İnsanların düşünceleri ve yaşam tarzları her zaman içinde yaşadıkları dönemin etkisinde kalmıştır. Çağdan çağa, nesilden nesle yaşamda birçok şey değişir ve bu değişimler yaşamdaki birçok kavramı etkiler. Birçok insanın hayatının önemli bir parçası olan din, değişimden nasibini almış kavramlardan biridir. Bu durumdan ortaya çıkan soru, insanların dine bağlılıklarının zamanın değişmesiyle değişip değişmediğidir. Bu tezin amacı, nesiller arası farklılıkların dini faaliyetlerin nasıl yürütüldüğü üzerinde bir etkisinin olup olmadığını görmektir. Bu tez, dünyanın en büyük dini olan Hıristiyanlığın ana mezhebi olan Katolikliği ele alarak, özellikle Katoliklerin her nesilde dini sorumluluklarını yerine getirmeye devam edip etmediklerini ve bu konuda nesiller arasında herhangi bir farklılık olup olmadığını ortaya koymayı amaçlamaktadır. Bu tezin ortaya koyduğu hipotez, Katolik Hristiyanlar arasında dini pratikleri yerine getirmede her yeni nesilde bir azalma olduğudur. Bu fikri test etmek için, birkaç anketten veri toplanmış ve nesiller arasında bir karşılaştırma yapılmıştır. Bu hipotez, bazı istisnalar dışında, eski nesillerin genç nesillere kıyasla dini pratiklerin çoğuna katılma olasılığının daha yüksek olduğunu göstererek, genel olarak doğrulanmıştır. Bununla birlikte, bazı nesiller, bazı belli dini pratikleri kendinden önceki nesillere göre daha fazla katılma eğilimindedir; ancak bu belirli durumda bile en eski nesilden en genç nesle doğru bir azalma olduğu iddiası doğrulanmıştır. Dolayısıyla bu istisna akılda tutularak, özellikle genç nesiller arasında dini sorumlulukların yerine getirilmesinin zamanla azaldığı iddia edilebilir.
Hıristiyanlık Katoliklik Kilise Dini Pratikler Sakramentler Nesil Çağ Değişim
People's thoughts and lifestyles have always been influenced by the times they live in. Many things change in life from one age to the other, or from one generation to the next, and these changes have an impact on many concepts in life. Religion, which is an important part of many people's lives, is one concept that has gotten its share from change. As a result, the question is whether people's adherence to religion changes with the change in time. The goal of this thesis is to see if generational differences have an impact on how religious activities are carried out. With Christianity as the world's largest religion and Catholicism as its major sect, this thesis specifically aims to reveal if Catholics continue to fulfill their religious responsibilities in every generation and if there are any differences between generations in this regard. The hypothesis put forth by this thesis is that there is a decrease in the fulfillment of the religious practices among Catholic Christians in each new generation. To test this idea, data was collected from several surveys and a comparison between generations was made. This hypothesis was confirmed correct in general, although with some exceptions, by demonstrating that the older generations are more likely to be practicing in most of the sacraments compared to the younger generations. However, some generations tend to be more practicing than the previous generations in some specific sacraments; yet, the statement claiming that the execution of this specific practice decreased from the oldest generation until the youngest generation stands rightful. Thus, keeping this exception in mind, the claim should be that the fulfillment of religious responsibilities decreases over time, especially among the youngest generations.
Christianity Catholicism Church Religious Practices Sacraments Generation Age Change
Birincil Dil | İngilizce |
---|---|
Bölüm | Araştırma Makaleleri |
Yazarlar | |
Erken Görünüm Tarihi | 1 Ağustos 2023 |
Yayımlanma Tarihi | 28 Aralık 2023 |
Kabul Tarihi | 15 Mart 2023 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2023 Sayı: 15 |
IBAD'da yayımlanan makaleler, Creative Commons Attribution-NonCommercial (CC-BY-NC) 4.0 lisansı altındadır. Makalede kullandıkları materyaller için gerekli izinlerin alınması yazarların sorumluluğundadır. Makalelerin bilimsel ve hukuki mesuliyeti yazarlarına aittir.