Book Review

MAHALLE: YENİ BİR PARADİGMA MÜMKÜN MÜ?

Volume: 6 Number: 2 December 30, 2023

MAHALLE: YENİ BİR PARADİGMA MÜMKÜN MÜ?

Abstract

Bu kitap, mahalleyi geleneksel mahalleden başlatarak ele almış ve mahallenin zaman içinde modern mahalleye dönüşmesini, dönüşürken de toplumsal ve mekânsal açıdan ne gibi değişikliklere maruz kaldığını tartışmaktadır. Çalışma, bizi mahalle için gelecekte yeni bir paradigmanın mümkün olup olmadığı konusunda düşündürmeye çalışmaktadır. Kitaptaki konular birbirinin devamı olacak şekilde kurgulanmış ve kitap üç bölüme ayrılmıştır. Kitabın bölümlerine bakıldığında; ilk bölümde dünyada komşuluk/mahalle konusuna genel bir bakış, ikinci bölümde Türkiye özelinde mahallenin genel bir tahlili, üçüncü bölümde ise mahalle için gelecekte bir paradigmanın mümkün olup olmadığı konuları çerçevesinde bir tartışma yürütüldüğü görülmektedir. Bunun yanı sıra yazar ek bir bölüm açarak İstanbul’un bazı semtlerinin (Arnavutköy, Balat-Çukurbostan, Rasimpaşa, Bahçelievler, Ondokuz Mayıs ve Fikirtepe) bugününü çeşitli alan araştırmalarıyla açıklamıştır.

Keywords

References

  1. Eren, İmre Özbek (2017). Mahalle: Yeni Bir Paradigma Mümkün Mü?. İstanbul: Tuti Kitap.

Details

Primary Language

Turkish

Subjects

Sociology (Other)

Journal Section

Book Review

Publication Date

December 30, 2023

Submission Date

October 12, 2023

Acceptance Date

October 26, 2023

Published in Issue

Year 2023 Volume: 6 Number: 2

APA
Çınar, R. (2023). MAHALLE: YENİ BİR PARADİGMA MÜMKÜN MÜ? Hars Akademi Uluslararası Hakemli Kültür Sanat Mimarlık Dergisi, 6(2), 341-344. https://izlik.org/JA73DJ29HG
AMA
1.Çınar R. MAHALLE: YENİ BİR PARADİGMA MÜMKÜN MÜ? Hars Akademi Uluslararası Hakemli Kültür Sanat Mimarlık Dergisi. 2023;6(2):341-344. https://izlik.org/JA73DJ29HG
Chicago
Çınar, Ramazan. 2023. “MAHALLE: YENİ BİR PARADİGMA MÜMKÜN MÜ?”. Hars Akademi Uluslararası Hakemli Kültür Sanat Mimarlık Dergisi 6 (2): 341-44. https://izlik.org/JA73DJ29HG.
EndNote
Çınar R (December 1, 2023) MAHALLE: YENİ BİR PARADİGMA MÜMKÜN MÜ? Hars Akademi Uluslararası Hakemli Kültür Sanat Mimarlık Dergisi 6 2 341–344.
IEEE
[1]R. Çınar, “MAHALLE: YENİ BİR PARADİGMA MÜMKÜN MÜ?”, Hars Akademi Uluslararası Hakemli Kültür Sanat Mimarlık Dergisi, vol. 6, no. 2, pp. 341–344, Dec. 2023, [Online]. Available: https://izlik.org/JA73DJ29HG
ISNAD
Çınar, Ramazan. “MAHALLE: YENİ BİR PARADİGMA MÜMKÜN MÜ?”. Hars Akademi Uluslararası Hakemli Kültür Sanat Mimarlık Dergisi 6/2 (December 1, 2023): 341-344. https://izlik.org/JA73DJ29HG.
JAMA
1.Çınar R. MAHALLE: YENİ BİR PARADİGMA MÜMKÜN MÜ? Hars Akademi Uluslararası Hakemli Kültür Sanat Mimarlık Dergisi. 2023;6:341–344.
MLA
Çınar, Ramazan. “MAHALLE: YENİ BİR PARADİGMA MÜMKÜN MÜ?”. Hars Akademi Uluslararası Hakemli Kültür Sanat Mimarlık Dergisi, vol. 6, no. 2, Dec. 2023, pp. 341-4, https://izlik.org/JA73DJ29HG.
Vancouver
1.Ramazan Çınar. MAHALLE: YENİ BİR PARADİGMA MÜMKÜN MÜ? Hars Akademi Uluslararası Hakemli Kültür Sanat Mimarlık Dergisi [Internet]. 2023 Dec. 1;6(2):341-4. Available from: https://izlik.org/JA73DJ29HG

Articles published in Hars Academy International Peer-Reviewed Culture, Art, and Architecture Journal are licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

by.png