BibTex RIS Cite

The "M" of GIS as an Information Technology Project, Communication & Sharing Technology in the Role of Geomatic Engineering

Year 2004, Issue: 91, 46 - 54, 01.12.2004

Abstract

The "M" of GIS as an Information Technology Project, Communication & Sharing Technology in the Role of Geomatic EngineeringThe Management of Geographic or Spatial Information, which isover the multi-discipline task, and GIS Geographic InformationSystem application has been recently considered as a multi-purpose and multi-participants information technology IT project.In that case, mapping agencies have much more responsibilitiesand hard tasks while producing the high resolution spatial information system projects within the context of multi-purpose andmulti-participants approach. This article demonstrates the management of such a multi-purpose and multi-participants GIS projectas an information technology project, the steps being realized inthis project application and the required responsibilities of the geomatic engineers

Bilişim Projesi, İletişim ve Paylaşım Teknolojisi Olarak CBS’nin “Y”si ve Geomatik Mühendisliğinin Yeri

Year 2004, Issue: 91, 46 - 54, 01.12.2004

Abstract

Disiplinler üstü bir çalışma olan ‘coğrafi ya da mekansal bilgininyönetimi’ ve ‘Coğrafi Bilgi Sistemi CBS ’ uygulaması, günümüzde ‘çok amaçlı ve çok katılımlı bir bilgi teknolojisi projesi’, yanibilişim projesi olarak ele alınmaktadır. Çok amaçlı ve çok katılımlı bu CBS projelerinin yönetimi konusu da Jeodezi ve Fotogrametri Mühendislerine Harita Mühendislerine ya da dünyadaki yeniadıyla Geomatik Mühendislerine ve sektörüne büyük sorumluluklar ve görevler getirmektedir. Bu çalışma, paylaşımcı yapıda çokamaçlı ve çok katılımlı bir bilişim projesi olarak ‘yüksek çözünürlüklü büyük ölçekli mekansal bilgi sistemi’ projelerinin; "Y"önetimi, gerçekleştirilmesindeki aşamalar ve harita mühendisliği sektörünün alması gereken sorumluluklar üzerinedir

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Research Article
Authors

Caner Güney This is me

Rahmi Nurhan Çelik This is me

Publication Date December 1, 2004
Published in Issue Year 2004 Issue: 91

Cite

APA Güney, C., & Çelik, R. N. (2004). Bilişim Projesi, İletişim ve Paylaşım Teknolojisi Olarak CBS’nin “Y”si ve Geomatik Mühendisliğinin Yeri. Jeodezi Ve Jeoinformasyon Dergisi(91), 46-54.
AMA Güney C, Çelik RN. Bilişim Projesi, İletişim ve Paylaşım Teknolojisi Olarak CBS’nin “Y”si ve Geomatik Mühendisliğinin Yeri. hkmojjd. December 2004;(91):46-54.
Chicago Güney, Caner, and Rahmi Nurhan Çelik. “Bilişim Projesi, İletişim Ve Paylaşım Teknolojisi Olarak CBS’nin ‘Y’si Ve Geomatik Mühendisliğinin Yeri”. Jeodezi Ve Jeoinformasyon Dergisi, no. 91 (December 2004): 46-54.
EndNote Güney C, Çelik RN (December 1, 2004) Bilişim Projesi, İletişim ve Paylaşım Teknolojisi Olarak CBS’nin “Y”si ve Geomatik Mühendisliğinin Yeri. Jeodezi ve Jeoinformasyon Dergisi 91 46–54.
IEEE C. Güney and R. N. Çelik, “Bilişim Projesi, İletişim ve Paylaşım Teknolojisi Olarak CBS’nin ‘Y’si ve Geomatik Mühendisliğinin Yeri”, hkmojjd, no. 91, pp. 46–54, December 2004.
ISNAD Güney, Caner - Çelik, Rahmi Nurhan. “Bilişim Projesi, İletişim Ve Paylaşım Teknolojisi Olarak CBS’nin ‘Y’si Ve Geomatik Mühendisliğinin Yeri”. Jeodezi ve Jeoinformasyon Dergisi 91 (December 2004), 46-54.
JAMA Güney C, Çelik RN. Bilişim Projesi, İletişim ve Paylaşım Teknolojisi Olarak CBS’nin “Y”si ve Geomatik Mühendisliğinin Yeri. hkmojjd. 2004;:46–54.
MLA Güney, Caner and Rahmi Nurhan Çelik. “Bilişim Projesi, İletişim Ve Paylaşım Teknolojisi Olarak CBS’nin ‘Y’si Ve Geomatik Mühendisliğinin Yeri”. Jeodezi Ve Jeoinformasyon Dergisi, no. 91, 2004, pp. 46-54.
Vancouver Güney C, Çelik RN. Bilişim Projesi, İletişim ve Paylaşım Teknolojisi Olarak CBS’nin “Y”si ve Geomatik Mühendisliğinin Yeri. hkmojjd. 2004(91):46-54.