BibTex RIS Cite

Determining Microbiological Qualities of Plain Ice Cream Sold in Kars

Year 2013, Volume: 2 Issue: 1, 1 - 5, 01.01.2013

Abstract

This study was done to determine the microbiological qualities of ice cream sold in Kars. In the study, 50 ice
cream species in total were analyzed. In the analysed ice cream samples, the number of total aerobic mesophilic bacteria
was 4,0x107 cfu/g, the number of total psychrotrophic aerobic bacteria was 2,0x105 cfu/g, the number of coliformic bacteria
was 1,4x103 cfu/gr, the number of Staphylococcus-Micrococcus was 9,0x106 cfu/g. Salmonella spp. and Staphylococus
aureus were not found in none of the analyzed samples. Escherichia coli was found only in one of the samples.
Consequently it was found that the microbiological qualities of ice cream were in standard values, higher than the stated
rate.

Kars Piyasasında Tükeme Sunulan Sade Dondurmaların Mikrobiyolojik Kalitelerinin Belirlenmesi

Year 2013, Volume: 2 Issue: 1, 1 - 5, 01.01.2013

Abstract

Bu araştırma Kars’ta satışa sunulan dondurmaların mikrobiyolojik kalitesini belirlemek amacıyla yapılmıştır.
Araştırmada toplam 50 adet dondurma örneği incelenmiştir. İncelenen dondurma örneklerinde toplam aerobik mezofilik
bakteri sayısı ortalama 4,0x107 kob/g, toplam psikrofil aerob bakteri sayısı 2,0x105 kob/g, koliform bakteri sayısı 1,4x103
kob/g, Staphylococcus-Micrococcus sayısı ise 9,0x106 kob/g olarak belirlenmiştir. Dondurma örneklerinin hiçbirinde
Salmonella spp. ve Staphylococus aureus belirlenmemiştir. Sadece bir örnekte Escherichia coli tespit edilmiştir. Sonuç olarak
tüketime sunulan dondurmaların mikrobiyolojik kalitesinin mevcut standartlarda belirtilen sınır değerlerin üzerinde olduğu
belirlenmiştir.

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA39PN83TG
Journal Section Research
Authors

Aksem Aksoy This is me

Çiğdem Sezer This is me

Leyla Vatansever This is me

Publication Date January 1, 2013
Submission Date January 1, 2013
Published in Issue Year 2013 Volume: 2 Issue: 1

Cite

APA Aksoy, A., Sezer, Ç., & Vatansever, L. (2013). Kars Piyasasında Tükeme Sunulan Sade Dondurmaların Mikrobiyolojik Kalitelerinin Belirlenmesi. Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 2(1), 1-5.
AMA Aksoy A, Sezer Ç, Vatansever L. Kars Piyasasında Tükeme Sunulan Sade Dondurmaların Mikrobiyolojik Kalitelerinin Belirlenmesi. Harran Univ Vet Fak Derg. January 2013;2(1):1-5.
Chicago Aksoy, Aksem, Çiğdem Sezer, and Leyla Vatansever. “Kars Piyasasında Tükeme Sunulan Sade Dondurmaların Mikrobiyolojik Kalitelerinin Belirlenmesi”. Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 2, no. 1 (January 2013): 1-5.
EndNote Aksoy A, Sezer Ç, Vatansever L (January 1, 2013) Kars Piyasasında Tükeme Sunulan Sade Dondurmaların Mikrobiyolojik Kalitelerinin Belirlenmesi. Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 2 1 1–5.
IEEE A. Aksoy, Ç. Sezer, and L. Vatansever, “Kars Piyasasında Tükeme Sunulan Sade Dondurmaların Mikrobiyolojik Kalitelerinin Belirlenmesi”, Harran Univ Vet Fak Derg, vol. 2, no. 1, pp. 1–5, 2013.
ISNAD Aksoy, Aksem et al. “Kars Piyasasında Tükeme Sunulan Sade Dondurmaların Mikrobiyolojik Kalitelerinin Belirlenmesi”. Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 2/1 (January 2013), 1-5.
JAMA Aksoy A, Sezer Ç, Vatansever L. Kars Piyasasında Tükeme Sunulan Sade Dondurmaların Mikrobiyolojik Kalitelerinin Belirlenmesi. Harran Univ Vet Fak Derg. 2013;2:1–5.
MLA Aksoy, Aksem et al. “Kars Piyasasında Tükeme Sunulan Sade Dondurmaların Mikrobiyolojik Kalitelerinin Belirlenmesi”. Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, vol. 2, no. 1, 2013, pp. 1-5.
Vancouver Aksoy A, Sezer Ç, Vatansever L. Kars Piyasasında Tükeme Sunulan Sade Dondurmaların Mikrobiyolojik Kalitelerinin Belirlenmesi. Harran Univ Vet Fak Derg. 2013;2(1):1-5.