Şanlıurfa ilinde üretilen sadeyağların serbest yağ asitleri içerik ve bileşimini belirlemek için yapılan bu araştırmada, toplam 20 adet sadeyağ örneği incelenmiştir. Araştırma sonucunda Urfa
yağında toplam serbest yağ asidi miktarının 79.99 ile 89.54 mg 100 gr-1 sadeyağ arasında değiştiği belirlenmiştir. Yağ asitleri bileşiminin ise, %0.31-0.74 bütirik asit, %0.32-1.06 kaproik asit, %0.25-0.79 kaprilik asit, %1.32-2.65 kaprik asit, %2.54-3.70 laurik asit, %11.12-14.38 miristik asit, %27.62-36.82 palmitik asit, %9.14-14.50 stearik asit, %32.43-38.53 oleik asit ve %0.14-0.54 linoleik asit şeklinde olduğu saptanmıştır.
In this study, 20 different sadeyag (anhydrous milk fat) samples produced in Sanlıurfa were analyzed in order to determine the contents and composition free fatty acid of the sadeyag. Total
free fatty acids of sadeyag ranged between 79.99 and 89.54 mg 100 gr-1 sadeyag. Free fatty composition of the sadeyag were determined as follows: 0.31-0.74% butyric acid, 0.32-1.06%
caproic acid, 0.25-0.79% caprylic acid, 1.32-2.65% capric acid, 2.54-3.70% lauric acid,, 11.12- 14.38% myristic acid, 27.62-36.82% palmitic acid,, 9.14-14.50% stearic acid,, 32.43-38.53% oleic acid and 0.14-0.54% linoleic acid.
Primary Language | Turkish |
---|---|
Subjects | Food Engineering |
Journal Section | Araştırma Makaleleri |
Authors | |
Publication Date | February 21, 2014 |
Submission Date | February 21, 2014 |
Published in Issue | Year 2010 Volume: 14 Issue: 2 |
Indexing and Abstracting