BibTex RIS Kaynak Göster

Bankacılıkta Stres Sorunu: Stres Düzeyi, Kaynakları ve Başa Çıkma Yolları Üzerine Bilecik'te Bir Araştırma

Yıl 2005, Sayı: 49, 0 - , 21.10.2010

Öz

Bu araştırmanın temel amacı, bankacılık sektöründeki yönetici ve çalışanların stres düzeylerini, stres kaynaklarını ve stresle başa çıkma yollarını ortaya koymaktır. Bu amaçla, Bilecik ilinde faaliyet gösteren beş bankanın şube yöneticileri ve çalışanları üzerinde bir alan araştırması gerçekleştirilmiştir. Anket sonuçları, yönetici ve çalışanların streslerinin, sağlık ve verimlilik açısından en elverişli düzeyde olduğunu; fiziksel stres kaynaklarının yönetici ve çalışanlar üzerinde diğer stres kaynaklarına oranla daha etkili olduğunu ve yönetici ve çalışanların stresle başa çıkmada, “sorun odaklı yaklaşımı” tercih ettiklerini göstermektedir.

Yıl 2005, Sayı: 49, 0 - , 21.10.2010

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm İnsan Kaynakları Yönetimi
Yazarlar

Muzaffer Aydemir Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 21 Ekim 2010
Gönderilme Tarihi 21 Ekim 2010
Yayımlandığı Sayı Yıl 2005 Sayı: 49

Kaynak Göster

APA Aydemir, M. (2010). Bankacılıkta Stres Sorunu: Stres Düzeyi, Kaynakları ve Başa Çıkma Yolları Üzerine Bilecik’te Bir Araştırma. Journal of Social Policy Conferences(49).
AMA Aydemir M. Bankacılıkta Stres Sorunu: Stres Düzeyi, Kaynakları ve Başa Çıkma Yolları Üzerine Bilecik’te Bir Araştırma. Journal of Social Policy Conferences. Ekim 2010;(49).
Chicago Aydemir, Muzaffer. “Bankacılıkta Stres Sorunu: Stres Düzeyi, Kaynakları Ve Başa Çıkma Yolları Üzerine Bilecik’te Bir Araştırma”. Journal of Social Policy Conferences, sy. 49 (Ekim 2010).
EndNote Aydemir M (01 Ekim 2010) Bankacılıkta Stres Sorunu: Stres Düzeyi, Kaynakları ve Başa Çıkma Yolları Üzerine Bilecik’te Bir Araştırma. Journal of Social Policy Conferences 49
IEEE M. Aydemir, “Bankacılıkta Stres Sorunu: Stres Düzeyi, Kaynakları ve Başa Çıkma Yolları Üzerine Bilecik’te Bir Araştırma”, Journal of Social Policy Conferences, sy. 49, Ekim 2010.
ISNAD Aydemir, Muzaffer. “Bankacılıkta Stres Sorunu: Stres Düzeyi, Kaynakları Ve Başa Çıkma Yolları Üzerine Bilecik’te Bir Araştırma”. Journal of Social Policy Conferences 49 (Ekim 2010).
JAMA Aydemir M. Bankacılıkta Stres Sorunu: Stres Düzeyi, Kaynakları ve Başa Çıkma Yolları Üzerine Bilecik’te Bir Araştırma. Journal of Social Policy Conferences. 2010.
MLA Aydemir, Muzaffer. “Bankacılıkta Stres Sorunu: Stres Düzeyi, Kaynakları Ve Başa Çıkma Yolları Üzerine Bilecik’te Bir Araştırma”. Journal of Social Policy Conferences, sy. 49, 2010.
Vancouver Aydemir M. Bankacılıkta Stres Sorunu: Stres Düzeyi, Kaynakları ve Başa Çıkma Yolları Üzerine Bilecik’te Bir Araştırma. Journal of Social Policy Conferences. 2010(49).