BibTex RIS Cite

Bankacılıkta Stres Sorunu: Stres Düzeyi, Kaynakları ve Başa Çıkma Yolları Üzerine Bilecik'te Bir Araştırma

Year 2005, Issue: 49, 0 - , 21.10.2010

Abstract

Bu araştırmanın temel amacı, bankacılık sektöründeki yönetici ve çalışanların stres düzeylerini, stres kaynaklarını ve stresle başa çıkma yollarını ortaya koymaktır. Bu amaçla, Bilecik ilinde faaliyet gösteren beş bankanın şube yöneticileri ve çalışanları üzerinde bir alan araştırması gerçekleştirilmiştir. Anket sonuçları, yönetici ve çalışanların streslerinin, sağlık ve verimlilik açısından en elverişli düzeyde olduğunu; fiziksel stres kaynaklarının yönetici ve çalışanlar üzerinde diğer stres kaynaklarına oranla daha etkili olduğunu ve yönetici ve çalışanların stresle başa çıkmada, “sorun odaklı yaklaşımı” tercih ettiklerini göstermektedir.

Year 2005, Issue: 49, 0 - , 21.10.2010

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section İnsan Kaynakları Yönetimi
Authors

Muzaffer Aydemir This is me

Publication Date October 21, 2010
Submission Date October 21, 2010
Published in Issue Year 2005 Issue: 49

Cite

APA Aydemir, M. (2010). Bankacılıkta Stres Sorunu: Stres Düzeyi, Kaynakları ve Başa Çıkma Yolları Üzerine Bilecik’te Bir Araştırma. Journal of Social Policy Conferences(49).
AMA Aydemir M. Bankacılıkta Stres Sorunu: Stres Düzeyi, Kaynakları ve Başa Çıkma Yolları Üzerine Bilecik’te Bir Araştırma. Journal of Social Policy Conferences. October 2010;(49).
Chicago Aydemir, Muzaffer. “Bankacılıkta Stres Sorunu: Stres Düzeyi, Kaynakları Ve Başa Çıkma Yolları Üzerine Bilecik’te Bir Araştırma”. Journal of Social Policy Conferences, no. 49 (October 2010).
EndNote Aydemir M (October 1, 2010) Bankacılıkta Stres Sorunu: Stres Düzeyi, Kaynakları ve Başa Çıkma Yolları Üzerine Bilecik’te Bir Araştırma. Journal of Social Policy Conferences 49
IEEE M. Aydemir, “Bankacılıkta Stres Sorunu: Stres Düzeyi, Kaynakları ve Başa Çıkma Yolları Üzerine Bilecik’te Bir Araştırma”, Journal of Social Policy Conferences, no. 49, October 2010.
ISNAD Aydemir, Muzaffer. “Bankacılıkta Stres Sorunu: Stres Düzeyi, Kaynakları Ve Başa Çıkma Yolları Üzerine Bilecik’te Bir Araştırma”. Journal of Social Policy Conferences 49 (October 2010).
JAMA Aydemir M. Bankacılıkta Stres Sorunu: Stres Düzeyi, Kaynakları ve Başa Çıkma Yolları Üzerine Bilecik’te Bir Araştırma. Journal of Social Policy Conferences. 2010.
MLA Aydemir, Muzaffer. “Bankacılıkta Stres Sorunu: Stres Düzeyi, Kaynakları Ve Başa Çıkma Yolları Üzerine Bilecik’te Bir Araştırma”. Journal of Social Policy Conferences, no. 49, 2010.
Vancouver Aydemir M. Bankacılıkta Stres Sorunu: Stres Düzeyi, Kaynakları ve Başa Çıkma Yolları Üzerine Bilecik’te Bir Araştırma. Journal of Social Policy Conferences. 2010(49).