Japon
toplumu yeni ihtiyaçlar ve teknolojiler karşısında geleneksel kullanımların
tecrübesinden faydalanarak yeni çözümlere ulaşmıştır. Amerikan tarzı hızlı
yemek alışkanlıklarının Japon toplumunu etkilemeye başlamasıyla birlikte
ihtiyaç ve taleplere göre geleneksel alışkanlıklar biçimlenerek Batı tarzı fast
food’un geleneksel Japon mutfağı ile sentezi “teppanyaki” tarzı pişirme
doğmuştur. Bu pişirme tarzının temelinde geleneksel kullanımı; Japon tarzı
kömür mangalı “hibachi” vardır. Bu çalışma; Batı’nın Doğu alışkanlıkları
üzerinde etkisini gösterdiği günümüzde, bu etkileşimin senteze dönüştüğü, Japon
kültüründen bir örnek olarak “teppanyaki” incelenmiştir.
Journal Section | Makaleler |
---|---|
Authors | |
Publication Date | August 31, 2018 |
Published in Issue | Year 2018 Volume: 3 Issue: 1 |
IBAD Sosyal Bilimler Dergisi / IBAD Journal of Social Sciences / IBAD
IBAD, EBSCO, SCOPUS, E-SCI ve TÜBİTAK/ULAKBİM(TR) SBVT tarafından DİZİNLENMEK ÜZERE değerlendirme sürecindedir.
Dergimizin sekreterya ve dizin/indeks takibi işlemleri dergieditoru.com tarafından yürütülmektedir.