Bu çalışma turizm alanında yapılacak tanıtımlarda; köklü bir geçmişe sahip olan ekslibris baskı tekniği ve gastronomi biliminin, özellikle; kartpostal, tanıtım kitapçıkları, dergiler gibi yazılı-görsel turistik bilinç ve fikir oluşturma amaçlı hazırlanmış ( örneğin; uçak içi dergileri, müze ve ören yerlerindeki hatıra kartları- kartpostalları, bakanlık tarafından çeşitli amaçlarla basılmış ülke-bölge-şehir tanıtım kitapları) tutundurma kaynaklarında; bir arada ne şekilde ve biçimsel olarak nasıl kullanılması durumunda hangi faydaları sağlayabileceğini, Türkiye’ de hangi geleneksel ve markalaşmış gıdaların bu çalışmalar içinde yer bulabileceğini, görsel sanatların sahip olduğu hafızada yer tutma becerisinin gastronomi biliminin estetik ve sanatsal boyutta çekicilik ve iştah açıcılık etkileriyle birleştirilmesinin potansiyel turiste hitabet gücünün ne boyutta olabileceğini araştırmak amacıyla yapılmıştır.
Turizm Bilinirlik Tanıtım Gastronomi Marka Sanat Görsel Ekslibris Fayda
This
study aims to investigate the benefits of the formal and combined use of the
science of gastronomy and the established printing technique called ex-libris
in promotion activities in the field of tourism in general, and visual-written
documents drawn up to create some awareness and ideas about tourism value of
certain destinations such as postcards, promotion booklets, magazines in
particular (e.g. in-flight magazines, postcards / memorabilia for museums and
archaeological sites, country-region-city promotion booklets printed by the
ministry for a number of purposes). The other questions the study ponders over
are as follows: Which traditional foods in Turkey have effectively became brand
names and can be employed in these endeavors? What contributions could the
combination of the lasting memories created by
visual arts, and the aesthetic and artistic attractiveness and appetizing
effects of the science of gastronomy make, in terms of addressing potential
tourists.
Turizm Bilinirlik Tanıtım Gastronomi Marka Sanat Görsel Ekslibris Fayda
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Derleme |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 12 Temmuz 2019 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2019 |
https://dergipark.org.tr/tr/pub/ijca