BibTex RIS Cite

KRONİK SIRT AĞRISINDA BİR TANI: ELASTOFİBROMA DORSİ

Year 2014, Volume: 2 Issue: 2, 0 - 0, 01.10.2014

Abstract

Elastofibroma dorsi (ED) göğüs duvarında nadir görülen, yavaş büyüyen, genelde skapulanın alt ucuna yakın ve rhomboid ile latissimus dorsi kaslarının altında yerleşen benign bir tümörüdür. Çoğunlukla hareketle ilişkili omuz ve sırt ağrısına neden olur. Sıklıkla fizik muayenede patolojik bir bulgu tespit edilemeyebileceğinden gözden kaçabilir. Yazımızda 2 yıldır sırt ağrısı bulunan ve medikal tedavi alan ancak geçmeyen, muayenede özellik saptanmayan bir hastayı değerlendirmeyi amaçladık. Sırt ağrısı olan hastamızda radyolojik inceleme sonucu bilateral elastofibroma dorsi ile uyumlu kitleler tespit edildi. Hasta opere edilmek üzere yönlendirildi. ED nadir görülen, kolaylıkla, muayenede gözden kaçabilecek olması nedeni ile sırt ağrılarının ayırıcı tanısında düşünülmelidir

KRONİK SIRT AĞRISINDA BİR TANI: ELASTOFİBROMA DORSİ

Year 2014, Volume: 2 Issue: 2, 0 - 0, 01.10.2014

Abstract

Elastofibroma dorsi (ED) göğüs duvarında nadir görülen, yavaş büyüyen, genelde skapulanın alt ucuna yakın ve rhomboid ile latissimus dorsi kaslarının altında yerleşen benign bir tümörüdür. Çoğunlukla hareketle ilişkili omuz ve sırt ağrısına neden olur. Sıklıkla fizik muayenede patolojik bir bulgu tespit edilemeyebileceğinden gözden kaçabilir. Yazımızda 2 yıldır sırt ağrısı bulunan ve medikal tedavi alan ancak geçmeyen, muayenede özellik saptanmayan bir hastayı değerlendirmeyi amaçladık. Sırt ağrısı olan hastamızda radyolojik inceleme sonucu bilateral elastofibroma dorsi ile uyumlu kitleler tespit edildi. Hasta opere edilmek üzere yönlendirildi. ED nadir görülen, kolaylıkla, muayenede gözden kaçabilecek olması nedeni ile sırt ağrılarının ayırıcı tanısında düşünülmelidir.

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA64MC45DM
Journal Section Case Report
Authors

Gamze Erfan This is me

Aliye Yıldırım Güzelant This is me

Publication Date October 1, 2014
Published in Issue Year 2014 Volume: 2 Issue: 2

Cite

APA Erfan, G., & Güzelant, A. Y. (2014). KRONİK SIRT AĞRISINDA BİR TANI: ELASTOFİBROMA DORSİ. International Anatolia Academic Online Journal Health Sciences, 2(2).

International Anatolia Academic Online Journal Health Sciences