BibTex RIS Cite

The Importance of Whey on Nutrition and Use Possibilities

Year 2012, Volume: 1 Issue: 1, 54 - 60, 01.01.2012

Abstract

Whey is an important product of milk technology where obtained generally from cheese making. Composition and
characteristics of whey depend on the type of the cheese and quality of milk used. Whey contains approximately (6.96%) half of
milk dry matter. It has very important functional properties for human health in addition to its nutritional value because of
especially whey proteins. There are a lot of using area for whey. In recent years, special attention is being paid to development of
whey beverages production by whey fermentation with probiotic bacteria. The gains of new applications to dairy technology
can be increased diversity of products obtained from whey and will provide significant added value to public health especially
for children

Peynir Altı Suyunun Beslenmemizdeki Önemi ve Kullanım Olanakları

Year 2012, Volume: 1 Issue: 1, 54 - 60, 01.01.2012

Abstract

Peynir altı suyu genel olarak peynir üretiminden elde edilen süt teknolojisinin önemli yan ürünlerinden biridir. Bileşimi
ve özellikleri, kullanılan sütün kalitesi ve üretilen peynirin çeşidine göre değişmektedir. Peynir altı suyu, sütün kuru maddesinin
yaklaşık yarısını (%6.96) içerir. Özellikle, peynir altı suyunun içermiş olduğu serum proteinleri besleyici değerlerinin yani
yapısal fonksiyonlarının yanı sıra insan sağlığını olumlu yönde etkileyen biyolojik fonksiyonlara da sahiptirler. Peynir altı
suyunun birçok kullanım alanı vardır. Son yıllarda, peynir altı suyunun probiyotik bakteriler ile fermantasyonu sonucu elde
edilen ürünlere özel bir ilgi doğmuştur. Süt teknolojisine kazandırılacak yeni uygulamalarla peynir altı suyundan elde edilecek
ürünlerin çeşitliliği artırılıp halk sağlığına özellikle çocukların gelişimine önemli düzeyde katkı sağlanacaktır.

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA23HN85VN
Journal Section Review
Authors

Ahmet Hulusi Dinçoğlu This is me

Mustafa Ardıç This is me

Publication Date January 1, 2012
Submission Date January 1, 2012
Published in Issue Year 2012 Volume: 1 Issue: 1

Cite

APA Dinçoğlu, A. H., & Ardıç, M. (2012). Peynir Altı Suyunun Beslenmemizdeki Önemi ve Kullanım Olanakları. Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 1(1), 54-60.
AMA Dinçoğlu AH, Ardıç M. Peynir Altı Suyunun Beslenmemizdeki Önemi ve Kullanım Olanakları. Harran Univ Vet Fak Derg. January 2012;1(1):54-60.
Chicago Dinçoğlu, Ahmet Hulusi, and Mustafa Ardıç. “Peynir Altı Suyunun Beslenmemizdeki Önemi Ve Kullanım Olanakları”. Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 1, no. 1 (January 2012): 54-60.
EndNote Dinçoğlu AH, Ardıç M (January 1, 2012) Peynir Altı Suyunun Beslenmemizdeki Önemi ve Kullanım Olanakları. Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 1 1 54–60.
IEEE A. H. Dinçoğlu and M. Ardıç, “Peynir Altı Suyunun Beslenmemizdeki Önemi ve Kullanım Olanakları”, Harran Univ Vet Fak Derg, vol. 1, no. 1, pp. 54–60, 2012.
ISNAD Dinçoğlu, Ahmet Hulusi - Ardıç, Mustafa. “Peynir Altı Suyunun Beslenmemizdeki Önemi Ve Kullanım Olanakları”. Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 1/1 (January 2012), 54-60.
JAMA Dinçoğlu AH, Ardıç M. Peynir Altı Suyunun Beslenmemizdeki Önemi ve Kullanım Olanakları. Harran Univ Vet Fak Derg. 2012;1:54–60.
MLA Dinçoğlu, Ahmet Hulusi and Mustafa Ardıç. “Peynir Altı Suyunun Beslenmemizdeki Önemi Ve Kullanım Olanakları”. Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, vol. 1, no. 1, 2012, pp. 54-60.
Vancouver Dinçoğlu AH, Ardıç M. Peynir Altı Suyunun Beslenmemizdeki Önemi ve Kullanım Olanakları. Harran Univ Vet Fak Derg. 2012;1(1):54-60.