BibTex RIS Cite

Maçka Bölgesi’nin Alternatif Turizm Potansiyeli Açısından Değerlendirilmesi

Year 2013, Volume: 3 Issue: 7, 0 - , 18.11.2013

Abstract

Küresel ölçekte turizm sektörünün hızla büyümesi ülkelerin kalkınmalarında itici bir güç olarak çok önemli rol oynamaktadır. Ancak ülkelerin kalınma ve gelişmelerinde sektörün katkısının devamlılığı turizm ile çevre arasındaki hassas dengenin korunmasıyla doğru orantılıdır. Çevre kalitesi ne kadar yüksek olursa o alanın kullanıcılar tarafında tercih edilebilirliliği de o oranda artış göstermektedir. Bu noktada hassas ekolojik değerlere sahip olan alanların turistik faaliyetler sonucu bozulma sürecine gireceği kaçınılmazdır. Bunun doğal sonucu olarak turistik talepte bir azalma söz konusu olabilecektir.

Özellikle insanların tatil anlayışlarının deniz-kum-güneş üçlüsünde eğitim-çevre-eğlence üçlüsüne kayması turistlerin doğal alanlara yönelmelerine ve dolayısıyla alternatif turizmin ortaya çıkmasına neden olmuştur. Son yıllarda Doğu Karadeniz bölgesi Trabzon İli sınırları içerisinde korunan alanlar, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kalkınma Ajansları ve üniversitelerce desteklenen çalışmalarla sahip oldukları doğal ve kültürel kaynak değerleri ve el değmemiş doğal görünümleri ile bölge, alternatif turizm etkinliklerinin gerçekleştirilebileceği ayrıcalıklı potansiyel alanlar olarak öne çıkmaktadır. Bu çalışmada Trabzon İli sınırları içerisinde bulunan Maçka bölgesinin sahip olduğu doğal ve kültürel kaynak değerleri doğrultusunda alternatif turizme yönelik gerçekleştirilebilecek etkinlikler belirlenerek turizme ve bölgeye sağlayacağı katkılar ortaya konmaktadır.

Year 2013, Volume: 3 Issue: 7, 0 - , 18.11.2013

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Peyzaj Planlama ve Tasarım / Landscape Planning and Design
Authors

Ertan Düzgüneş This is me

Öner Demirel This is me

Publication Date November 18, 2013
Submission Date November 18, 2013
Published in Issue Year 2013 Volume: 3 Issue: 7

Cite

APA Düzgüneş, E., & Demirel, Ö. (2013). Maçka Bölgesi’nin Alternatif Turizm Potansiyeli Açısından Değerlendirilmesi. İnönü Üniversitesi Sanat Ve Tasarım Dergisi, 3(7).