Araştırma Makalesi

Japon Kültürü İçeriklerine Erişimde Google Arama Sorgu Becerileri

Cilt: 10 Sayı: 20 15 Ekim 2022
PDF İndir

Japon Kültürü İçeriklerine Erişimde Google Arama Sorgu Becerileri

Öz

Birbiriyle ilintili unsurlar oldukları için bir dili öğrenme ile o dilin kültürünü öğrenme arasında bağlantılar vardır. Öğrenilen dilin kültürünü öğrenme için yardımcı olan kaynaklar açısından çeşitlilik, tercih edilen bir durumdur. Bir yabancı dili öğrenmek isteyenlere olabildiğince çeşitli kaynak sağlanmalı ya da çeşitli kaynaklara erişim yolları gösterilmelidir. Bu araştırma bu kaynak çeşitliliğine erişim açısından ne gibi bir strateji izlenmeli sorusuna cevap aramaktadır. Araştırmanın alt soruları ise Google arama komutları ile bu strateji doğrultusunda ne tür arama sorguları üretilebileceği ve bir kaç dilde ve farklı ülke adreslerinden elde edilen verilerden ne tür sonuçlar çıkarılabileceğidir. Bu çalışmada sergilenen arama sorgu çeşitliliği, keşfederek öğrenme ve materyal geliştirme açısından bilinç geliştirme ihtiyacına işaret etmektedir.

Anahtar Kelimeler

Kaynakça

  1. Ege, F. ve Toksöz, L. (2021). Momotaro masalı örnekleminde Japon kültüründe kolektif bilinçdışı unsurlar. Humanitas, 9(18), 53-73.
  2. Kahraman, C. (2016). Japon doğum ve çocukluk dönemi geçiş törenlerinde Şinto olgusu. Erciyes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, XI(I), 73-92.
  3. Kahraman, C. (2017). Asya’nın iki ucundan görüşler: Türkiye-Japonya algısı. Pamukkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, (28), 73-86.
  4. Kahraman, C. (2019). Nihon no Doogu Mono Kuyoo no Atarashii Mikata, F. Shinpei (Ed.), Gendai Minzokugaku no Fiirudo içinde (s. 276-291). Tokyo: Yosh:kawakobunkan.
  5. Li, Z. ve Xu, Y. (2020). Unpacking the processes of materials use: An interdisciplinary perspective of language teachers’ use of materials in China. SAGE Open, 10(4), 1-13.
  6. Littlejohn, A. (2011). The analysis of language teaching materials: Inside the Trojan horse. B. Tomlinson (Ed.), Material development in language teaching içinde (s. 179-211). Cambridge: Cambridge University Press.
  7. Özdemir, S. (2021). Japon Budist resim ve heykelleri ile din ve sanat ilişkisi. A. M. Dündar. (Ed.) APAM Japonya Çalışmaları içinde. (s. 257-266). Ankara: Ankara Üniversitesi Yayınları.
  8. Tarone, E. (2014). The issue: research on materials and their role in classroom discourse and SLA. The Modern Language Journal, 98, 652-653.

Ayrıntılar

Birincil Dil

Türkçe

Konular

-

Bölüm

Araştırma Makalesi

Yayımlanma Tarihi

15 Ekim 2022

Gönderilme Tarihi

17 Ağustos 2022

Kabul Tarihi

10 Ekim 2022

Yayımlandığı Sayı

Yıl 2022 Cilt: 10 Sayı: 20

Kaynak Göster

APA
Zengin, B., & Kahraman, C. (2022). Japon Kültürü İçeriklerine Erişimde Google Arama Sorgu Becerileri. HUMANITAS - Uluslararası Sosyal Bilimler Dergisi, 10(20), 416-431. https://doi.org/10.20304/humanitas.1163535