Yaşamda maruz kalınan iç
ve dış etkenler, vücutta
serbest radikallerin oluşmasına neden olur. Serbest radikaller bireyde hastalık oluşumu
ve tabii yaşlanma
sürecinin temel sebeplerinden biridir.
Antioksidan maddeler vücudu serbest radikallerin zararlı etkilerinden korur. Doğal birçok ürünün antioksidan
özelliği vardır. Bitkisel ürünlerin antioksidan
etkileri özellikle flavonoidler, sinnamik asit türevleri, kumarinler gibi fenolik bileşiklerden kaynaklanmaktadır. Polifenollerin ana gurupları
flavonoidler, fenolik asitler,
taninler, stilbenler(resveratrol) ve lignanlar’dır.
Primary Language | Turkish |
---|---|
Subjects | Clinical Sciences |
Journal Section | Articles |
Authors | |
Publication Date | May 26, 2017 |
Submission Date | January 1, 2017 |
Published in Issue | Year 2017 Volume: 5 Issue: 1 |