Background: Inguinal hernia repair surgery is one of the most common surgical procedures in the world. There are various types of this surgery, and emerging evidence suggests repair under local anesthesia using Parietex ProGrip mesh may be a favorable option for individuals who are elderly and high-risk. This study aimed to explore its reliability and efficacy in that demographic.
Materials and Methods: The results of 160 patients who underwent inguinal hernia surgery using Parietex ProGrip mesh between January 2014 and March 2018 were retrospectively reviewed. Local anesthesia was administered by anesthesiology expert with using a mixture of 20 mg/ml lidocaine + 0.0125 mg / mL epinephrine, 2% prilocaine, 0.5% bupivacaine and saline. Preoperative ultrasonography was performed to assess the type of inguinal hernia, and Gilbert was the preferred classification method. The operative and mesh application times, postoperative recurrence of hernia and health status, along with follow-ups were statistically evaluated.
Results: In the present study, 160 patients had a mean ± standard deviation (SD) age of 73.6 ± 3.4 y. Most were diagnosed with Gilbert type 2 (n = 42; 26.3%) and type 3 (n = 49; 30.6%) inguinal hernias; all were ASA Grade 3 (n = 83; 51.9%) or Grade 4 (n = 77; 48.1%). The mean ± SD operative and mesh application times were 30.0 ± 3.8 min and 1.18 ± 0.6 min, respectively. No anesthesia-related side effects or treatment-related mortalities were observed. No readmission, systemic complication, postoperative recurrence or death occurred during the 6-month follow-up period. Postoperative seroma was observed in 6 patients and confirmed by a radiologist via ultrasonography. The pain visual analog scale (VAS) score decreased significantly and the health VAS score increased significantly over time (p=0.0001 for both).
Conclusions: Open inguinal hernia surgery performed using a self-adhesive Parietex ProGrip mesh under local anesthesia is a safe and effective treatment option for high-risk elderly patients.
Amaç: Kasık fıtığı operasyonu dünyada ve ülkemizde en sık görülen operasyonlardan biridir. Çok çeşitli operasyon tipleri mevcuttur. Yüksek riskli ve/veya eşlik eden komorbite taşıyan yaşlı hastalarda, lokal anestezi altında inguinal herni onarımı iyi bir seçenektir. Bu çalışmanın amacı, lokal anestezi altında yüksek riskli yaşlı hastalarda ProGrip (Parietex) yama kullanarak açık inguinal herni ameliyatının güvenilirliğini ve etkinliğini göstermektir.
Materyal ve Metod: Ocak 2014 - Mart 2018 tarihleri arasında ProGrip (Parietex) yama ile inguinal herni ameliyatı olan 160 hastanın sonuçları retsrospektif olarak incelendi. Anestezi tipi, anestezi uzmanı tarafından yapılan lokal anestezidir. Lokal anestezi, 20 mg / ml lidokain + 0.0125 mg / ml epinefrin,% 2 prilokain,% 0.5 bupivakain ve serum fizyolojisi karışımı kullanılarak yapıldı. Preoperatif ultrasonografi tüm hastalara radyolog tarafından inguinal herni tipini korele etmek için yapıldı ve fıtığı sınıflandırmak için Gilbert'in sınıflandırması seçildi. Operasyon zamanı , yama uygulama zamanı, ameliyat sonrası fıtık nüksü ve takip ile birlikte sağlık durumu istatistiksel olarak değerlendirildi.
Bulgular: Bu çalışmada 160 hasta, ortalama - standart sapma (SD) yaşı 73.6 ± 3.4 (65-82) idi. Kasık fıtığı hastalarının çoğuna Gilbert tip 2 (n = 42;% 26,3) ve tip 3 (n = 49;% 30,6) tanısı kondu. Bu gruptaki katılımcıların tamamı ASA Grade 3 (n = 83; 51,9) veya Grade 4 (n = 77;% 48,1) idi. Ortalama ± SD cerrahi süresi 30.0 ± 3.8 dk (20-45 dk) ve kendinden yapışkanlı yama uygulaması için gereken süre 0.5 dk ila 4 dk (ortalama 1.18 ± 0.6 dk) idi. Anestezi ile ilişkili yan etkiler veya tedavi ile ilişkili mortalite tespit edilmedi. Altı aylık takipte geri kabul, sistemik komplikasyon, ameliyat sonrası nüks veya ölüm görülmedi. Postoperatif seroma 6 hastada gözlendi ve radyolog tarafından ultrasonografi ile doğrulandı. Yaş, cinsiyet, VKİ (vücut kitle indeksi), fıtık yeri, Gilbert Sınıflaması, Mesh Yerleştirme Süresi, ameliyat süresi, ASA ve postop VAS skorları arasında istatistiksel olarak anlamlı bir ilişki bulunmadı.
Yaş, cinsiyet, VKİ, fıtık yeri, Gilbert Sınıflaması, yama yerleştirme süresi, ameliyat süresi, ASA ve postop sağlık VAS skorları arasında istatistiksel olarak anlamlı bir ilişki bulunmadı.
Sağlık VAS skorunun zamanla belirgin olarak arttığı ve VAS skorunun zamanla önemli ölçüde azaldığı bulundu (p = 0,0001).
Sonuç: Bu çalışmanın sonuçları, kendinden yapışkanlı yama (ProGrib) kullanılarak yapılan açık kasık fıtığı ameliyatının, lokal anestezi altında yüksek riskli yaşlı hastalar için güvenilir ve etkili bir yöntem olduğunu göstermektedir.
Primary Language | English |
---|---|
Subjects | Clinical Sciences |
Journal Section | Research Article |
Authors | |
Publication Date | April 29, 2020 |
Submission Date | January 4, 2020 |
Acceptance Date | April 20, 2020 |
Published in Issue | Year 2020 Volume: 17 Issue: 1 |
Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi / Journal of Harran University Medical Faculty