Uluslararası Tarım ve Yaban Hayatı Bilimleri Dergisi 6. Cilt 1. Sayısında yer alan Biçer ve ark.’nın “Hıyarda Kök Bakterisi (PGPR) ve Arbusküler Mikorizal Fungus (AMF) Aşılamalarının Farklı Sulama Seviyelerinde Bitki Gelişimi ve Verim Özelliklerine Etkileri” [Uluslararası Tarım ve Yaban Hayatı Bilimleri Dergisi, 2020; 6(1): 8 – 20] başlıklı makalesinde:
1. Makalenin “Sulama Miktarı ve Bitki Su Tüketimi” bölümünde bazı metinler sehven yanlış yazılmış olup aşağıdaki şekilde düzeltilmiştir:
Denemenin 1. yılında toplam 9 kez 2. yılında ise 10 kez konulu sulama yapılmıştır. Sulama suyu ve mevsimlik su tüketim miktarları 1 ve 2 yıl için sırasıyla; 115.83-466.83 mm ve 105.93-426.93 mm arasında değişmiştir.
Tarla koşullarında yetiştirilen hıyarda en yüksek bitki su tüketim değeri en yüksek sulama seviyesinde ve en düşük su tüketimi ise sulama seviyesinin en düşük olduğu uygulamalardan hesaplanmıştır. Bitki su tüketiminde sulamanın payı (Irc) konulara göre 1 ve 2 yıl sırasıyla %68.49-84.52 ve % 68.91-82.07 arasında değişmiştir (Çizelge 1).
The article entitled “The Effects of Root Bacteria (PGPR) and Arbuscular Mycorrhizal Fungi (AMF) Inoculation on Plant Growth and Yield Properties at Different Irrigation Levels in Cucumber” [International Journal of Wildlife and Science, 2020; 6(1): 8 – 20)] by Biçer et al.:
1. Some texts in the "Irrigation Quantity and Evapotranspiration" section of the article were written inadvertently and corrected as follows:
In the first year of the experiment, a total of 9 themed irrigation was carried out and 10 times in the second year. Irrigation water and seasonal water consumption amounts for 1 and 2 years, respectively; it varied between 115.83-466.83 mm and 105.93-426.93 mm.
The highest evapotranspiration value of cucumber grown in field conditions was calculated from the applications with the highest irrigation level and the lowest water consumption from the applications with the lowest irrigation level. The share of irrigation (Irc) in evapotranspiration varied between 68.49-84.52% and 68.91-82.07%, respectively, for 1 and 2 years (Table 1).
Primary Language | Turkish |
---|---|
Subjects | Horticultural Production |
Journal Section | Erratum |
Authors | |
Publication Date | April 16, 2021 |
Submission Date | December 14, 2020 |
Acceptance Date | March 17, 2021 |
Published in Issue | Year 2021 Volume: 7 Issue: 1 |