BibTex RIS Cite

An Examination on Articles about Environment published at the Journals of Faculty of Economic and Administrative Sciences in Turkey

Year 2008, Volume: 26 Issue: 1, - , 31.07.2008

Abstract

It is important in respect of future of a discipline that a discipline evaluates its own accumulation of publications at certain intervals. Most of the scientific research are published as articles at journals. Therefore, journals provide considerable opportunities for the such evaluations. The accumulation of publications of the disciplines interested in environment in Turkey has reached to the level maturity for such an attempt. Every discipline takes place in the Faculty of Economic and Administrative Sciences (FEAS) has produced researches about environment and the journals of FEAS have covered a great majority of research concerned. In Turkey, the most popular platform for publications of the disciplines of FEAS is the journals of the FEAS. In this study, the bibliography of articles concerning environment published in the journals of FEAS has been produced; those articles have been examined quantitatively by the analysis of bibliography and citations; the findings have been classified and interpreted.

TÜRKİYE’DE İİBF DERGİLERİNDE YAYIMLANAN “ÇEVRE” KONULU MAKALELER ÜZERİNE BİR İNCELEME

Year 2008, Volume: 26 Issue: 1, - , 31.07.2008

Abstract

Bir bilim disiplinin belirli aralıklarla, kendi bilimsel yayın birikimini değerlendirmesi, disiplinin geleceği bakımından önemlidir. Bu bilimsel çalışmaların önemli bir kısmı makale biçiminde ve dergilerde yayımlanmaktadır. Bu nedenle dergiler, bu tür değerlendirmeler için önemli olanaklar sağlamaktadır. Türkiye’de çevreyle ilgili disiplinlerin oluşturduğu yayın birikimi bu tür bir çalışmayı gerektirecek olgunluğa erişmiştir. İİBF çatısı altında toplanan disiplinlerin her biri çevreye ilişkin çalışmalar üretmektedir ve üniversitelerin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) dergileri bu birikimin önemli bir kısmını içermektedir. Türkiye’de İİBF bünyesindeki disiplinler için en yaygın yayın ortamı İİBF dergileridir. Bu çalışmada, İİBF dergilerinde yayımlanan çevreye ilişkin makalelerinin bibliyografyası oluşturulmuş, bibliyografya ve atıf çözümlemesi yoluyla bu çalışmaların niceliksel olarak değerlendirmesi yapılmış ve bulgular sınıflandırılarak ortaya konmuş ve yorumlanmıştır.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Mihriban Şengül This is me

Gülizar Çakir Sümer This is me

Publication Date July 31, 2008
Submission Date June 11, 2014
Published in Issue Year 2008 Volume: 26 Issue: 1

Cite

APA Şengül, M., & Sümer, G. Ç. (2008). TÜRKİYE’DE İİBF DERGİLERİNDE YAYIMLANAN “ÇEVRE” KONULU MAKALELER ÜZERİNE BİR İNCELEME. Hacettepe Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 26(1).
AMA Şengül M, Sümer GÇ. TÜRKİYE’DE İİBF DERGİLERİNDE YAYIMLANAN “ÇEVRE” KONULU MAKALELER ÜZERİNE BİR İNCELEME. Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. July 2008;26(1).
Chicago Şengül, Mihriban, and Gülizar Çakir Sümer. “TÜRKİYE’DE İİBF DERGİLERİNDE YAYIMLANAN ‘ÇEVRE’ KONULU MAKALELER ÜZERİNE BİR İNCELEME”. Hacettepe Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 26, no. 1 (July 2008).
EndNote Şengül M, Sümer GÇ (July 1, 2008) TÜRKİYE’DE İİBF DERGİLERİNDE YAYIMLANAN “ÇEVRE” KONULU MAKALELER ÜZERİNE BİR İNCELEME. Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 26 1
IEEE M. Şengül and G. Ç. Sümer, “TÜRKİYE’DE İİBF DERGİLERİNDE YAYIMLANAN ‘ÇEVRE’ KONULU MAKALELER ÜZERİNE BİR İNCELEME”, Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, vol. 26, no. 1, 2008.
ISNAD Şengül, Mihriban - Sümer, Gülizar Çakir. “TÜRKİYE’DE İİBF DERGİLERİNDE YAYIMLANAN ‘ÇEVRE’ KONULU MAKALELER ÜZERİNE BİR İNCELEME”. Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 26/1 (July 2008).
JAMA Şengül M, Sümer GÇ. TÜRKİYE’DE İİBF DERGİLERİNDE YAYIMLANAN “ÇEVRE” KONULU MAKALELER ÜZERİNE BİR İNCELEME. Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. 2008;26.
MLA Şengül, Mihriban and Gülizar Çakir Sümer. “TÜRKİYE’DE İİBF DERGİLERİNDE YAYIMLANAN ‘ÇEVRE’ KONULU MAKALELER ÜZERİNE BİR İNCELEME”. Hacettepe Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, vol. 26, no. 1, 2008.
Vancouver Şengül M, Sümer GÇ. TÜRKİYE’DE İİBF DERGİLERİNDE YAYIMLANAN “ÇEVRE” KONULU MAKALELER ÜZERİNE BİR İNCELEME. Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. 2008;26(1).

Manuscripts must conform to the requirements indicated on the last page of the Journal - Guide for Authors- and in the web page.


Privacy Statement

Names and e-mail addresses in this Journal Web page will only be used for the specified purposes of the Journal; they will not be opened for any other purpose or use by any other person.