BibTex RIS Cite

Çanakkale Kenti (Kordonboyu) Kıyı Dolgu Alanı Kentsel Tasarım Projesinin İrdelenmesi

Year 2012, Volume: 2 Issue: 6, 0 - , 18.11.2013

Abstract

Bu çalışma, Çanakkale İskele Meydanı ve Çevresi 2. Etap projelendirme çalışmaları çerçevesinde tasarlanan ve mevcut kıyı alanı ile birlikte ilave dolgu alanını da kapsayan “Çanakkale Kordonboyu Çevre Düzenlemesi ve Kentsel Tasarım Projesi” rekreasyonel açıdan beklentilere cevap verebilecek düzeye getirilmesi amacıyla ele alınmıştır.

 

Proje, genel anlamda halkın bazı istek ve beklentilerine karşılık gelebilecek bir düzeydedir. Peyzaj mimarlığı açısından ise projede hem bitkisel hem de yapısal peyzaj detayları yönünden birtakım eksiklikler olduğu dikkat çekmektedir. Bunun yanı sıra projenin başlangıç aşamasında asıl kullanıcı olan halkın görüşlerinin alınmaması tasarımdaki bir diğer eksikliktir.

 

Çalışmada halkın proje hakkındaki görüş ve önerilerinin belirlenmesine yönelik olarak bir anket çalışması gerçekleştirilmiştir. Anket sonuçlarına da dayanılarak genel bir değerlendirme yapılmıştır. Bu doğrultuda; proje ile uygulamalar karşılaştırılarak proje geneline ilişkin önerilerde bulunulmuştur.

Year 2012, Volume: 2 Issue: 6, 0 - , 18.11.2013

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Peyzaj Planlama ve Tasarım / Landscape Planning and Design
Authors

A. Esra Cengiz This is me

Canan Z. Çavuş This is me

Abdullah Kelkit This is me

Publication Date November 18, 2013
Submission Date November 18, 2013
Published in Issue Year 2012 Volume: 2 Issue: 6

Cite

APA Cengiz, A. E., Çavuş, C. Z., & Kelkit, A. (2013). Çanakkale Kenti (Kordonboyu) Kıyı Dolgu Alanı Kentsel Tasarım Projesinin İrdelenmesi. İnönü Üniversitesi Sanat Ve Tasarım Dergisi, 2(6).