Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

FONKSİYONEL GIDA ÖZELLİĞİYLE CEVİZ VE KAMAN CEVİZİ

Yıl 2016, Cilt: 1 Sayı: 2, 142 - 153, 01.12.2016
https://doi.org/10.21733/ibad.33

Öz

Son yıllarda sağlıklı yaşama ve buna bağlı olarak fonksiyonel gıda kavramı giderek artan bir önem kazanmıştır. Bu özelliğiyle ceviz yağlı tohumlar içerisinde linoleik yağ asitleri, E vitamini zenginliği, yüksek protein değerleri, kardiyovasküler sağlık üzerine etkileri ile son derece önemli bir gıdadır. Ülkemiz ceviz yetiştiriciliğinde önemli bir yere sahipken, fonksiyonel gıda pazarında henüz istenilen seviyede değildir. Bu durum yerli ceviz türlerinden Kaman cevizi gibi dayanıklı, doymamış yağ asidi oranı yüksek türlerin araştırılıp, zenginleştirilmesini gerekli kılmaktadır.

Kaynakça

  • Açkurt, F., G. Biringen, ve M. Löker, 1999. Sağlıklı Beslenmede Özel Fizyolojik Etki Gösteren Gıdaların Yeri. Üretimden Tüketime Diyet Gıdalar Semp., 18 Şubat 1999, İstanbul, 10-21.
Toplam 1 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Bölüm Makaleler
Yazarlar

Yusuf Yiğit Bu kişi benim

Emine Ay

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2016 Cilt: 1 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Yiğit, Y., & Ay, E. (2016). FONKSİYONEL GIDA ÖZELLİĞİYLE CEVİZ VE KAMAN CEVİZİ. Uluslararası Bilimsel Araştırmalar Dergisi (IBAD), 1(2), 142-153. https://doi.org/10.21733/ibad.33
AMA Yiğit Y, Ay E. FONKSİYONEL GIDA ÖZELLİĞİYLE CEVİZ VE KAMAN CEVİZİ. IBAD. Aralık 2016;1(2):142-153. doi:10.21733/ibad.33
Chicago Yiğit, Yusuf, ve Emine Ay. “FONKSİYONEL GIDA ÖZELLİĞİYLE CEVİZ VE KAMAN CEVİZİ”. Uluslararası Bilimsel Araştırmalar Dergisi (IBAD) 1, sy. 2 (Aralık 2016): 142-53. https://doi.org/10.21733/ibad.33.
EndNote Yiğit Y, Ay E (01 Aralık 2016) FONKSİYONEL GIDA ÖZELLİĞİYLE CEVİZ VE KAMAN CEVİZİ. Uluslararası Bilimsel Araştırmalar Dergisi (IBAD) 1 2 142–153.
IEEE Y. Yiğit ve E. Ay, “FONKSİYONEL GIDA ÖZELLİĞİYLE CEVİZ VE KAMAN CEVİZİ”, IBAD, c. 1, sy. 2, ss. 142–153, 2016, doi: 10.21733/ibad.33.
ISNAD Yiğit, Yusuf - Ay, Emine. “FONKSİYONEL GIDA ÖZELLİĞİYLE CEVİZ VE KAMAN CEVİZİ”. Uluslararası Bilimsel Araştırmalar Dergisi (IBAD) 1/2 (Aralık 2016), 142-153. https://doi.org/10.21733/ibad.33.
JAMA Yiğit Y, Ay E. FONKSİYONEL GIDA ÖZELLİĞİYLE CEVİZ VE KAMAN CEVİZİ. IBAD. 2016;1:142–153.
MLA Yiğit, Yusuf ve Emine Ay. “FONKSİYONEL GIDA ÖZELLİĞİYLE CEVİZ VE KAMAN CEVİZİ”. Uluslararası Bilimsel Araştırmalar Dergisi (IBAD), c. 1, sy. 2, 2016, ss. 142-53, doi:10.21733/ibad.33.
Vancouver Yiğit Y, Ay E. FONKSİYONEL GIDA ÖZELLİĞİYLE CEVİZ VE KAMAN CEVİZİ. IBAD. 2016;1(2):142-53.

IBAD Sosyal Bilimler Dergisi / IBAD Journal of Social Sciences / IBAD

IBAD, EBSCO, SCOPUS, E-SCI ve TÜBİTAK/ULAKBİM(TR) SBVT tarafından DİZİNLENMEK ÜZERE değerlendirme sürecindedir.


           Dergimizin sekreterya ve dizin/indeks takibi işlemleri dergieditoru.com tarafından yürütülmektedir.              


Flag Counter