Araştırma sağlık sektörü çalışanlarının örgüt kültürü
algıları ile örgütsel sessizlik davranışları arasında anlamlı
bir ilişki olup olmadığını belirlemek amacıyla yapılmıştır.
Araştırmanın örneklemini Adana ilinde görev yapan sağlık
sektörü çalışanı 411 personel oluşturmaktadır. Araştırmada
anket yöntemiyle veriler toplanmış ve PSPP 0.10.2 istatistik paket
programı kullanılarak analizler yapılmıştır. Araştırmada
genel olarak çalışanların örgüt iklimi algıları ile örgütsel
sessizlik davranışları arasında pozitif yönlü ve zayıf bir
ilişki bulunmaktadır. Örgüt iklimi alt boyutlarından üstün
desteği ile koruma amaçlı sessizlik arasında, bağdaşıklık ile
kabullenici sessizlik, korunma amaçlı sessizlik ve koruma amaçlı
sessizlik arasında, iş yükü baskısı ile korunma amaçlı
sessizlik ve koruma amaçlı sessizlik arasında, içsel takdir ile
koruma amaçlı sessizlik arasında, tarafsızlık ile kabullenici
sessizlik arasında pozitif yönlü zayıf ilişkiler tespit
edilmiştir.
The research was conducted to determine whether there is a meaningful
relationship between organizational climate perceptions and organizational
silent behaviors of health sector employees. The sample of the research is
composed of 411 staff of the health sector working in Adana province. Data were
collected by the questionnaire survey and analyzed using PSPP 0.10.2
statistical package program. There
is a positive and weak relationship between organizational climate perceptions
and organizational silent behaviors. Between the supervisory support and
prosocial silence; between the cohesion and acquiescent silence, defensive
silence and prosocial silence; between the workload pressure and defensive
silence and prosocial silence; between the intrinsic recognition and prosocial
silence, between the impartiality and acquiescent silence, the positive
weakness relationships were detected.
Subjects | Business Administration |
---|---|
Journal Section | Research Article |
Authors | |
Publication Date | October 16, 2017 |
Submission Date | October 12, 2017 |
Acceptance Date | October 16, 2017 |
Published in Issue | Year 2017 |