BibTex RIS Cite

Peyzaj Tasarımına Sürdürülebilirlik Kavramının Entegrasyonu: Bir Stüdyo Çalışması

Year 2013, Volume: 3 Issue: 7, 0 - , 18.11.2013

Abstract

Çağdaş peyzaj tasarımı, değişen yaşam biçimleri, kaynak değerlerinin korunması, artan nüfus ve bozulan çevre koşullarına adapte olma yolunda kapsamını geliştirerek yeni kavramları gündeme taşımaktadır. Bu bağlamda 21. yüzyıl peyzaj tasarımlarında sürdürülebilirlik ve çevresel koruma politikaları çok önemli bir yer teşkil etmektedir. Peyzaj projelerinde sürdürülebilirlik, tasarım ve planlama alanında birçok yenilikçi yaklaşım için itici bir güç olmakta, dolayısı ile peyzaj mimarları projelerinde sürdürülebilir ilkeleri dikkate almaktadır. Bahçeden, kente, kentten doğa restorasyonuna kadar uzanan çok geniş alanda hizmet sunan peyzaj mimarlığında sürdürülebilir ilkeler dikkate alınarak konut ve yakın çevresinin tasarlanması bu bağlamda büyük önem arz etmektedir.

 

Bu çalışmada, KTÜ Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü’nde 3. yarıyıl kapsamında gerçekleştirilen konut ve yakın çevresi düzenlenmesi konulu öğrenci projeleri ulaşım, yönelim, kavramsal yaklaşım, biçim geometrisi ve sürdürülebilirlik ilkeleri doğrultusunda değerlendirilmekte ve dönem sonunda elde edilen kazanımlar aktarılmaktadır.

Year 2013, Volume: 3 Issue: 7, 0 - , 18.11.2013

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Peyzaj Planlama ve Tasarım / Landscape Planning and Design
Authors

Yalçın Yaşar This is me

Ertan Düzgüneş This is me

Publication Date November 18, 2013
Submission Date November 18, 2013
Published in Issue Year 2013 Volume: 3 Issue: 7

Cite

APA Yaşar, Y., & Düzgüneş, E. (2013). Peyzaj Tasarımına Sürdürülebilirlik Kavramının Entegrasyonu: Bir Stüdyo Çalışması. İnönü Üniversitesi Sanat Ve Tasarım Dergisi, 3(7).