BibTex RIS Cite

Üsküdar İlçesinde Ailelerin Konut Sahipliği ve Konuta Yaklaşım Biçimleri: Hanehalkı Reisleri (HHR) Üzerine Ampirik Bir Araştırma

Year 2005, Issue: 49, 0 - , 21.10.2010

Abstract

Özellikle II. Dünya Savaşı'ndan sonra sanayinin gelişmesi sonucunda ortaya çıkan kırsal kesimlerden kentlere yönelik yoğun göç ve hızlı nüfus artışı ülke ve İstanbul geneli ile Üsküdar'da kentleşmeyle birlikte konut sorununu da gündeme getirmiştir. Bu sürecin yarım yüzyıldan daha uzun bir süredir devam etmekte olduğu görülmektedir. Ülkemizin kentleşme ve konut alanında yaşadığı gelişmeleri, aile yapısında meydana gelen değişmeleri ve bu gelişme ve değişmelerin konut sahipliliği ve konut tercihleri üzerindeki etkisini belirleyebilmek için görgül (ampirik) araştırmalara ihtiyaç bulunmaktadır. Bu amaçla, Üsküdar genelinde 992 Hanehalkı Reisiyle (HHR) yüzyüze mülakat yapılmış ve HHR'nin konut tercihleri tespit edilmiştir. Ayrıca, Üsküdar genelindeki bu veriler, DPT'nın 1988 yılında yapmış olduğu araştırma sonuçlarıyla karşılaştırılmıştır. Bu karşılaştırma ile aradaki farklar ve benzerlikler ortaya konmaya çalışılmıştır.

Year 2005, Issue: 49, 0 - , 21.10.2010

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Sosyal Politika
Authors

Sedat Murat This is me

İbrahim Şenöz This is me

Publication Date October 21, 2010
Submission Date October 21, 2010
Published in Issue Year 2005 Issue: 49

Cite

APA Murat, S., & Şenöz, İ. (2010). Üsküdar İlçesinde Ailelerin Konut Sahipliği ve Konuta Yaklaşım Biçimleri: Hanehalkı Reisleri (HHR) Üzerine Ampirik Bir Araştırma. Journal of Social Policy Conferences(49).
AMA Murat S, Şenöz İ. Üsküdar İlçesinde Ailelerin Konut Sahipliği ve Konuta Yaklaşım Biçimleri: Hanehalkı Reisleri (HHR) Üzerine Ampirik Bir Araştırma. Journal of Social Policy Conferences. October 2010;(49).
Chicago Murat, Sedat, and İbrahim Şenöz. “Üsküdar İlçesinde Ailelerin Konut Sahipliği Ve Konuta Yaklaşım Biçimleri: Hanehalkı Reisleri (HHR) Üzerine Ampirik Bir Araştırma”. Journal of Social Policy Conferences, no. 49 (October 2010).
EndNote Murat S, Şenöz İ (October 1, 2010) Üsküdar İlçesinde Ailelerin Konut Sahipliği ve Konuta Yaklaşım Biçimleri: Hanehalkı Reisleri (HHR) Üzerine Ampirik Bir Araştırma. Journal of Social Policy Conferences 49
IEEE S. Murat and İ. Şenöz, “Üsküdar İlçesinde Ailelerin Konut Sahipliği ve Konuta Yaklaşım Biçimleri: Hanehalkı Reisleri (HHR) Üzerine Ampirik Bir Araştırma”, Journal of Social Policy Conferences, no. 49, October 2010.
ISNAD Murat, Sedat - Şenöz, İbrahim. “Üsküdar İlçesinde Ailelerin Konut Sahipliği Ve Konuta Yaklaşım Biçimleri: Hanehalkı Reisleri (HHR) Üzerine Ampirik Bir Araştırma”. Journal of Social Policy Conferences 49 (October 2010).
JAMA Murat S, Şenöz İ. Üsküdar İlçesinde Ailelerin Konut Sahipliği ve Konuta Yaklaşım Biçimleri: Hanehalkı Reisleri (HHR) Üzerine Ampirik Bir Araştırma. Journal of Social Policy Conferences. 2010.
MLA Murat, Sedat and İbrahim Şenöz. “Üsküdar İlçesinde Ailelerin Konut Sahipliği Ve Konuta Yaklaşım Biçimleri: Hanehalkı Reisleri (HHR) Üzerine Ampirik Bir Araştırma”. Journal of Social Policy Conferences, no. 49, 2010.
Vancouver Murat S, Şenöz İ. Üsküdar İlçesinde Ailelerin Konut Sahipliği ve Konuta Yaklaşım Biçimleri: Hanehalkı Reisleri (HHR) Üzerine Ampirik Bir Araştırma. Journal of Social Policy Conferences. 2010(49).