Book Review
BibTex RIS Cite

“Prof. Dr. Yüksel Topaloğlu, Şemsettin Sami Süreli Yayınlarından çıkmış Dil ve Edebiyat Yazıları (İnceleme-Metin)”.

Year 2019, Issue: 2, 19 - 23, 31.12.2019

Abstract

Batılılaşma dönemi Türk edebiyatı, Tanzimat döneminde yetişen şahsiyetler ve bu şahsiyetlerin kaleme aldığı metinler bakımından oldukça değerlidir. Bu şahsiyetler ve kaleme aldıkları metinlerin derlenmesi, yeni yazıya aktarılması edebiyat tarihine ışık tutacaktır. Batılılaşma dönemi Türk edebiyatının önemli temsilcilerinden biri de Şemsettin Sami’dir. Lügat çalışmalarıyla birlikte edebiyatın değişik türlerinde hem ilk hem de önemli eserler veren Şemsettin Sami birçok çalışmaya konu olmuştur. Ancak bu dönemde süreli yayınlarda edebî açıdan yoğun bir faaliyet yürütülmüştür. Bu dönemde yayımlanmamış, gazetelerde dağınık halde bulunan bu metinlerin bir araya getirilmesi icap etmektedir. Şemsettin Sami’nin Tanzimat döneminde değişik gazetelerde yayımlanmış birçok makalesi vardır.
Bu çalışmada Şemsettin Sami ile ilgili yayımlanmış “Prof. Dr. Yüksel Topaloğlu, Şemsettin Sami Süreli Yayınlarından çıkmış Dil ve Edebiyat Yazıları (İnceleme-Metin)” adlı çalışmanın tanıtımı yapılacaktır.

References

  • Prof. Dr. Yüksel Topaloğlu, Şemsettin Sami Süreli Yayınlarından Çıkmış Dil ve Edebiyat Yazıları (İnceleme-Metin), Ötüken Neşriyat, İstanbul, 2012.
Year 2019, Issue: 2, 19 - 23, 31.12.2019

Abstract

References

  • Prof. Dr. Yüksel Topaloğlu, Şemsettin Sami Süreli Yayınlarından Çıkmış Dil ve Edebiyat Yazıları (İnceleme-Metin), Ötüken Neşriyat, İstanbul, 2012.
There are 1 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Subjects Linguistics
Journal Section Yayın Değerlendirme
Authors

Neslihan Dokumacı

Publication Date December 31, 2019
Published in Issue Year 2019 Issue: 2

Cite

APA Dokumacı, N. (2019). “Prof. Dr. Yüksel Topaloğlu, Şemsettin Sami Süreli Yayınlarından çıkmış Dil ve Edebiyat Yazıları (İnceleme-Metin)”. International Journal of Filologia(2), 19-23.

ULAKBİM-DERGİPARK Bünyesinde Faaliyet Gösteren International Journal of Filologia (IJOF) Filoloji Alanında Yayımlanan Uluslararası Hakemli, Bilimsel Bir Dergidir.