep invasion, recurrence and potential regional and distant metastasis. Several factors, including tumor size, histology, duration and perineural spread have been postulated as markers of the aggressive BCC course. In this article, owing to a case BCC with perineural spread and recurrence after surgical teatment, basal cell carcinomas of the head region and aggresive phenotype will be discussed

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA96CS53KP
Journal Section Case Report
Authors

İbrahim Aladağ This is me

Levent Gürbüzler This is me

Ahmet Eyibilen This is me

Sema Koç This is me

Kader Bayram This is me

Publication Date September 1, 2012
Published in Issue Year 2012 Volume: 4 Issue: 3

Cite

APA Aladağ, İ., Gürbüzler, L., Eyibilen, A., Koç, S., et al. (2012). Bir Olgu Nedeniyle Baş ve Boyun Bölgesinin Agresif Seyirli Bazal Hücreli Karsinomları. Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi, 4(3), 44-50.
AMA Aladağ İ, Gürbüzler L, Eyibilen A, Koç S, Bayram K. Bir Olgu Nedeniyle Baş ve Boyun Bölgesinin Agresif Seyirli Bazal Hücreli Karsinomları. Gaziosmanpaşa Tıp Dergisi. September 2012;4(3):44-50.
Chicago Aladağ, İbrahim, Levent Gürbüzler, Ahmet Eyibilen, Sema Koç, and Kader Bayram. “Bir Olgu Nedeniyle Baş Ve Boyun Bölgesinin Agresif Seyirli Bazal Hücreli Karsinomları”. Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi 4, no. 3 (September 2012): 44-50.
EndNote Aladağ İ, Gürbüzler L, Eyibilen A, Koç S, Bayram K (September 1, 2012) Bir Olgu Nedeniyle Baş ve Boyun Bölgesinin Agresif Seyirli Bazal Hücreli Karsinomları. Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi 4 3 44–50.
IEEE İ. Aladağ, L. Gürbüzler, A. Eyibilen, S. Koç, and K. Bayram, “Bir Olgu Nedeniyle Baş ve Boyun Bölgesinin Agresif Seyirli Bazal Hücreli Karsinomları”, Gaziosmanpaşa Tıp Dergisi, vol. 4, no. 3, pp. 44–50, 2012.
ISNAD Aladağ, İbrahim et al. “Bir Olgu Nedeniyle Baş Ve Boyun Bölgesinin Agresif Seyirli Bazal Hücreli Karsinomları”. Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi 4/3 (September 2012), 44-50.
JAMA Aladağ İ, Gürbüzler L, Eyibilen A, Koç S, Bayram K. Bir Olgu Nedeniyle Baş ve Boyun Bölgesinin Agresif Seyirli Bazal Hücreli Karsinomları. Gaziosmanpaşa Tıp Dergisi. 2012;4:44–50.
MLA Aladağ, İbrahim et al. “Bir Olgu Nedeniyle Baş Ve Boyun Bölgesinin Agresif Seyirli Bazal Hücreli Karsinomları”. Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi, vol. 4, no. 3, 2012, pp. 44-50.
Vancouver Aladağ İ, Gürbüzler L, Eyibilen A, Koç S, Bayram K. Bir Olgu Nedeniyle Baş ve Boyun Bölgesinin Agresif Seyirli Bazal Hücreli Karsinomları. Gaziosmanpaşa Tıp Dergisi. 2012;4(3):44-50.

-