Research Article
BibTex RIS Cite

FONKSİYONEL GIDA ÖZELLİĞİYLE CEVİZ VE KAMAN CEVİZİ

Year 2016, Volume: 1 Issue: 2, 142 - 153, 01.12.2016
https://doi.org/10.21733/ibad.33

Abstract

Son yıllarda sağlıklı yaşama ve buna bağlı olarak fonksiyonel gıda kavramı giderek artan bir önem kazanmıştır. Bu özelliğiyle ceviz yağlı tohumlar içerisinde linoleik yağ asitleri, E vitamini zenginliği, yüksek protein değerleri, kardiyovasküler sağlık üzerine etkileri ile son derece önemli bir gıdadır. Ülkemiz ceviz yetiştiriciliğinde önemli bir yere sahipken, fonksiyonel gıda pazarında henüz istenilen seviyede değildir. Bu durum yerli ceviz türlerinden Kaman cevizi gibi dayanıklı, doymamış yağ asidi oranı yüksek türlerin araştırılıp, zenginleştirilmesini gerekli kılmaktadır.

References

  • Açkurt, F., G. Biringen, ve M. Löker, 1999. Sağlıklı Beslenmede Özel Fizyolojik Etki Gösteren Gıdaların Yeri. Üretimden Tüketime Diyet Gıdalar Semp., 18 Şubat 1999, İstanbul, 10-21.
Year 2016, Volume: 1 Issue: 2, 142 - 153, 01.12.2016
https://doi.org/10.21733/ibad.33

Abstract

References

  • Açkurt, F., G. Biringen, ve M. Löker, 1999. Sağlıklı Beslenmede Özel Fizyolojik Etki Gösteren Gıdaların Yeri. Üretimden Tüketime Diyet Gıdalar Semp., 18 Şubat 1999, İstanbul, 10-21.
There are 1 citations in total.

Details

Journal Section Makaleler
Authors

Yusuf Yiğit This is me

Emine Ay

Publication Date December 1, 2016
Published in Issue Year 2016 Volume: 1 Issue: 2

Cite

APA Yiğit, Y., & Ay, E. (2016). FONKSİYONEL GIDA ÖZELLİĞİYLE CEVİZ VE KAMAN CEVİZİ. Uluslararası Bilimsel Araştırmalar Dergisi (IBAD), 1(2), 142-153. https://doi.org/10.21733/ibad.33
AMA Yiğit Y, Ay E. FONKSİYONEL GIDA ÖZELLİĞİYLE CEVİZ VE KAMAN CEVİZİ. IBAD. December 2016;1(2):142-153. doi:10.21733/ibad.33
Chicago Yiğit, Yusuf, and Emine Ay. “FONKSİYONEL GIDA ÖZELLİĞİYLE CEVİZ VE KAMAN CEVİZİ”. Uluslararası Bilimsel Araştırmalar Dergisi (IBAD) 1, no. 2 (December 2016): 142-53. https://doi.org/10.21733/ibad.33.
EndNote Yiğit Y, Ay E (December 1, 2016) FONKSİYONEL GIDA ÖZELLİĞİYLE CEVİZ VE KAMAN CEVİZİ. Uluslararası Bilimsel Araştırmalar Dergisi (IBAD) 1 2 142–153.
IEEE Y. Yiğit and E. Ay, “FONKSİYONEL GIDA ÖZELLİĞİYLE CEVİZ VE KAMAN CEVİZİ”, IBAD, vol. 1, no. 2, pp. 142–153, 2016, doi: 10.21733/ibad.33.
ISNAD Yiğit, Yusuf - Ay, Emine. “FONKSİYONEL GIDA ÖZELLİĞİYLE CEVİZ VE KAMAN CEVİZİ”. Uluslararası Bilimsel Araştırmalar Dergisi (IBAD) 1/2 (December 2016), 142-153. https://doi.org/10.21733/ibad.33.
JAMA Yiğit Y, Ay E. FONKSİYONEL GIDA ÖZELLİĞİYLE CEVİZ VE KAMAN CEVİZİ. IBAD. 2016;1:142–153.
MLA Yiğit, Yusuf and Emine Ay. “FONKSİYONEL GIDA ÖZELLİĞİYLE CEVİZ VE KAMAN CEVİZİ”. Uluslararası Bilimsel Araştırmalar Dergisi (IBAD), vol. 1, no. 2, 2016, pp. 142-53, doi:10.21733/ibad.33.
Vancouver Yiğit Y, Ay E. FONKSİYONEL GIDA ÖZELLİĞİYLE CEVİZ VE KAMAN CEVİZİ. IBAD. 2016;1(2):142-53.

IBAD Sosyal Bilimler Dergisi / IBAD Journal of Social Sciences / IBAD

IBAD, EBSCO, SCOPUS, E-SCI ve TÜBİTAK/ULAKBİM(TR) SBVT tarafından DİZİNLENMEK ÜZERE değerlendirme sürecindedir.


           Dergimizin sekreterya ve dizin/indeks takibi işlemleri dergieditoru.com tarafından yürütülmektedir.              


Flag Counter