This study aims to determine the career planning and
expectations of kitchen employees from generation Y. In this regard, a survey
has been conducted to 250 kitchen employees from generation Y working in eight
hotels with five stars located in Istanbul Province. The survey has been
conducted with a convenience sampling method. Data collected from 250 generation
Y kitchen employees have been analyzed with Independent Samples T-Test, One Way
Analysis of Variance (ANOVA), Post-Hoc, and Exploratory Factor Analysis. According
to the results of exploratory factor analysis career planning consists of two
main dimensions as “career perception” and “career change”. In addition,
according to marital status generation Y kitchen employees, there is a significant difference in regards to career perception whereas there is no
significant difference in regards to a career change.
Bu çalışmada y kuşağı mutfak çalışanlarının kariyer planlamaları ve beklentilerinin ortaya konması amaçlanmıştır. Bu kapsamda araştırma evreni olarak İstanbul’da bulunan 8 adet beş yıldızlı otel işletmesinde çalışan y kuşağı mutfak çalışanlarına kolayda örneklem yöntemi ile anket uygulanmış ve toplamda 250 çalışandan veri toplanmıştır. Y kuşağı mutfak çalışanlarından anket yöntemi ile toplanan verilere bağımsız çift örneklem T-testi, tek yönlü varyans analizi (Anova), Post-Hoc ve Açımlayıcı Faktör Analizi uygulanmıştır. Açımlayacı faktör analizi sonucuna göre; kariyer planlaması kariyer algısı ve kariyer değişimi olarak iki temel boyut altında toplanmıştır. Ayrıca y kuşağı mutfak çalışanlarının medeni durumuna göre; kariyer algıları arasında anlamlı bir farklılık belirlenirken kariyer değişimleri arasında herhangi bir farklılık belirlenememiştir.
Primary Language | Turkish |
---|---|
Subjects | Tourism (Other) |
Journal Section | Original Scientific Article |
Authors | |
Publication Date | June 30, 2020 |
Submission Date | November 7, 2019 |
Published in Issue | Year 2020 Volume: 4 Issue: 1 |