BibTex RIS Cite

Adıyaman İlinden Şubat Ayında Elde Edilen Sütlerde Protein/Yağ Oranının Farklı Peynir Çeşitleri Yapımına Uygunluğu

Year 2015, Volume: 7 Issue: 25, 7 - 12, 01.03.2015

Abstract

Bu çalışma Adıyaman ilinde Canpak süt üretim işletmesinden Şubat
ayında elde edilen sütlerde protein/yağ oranının çeşitli peynirlerin
(Cheddar, Limburger, Romano, Mozarella) yapımına uygunluğunu
araştırmak amacıyla planlanmıştır. Konu ile ilgili veriler Şubat ayı boyunca
günlük olarak toplanan 28 adet süt örneğinden elde edilmiştir. Günlük
olarak bulunan protein ve yağ değerleri birbirine oranlanarak protein/
yağ değerleri elde edilmiştir. Söz konusu günlük protein/yağ ortalama
değerleri tek örnek t testi yardımıyla her bir peynir için literatürde olması
istenen optimum protein/yağ oranlarına göre karşılaştırılarak peynirler için
bildirilen referans değerlere uygun olup olmadıkları istatistiki kontrole
tabi tutulmuştur. Cheddar, Limburger, Romano, Mozarella türü peynirlerin
yapımına sütlerdeki protein/yağ oranının herhangi bir manipülasyon
uygulanmadan mevcut halleriyle uygun olmadıkları belirlenmiştir.
Türkiye’nin farklı bölgelerinden ve farklı hayvan ırklarından elde edilen
sütlerin Cheddar, Limburger, Romano, Mozarella gibi çeşitli peynirlerin
yapımına uygunluğunun belirlenmesi için daha ileri düzeyde araştırmalara
ihtiyaç duyulmaktadır.

Year 2015, Volume: 7 Issue: 25, 7 - 12, 01.03.2015

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA48CN55BD
Journal Section Articles
Authors

Derya Çelik This is me

Hayrettin Kanıt This is me

Ahmet Yılmaz This is me

Yektem Özel This is me

Publication Date March 1, 2015
Submission Date March 1, 2015
Published in Issue Year 2015 Volume: 7 Issue: 25

Cite

APA Çelik, D., Kanıt, H., Yılmaz, A., Özel, Y. (2015). Adıyaman İlinden Şubat Ayında Elde Edilen Sütlerde Protein/Yağ Oranının Farklı Peynir Çeşitleri Yapımına Uygunluğu. İstanbul Aydın Üniversitesi Dergisi, 7(25), 7-12.

All site content, except where otherwise noted, is licensed under a Creative Common Attribution Licence. (CC-BY-NC 4.0)

by-nc-300x105-1.png