Bu çalışmada, geleneksel ve fabrikasyon metotlarla üretilen isot baharatlarının kalite özelliklerini belirleyen bazı fizikokimyasal ve renk özellikleri belirlenmiştir. Bu amaçla, rutubet oranı, su aktivitesi, pH değeri, titrasyon asitliği, toplam karotenoid içeriği, ekstrakte edilebilir renk (ASTA, k/s), esmerleşme indeksi ve yüzey renk parametreleri ölçülmüştür. Geleneksel ve Fabrikasyon isotların rutubet, pH, titrasyon asitliği ve ho değerlerinin aynı olduğu saptanmıştır. Buna karşın, fabrikasyon isotun su aktivitesi ve esmerleşme indeksinin daha yüksek olduğu tespit edilmiştir. Geleneksel isot toplam karotenoid miktarı, ASTA değeri, k/s oranı ve yüzey renk değerlerinin de daha yüksek olduğu saptanmıştır. Çalışma sonuçları geleneksel isotun daha iyi bir renk kalitesine sahip olduğunu göstermiştir.
Journal Section | Araştırma Makaleleri |
---|---|
Authors | |
Publication Date | October 27, 2016 |
Submission Date | September 28, 2016 |
Published in Issue | Year 2016 Volume: 20 Issue: 3 |
Indexing and Abstracting