BibTex RIS Cite

Evaluation an Economic of Robotic Milking Systems in Modern Dairy Cattle Farms

Year 2014, Volume: 3 Issue: 1, 42 - 48, 01.01.2014

Abstract

The aim of this review, was to evaluate dairy cattle farms using robotic milking systems in economical terms and
to present the impact of robotic milking systems on the modernization of dairy cattle farms in terms of profit and cost. One
of the main problems faced by the administrators is to find qualified and reliable staff in order to expand the capacity of the
business. Automation is a reasonable solution for resolving this issues. Using a robotic milking system is an important step
on this path However before establishing it is necessary to obtain information on the operation and cost of the system as
well as on the ability of cows for adaptation to the new system. Robotic milking machines, depending on equipment and
accessories have a cost ranging between $ 175000-250000. For adaptation of cows to the system an average of 6 to 8
weeks is needed. One robotic milking unit is sufficient for 55-65 cows and one employee is required in enterprises working
with one robotic milking unit. A robotic milking unit in operation requires an 0.0143kwh energy/for each kg of milk. In the
developing world, the importance of small family businesses decreases while, the number of large farms is increasing.
Therefore, robotic milking systems becomes more attractive as the tendency to large capacity businesses increases.

Modern Süt Sığırı İşletmelerinde Robotlu Sağım Sistemlerinin Ekonomik Açıdan Değerlendirilmesi

Year 2014, Volume: 3 Issue: 1, 42 - 48, 01.01.2014

Abstract

Bu derlemenin amacı, robotlu sağım sistemleri ile çalışan süt sığırı işletmeleri ekonomik açıdan değerlendirilerek süt
sığırı işletmelerinin modernizasyonu üzerine robotlu sağım sisteminin etkisi, beraberinde getirdiği fırsatları ve zorlukları
maliyet olarak ortaya koymaktır. Bir işletmecinin karşılaştığı en temel sorunlardan biri, işletme kapasitesini büyütmek için
nitelikli ve güvenilir iş gücü teminidir. Bu sorunları gidermede otomasyona geçilmesi iyi bir çözümdür. Otomasyonu
sağlamada robotlu sağıma geçiş bu yolda önemli bir adımdır. İşletmeyi kurmadan önce sistemin maliyeti, ineklerin yeni
düzene nasıl uyum sağlayacağı ve robotlu bir işletmenin yönetimi vb. konularında ayrıntılı bilgiye sahip olmak
gerekmektedir. Robotlu sağım makineleri ekipman ve aksesuarlarına bağlı olarak 175000-250000 $ arasında değişen bir
maliyete sahiptir. İneklerin sisteme adapte olması için ortalama 6 ile 8 haftalık bir zamana ihtiyaç vardır. İşletmedeki her 55-
65 inek için 1 robot ünitesinin yeterli olduğu ve 1 robotlu sağım ünitesi ile çalışan işletmelerde 1 işçinin yeterli olduğu
bildirilmiştir. Robotla yapılan süt sağım işleminde ortalama birim enerji tüketimi 0.0143kWh/kg’dır. Gelişen dünyamızda
küçük aile işletmeleri önemini kaybetmekle birlikte, büyük kapasiteli işletmelerin sayıları giderek artmaktadır. Dolayısıyla
büyük kapasiteli işletmelere olan eğilimin artması ile robotlu sistemler daha cazip hale gelmektedir

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA38SM47GM
Journal Section Review
Authors

Durhasan Mundan

Hasan Selçuk This is me

Kerim Orçin This is me

Ercan Karakafa This is me

Fatih Akdağ This is me

Publication Date January 1, 2014
Submission Date January 1, 2014
Published in Issue Year 2014 Volume: 3 Issue: 1

Cite

APA Mundan, D., Selçuk, H., Orçin, K., Karakafa, E., et al. (2014). Modern Süt Sığırı İşletmelerinde Robotlu Sağım Sistemlerinin Ekonomik Açıdan Değerlendirilmesi. Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 3(1), 42-48.
AMA Mundan D, Selçuk H, Orçin K, Karakafa E, Akdağ F. Modern Süt Sığırı İşletmelerinde Robotlu Sağım Sistemlerinin Ekonomik Açıdan Değerlendirilmesi. Harran Univ Vet Fak Derg. January 2014;3(1):42-48.
Chicago Mundan, Durhasan, Hasan Selçuk, Kerim Orçin, Ercan Karakafa, and Fatih Akdağ. “Modern Süt Sığırı İşletmelerinde Robotlu Sağım Sistemlerinin Ekonomik Açıdan Değerlendirilmesi”. Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 3, no. 1 (January 2014): 42-48.
EndNote Mundan D, Selçuk H, Orçin K, Karakafa E, Akdağ F (January 1, 2014) Modern Süt Sığırı İşletmelerinde Robotlu Sağım Sistemlerinin Ekonomik Açıdan Değerlendirilmesi. Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 3 1 42–48.
IEEE D. Mundan, H. Selçuk, K. Orçin, E. Karakafa, and F. Akdağ, “Modern Süt Sığırı İşletmelerinde Robotlu Sağım Sistemlerinin Ekonomik Açıdan Değerlendirilmesi”, Harran Univ Vet Fak Derg, vol. 3, no. 1, pp. 42–48, 2014.
ISNAD Mundan, Durhasan et al. “Modern Süt Sığırı İşletmelerinde Robotlu Sağım Sistemlerinin Ekonomik Açıdan Değerlendirilmesi”. Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 3/1 (January 2014), 42-48.
JAMA Mundan D, Selçuk H, Orçin K, Karakafa E, Akdağ F. Modern Süt Sığırı İşletmelerinde Robotlu Sağım Sistemlerinin Ekonomik Açıdan Değerlendirilmesi. Harran Univ Vet Fak Derg. 2014;3:42–48.
MLA Mundan, Durhasan et al. “Modern Süt Sığırı İşletmelerinde Robotlu Sağım Sistemlerinin Ekonomik Açıdan Değerlendirilmesi”. Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, vol. 3, no. 1, 2014, pp. 42-48.
Vancouver Mundan D, Selçuk H, Orçin K, Karakafa E, Akdağ F. Modern Süt Sığırı İşletmelerinde Robotlu Sağım Sistemlerinin Ekonomik Açıdan Değerlendirilmesi. Harran Univ Vet Fak Derg. 2014;3(1):42-8.