Journal of Anatolian Medical Research is the offİcial publication of Kayseri City Training and Research Hospital and is published electronically three times a year in April, August and December. The written language of the journal is Turkish and English, its abbreviated name is "JAMER".
Original research articles, case reports, reviews containing up-to-date information reflected in the evidence-based medical literature, letters to the editor and articles on medical education on all subjects related to experimental and clinical medicine are within the scope of the journal. Journal of Anatolian Medical Research is an open access, a periodical that publishes independently, without prejudice and within the framework of double-blind refereeing principles. All content of the journal, related forms and full text files of articles can be accessed free of charge at kayseriseah.dergipark.org.tr/jamer or Dergipark.
GENEL BİLGİLER
Journal of Anatolian Medical Research (JAMER): Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kayseri Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin tümüyle elektronik ve ücretsiz, yılda 3 kez yayımlanan süreli ve bilimsel yayın organıdır. Dergi yazı dili Türkçe ve İngilizcedir. Bütün tıp ve ilgili sağlık alanlarının klinik uygulamaları hakkında orijinal araştırma ve klinik gözlemler gibi yazılar yayımlanır. Yeni tekniklerin ve tedavi yöntemlerinin etkinliğini tanımlayan araştırma makalelerine yayın önceliği verilir.
• Yayınlanması istenen metnin dayandığı çalışma, daha önce başka yerde yayınlanmış veya yayınlanmak üzere değerlendirmeye alınmış veya kabul edilmiş olmamalıdır. Özet biçiminde yayınlanmış bir ön bildirinin bitmiş haline yazı gönderilirken belirtmek şartı ile yer verilebilir.
• Yazıların hemen işleme konulabilmesi için belirtilen yazım kurallarına tam olarak uygun olması gereklidir. Editör ve Yayın Kurulu yayın koşullarına uymayan yazıları; düzeltmek üzere yazarına geri gönderme, düzenleme veya reddetme yetkisine sahiptir. Yayın gönderen yazarın yazım kurallarını incelemesi önerilir.
• Dergide yayınlanan yazılar için telif hakkı ödenmez. Bu nedenle başvuru mektubunda telif hakkının dergiye bırakılacağı açıklanmalıdır. Ayrıca metnin tüm yazarlarca okunduğunu ve onaylandığını belirten bir ifade bulunan Telif Hakkı Formunu yayını gönderirken sisteme yüklemelidir.
• Yazıların içeriğinden ve kaynakların doğruluğundan ve etik uygunluğundan yazarlar sorumludur.
• İşlemleri yürütülüp karar aşamasında olan yazıların, makul bir neden olsun veya olmasın geri çekilme talebi “ret” kapsamına girmektedir. Bu durumda yayının tekrar değerlendirmesi mümkün değildir.
• Journal of Anatolian Medical Research dergisi makale başvuru ücreti veya işlem ücreti gibi herhangi bir ücret talep etmemektedir.
• Dergide yayımlanan makaleler Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kayseri Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesinin resmi görüşünü temsil etmez.
• Yayımlanan makale derginin malı olur. Derginin kabul edilmeyen yazıları kısmen veya tamamen iade etme zorunluluğu yoktur.
• Türkçe ve İngilizce tam metinlere internet ulaşımı ücretsizdir.
• Araştırma Makalesi
Yeni ve önemli temel veya klinik bilgi sunar, önceki çalışmaları genişletir ve ilerletir veya klasik bir konuda yeni bir yaklaşım getirir. Başlık sayfası, Yazarlar ve adresleri, Özet, Anahtar Kelimeler, Giriş, Gereç ve Yöntemler, Etik konular, Bulgular, Tartışma, Sonuç, Teşekkürler (varsa), Çıkar çatışması, Finansal destek, Kaynaklar, Şekiller (en fazla 5 adet), Şekil açıklamaları, Tablolar (en fazla 5 adet) ve Tablo açıklamalarından oluşur. Araştırma makaleleri için ana metin (özet ve kaynaklar hariç) 5000 kelimeyi, kaynakların sayısı ise 40'ı geçmemelidir.
• Olgu Sunumları
İlginç olguları, yeni fikirleri ve teknikleri tanımlar. Olgu sunumu; Başlık, Yazarlar ve adresleri, Özet, Anahtar Kelimeler, Giriş, Olgu sunumu, Tartışma, Sonuç, Teşekkürler (varsa), Hasta onamı, Çıkar çatışması, Finansal destek, Referanslar, Şekiller (en fazla 3 adet), Şekil açıklamaları, Tablolar (en fazla 3 adet) oluşmaktadır. Olgu raporları için ana metin (özet ve kaynaklar hariç) 2000 kelimeyi, kaynakların sayısı ise 20'yi geçmemelidir.
• Derleme
Yayın Kurulu, belirli bir konu hakkında bilgili ve uygun bir şekilde yazmaya yetkin mesleki deneyime sahip bir yazarı davet eder. Derleme; Başlık, Yazarlar ve adresleri, Özet, Anahtar Kelimler, Giriş, Ana Bölümleri, Alt Bölümleri, Sonuç, Teşekkür (varsa), Çıkar çatışması, Finansal destek, Kaynaklar, Şekiller (en fazla 5 adet), Şekil açıklamaları, Tablolar (en fazla 5 adet) ve Tablo açıklamalarından oluşur. Olgu raporları için ana metin (özet ve kaynaklar hariç) 5000 kelimeyi geçmemelidir. Kaynak sayısında bir sınırlama yoktur.
• Editöre mektup
JAMER Editörler Kurulu'nun onayı ile yayımlanır. Mektup, açık ve yorum getirilen makale ile ilişkili olmalıdır. Editöre mektup; 500 kelime, 1 tablo ve 5 kaynak ile sınırlıdır.
MAKALELERİN HAZIRLANMASI
Makaleler, "The Uniform Requirements for Manuscripts Submitted to Biomedical Journals - International Committee of Medical Journal Editors" (www.icmje.org) kurallarına uygun olarak Türkçe veya İngilizce olarak hazırlanmalıdır.
Makaleler “.doc” formatında sunulmalı ve yukarıda belirtilen kelime ve referans sınırlamalarına ve diğer ilgili bilgilere göre hazırlanmalıdır.
• Dil
Makale Türkçe veya İngilizce olarak hazırlanmalıdır.
• Başlık Sayfası
Başlık sayfası maskeli değerlendirmeye imkan sağlaması için ayrı bir dosya şeklinde gönderilmelidir.
Başlık sayfası şunları içermelidir: (i) Türkçe ve İngilizce olarak hazırlanan makale başlığı özlü fakat bilgilendirici olmalıdır. (ii) Kısa başlık verilmelidir. (iii) Tüm yazarların tam adı, ORCID numarası, mail adresi, bağlı bulundukları kurum veya kuruluşların adı bulunmalıdır. (iv) Makale başlıklarında kısaltmalar, ticari isimler veya ticari markalar kullanılmamalıdır.
• Öz
Tüm makaleler için hem Türkçe, hem de İngilizce özet gönderilmelidir. Özet; çalışmanın amacını, ana bulguları ve ana sonuçlarını içermeli, sözcük sayısı 300’den fazla olmamalıdır. Öz (Abstract); Amaç (Aim), Gereç ve Yöntemler (Material and Methods), Bulgular (Results) ve Sonuç (Conclusion) başlıklarını içermelidir. Olgu çalışmaları ve derlemeler için özetler yapılandırılmamalıdır ve en fazla 250 kelime olmalıdır. Yabancı yazar(lar)ın Türkçe olarak bir yazı göndermesine gerek yoktur, çünkü yazı işleri kurulu bu yazıyı onlara sağlayacaktır.
• Anahtar Kelimeler
Yazarlar; U.S. Ulusal Tıp Kütüphanesi (NLM)'nin Tıbbi Konu Başlıkları’ndan (MeSH) alınan, 3 ile 5 arasında anahtar kelimeyi makalelerinin Öz (Abstract) bölümünden sonra sunmalıdır. Türkçe anahtar kelimeler Türkiye Bilim Terimleri'ne (TBT) göre yazılmalıdır (https://www.bilimterimleri.com/). Kelimeler "virgül (,)" ile birbirinden ayrılmalıdır.
• Ana Metin
Yazar adları ve bağlı bulundukları kurumlar, ana metin içeren dosyada belirtilmemelidir. Çalışmanın yazarlarının tespit edilebileceği diğer tüm bilgiler kaldırılmalıdır. Metin, MS Word programı ile hazırlanmalıdır. Tüm metinler Times New Roman yazı tipinde, 12 punto ve çift aralıklı yazılmalıdır. Makale metni; Giriş (Introduction), Gereç ve Yöntemler (Material and Methods), Bulgular (Results), Tartışma (Discussion) ve Sonuç (Conclusion) başlıklı bölümlere ayrılmalıdır.
(i) Giriş, makalenin amacını belirtmeli ve çalışmanın gerekçesini özetlemelidir. Yalnızca kesin referanslar verilmeli ve bu bölüm yaklaşık bir sayfa ile sınırlandırılmalıdır.
(ii) Gereç ve Yöntemler, gözlemsel veya deneysel konuların seçimini açıkça tanımlamalıdır. İstatistikleri de içeren belirlenmiş yöntemlere referanslar verilmelidir. Etik ile ilgili hususlara bu bölümde verilmelidir. Randomizasyon ile ilgili detaylar verilmelidir. Randomize çalışmaların sonuçlarını bildiren yazılar, hastaların çalışma boyunca ilerlemelerini gösteren CONSORT akış şemasına göre hazırlanmalıdır (http://www.consort-statement.org/).
İstatistiksel değerlendirme, Gereç ve Yöntemler bölümünde ayrıntılı olarak açıklanmalıdır.
(iii) Bulgular, özlü bir şekilde verilmeli, şekil ve tabloları içermelidir. Tablo ve şekiller metin içinde tutarlı bir sıraya sahip olmalıdır. Metin içindeki veriler, tablolarda veya şekillerde tekrarlanmamalıdır.
Şekiller ve resimler, Tagged Image File Format (.tiff uzantılı) veya Joint Photographic Experts Group Format (.JPEG uzantılı) olarak ayrı dosyalar halinde sunulmalıdır. Şekillerin çözünürlüğü en az 600 dpi olmalıdır. Metin, tablolar ve şekiller MS Power Point programında hazırlanarak kaydedilmemelidir. Şekil açıklamaları, metne atıfta bulunmadan anlaşılabilecek kadar bilgi içermelidir. Şekiller daha önce başka bir yerde yayınlanmışsa kaynak gösterilmelidir. Şekillerdeki semboller kolaylıkla görünebilmeli ve karakterlerin font büyüklüğü en az 8-10 olmalıdır. Grafiklerdeki apsis ve ordinat isimleri, birimleri ile birlikte verilmelidir. Dergi elektronik ortamda yayınlandığından renkli fotoğraflar kabul edilmektedir. Tablolar resim formatında değil, ayrı bir MS Word belgesi olarak sunulmalıdır. Tablolar, metindeki sırasına göre Arap rakamları ile numaralandırılmalıdır. Her bir tablo, tablo numarasıyla birlikte üstte kısa bir açıklayıcı başlığa sahip olmalıdır. P değeri ve kısaltmalara dair açıklamalar tablonun altında dipnot olarak yer almalıdır.
(iv) Tartışma bölümünde çalışmanın yeni ve önemli yönleri vurgulanmalıdır. Bulgular ve gözlemler diğer ilgili çalışmalarla ilişkilendirilmelidir. Tartışmanın kapsamı, metnin diğer bölümleriyle paralel olmalıdır.
(v) Sonuç bölümünde makalenin literatüre katkısına vurgu yapılarak, yazının önemi ortaya konulmalıdır.
• Açıklama: Yazarlar, eğer varsa bu bölümde çıkar çatışmasına neden olabilecek her türlü maddi destek veya ilişkiyi beyan etmelidir.
• Teşekkür: Varsa katkıda bulunan kişi, kurum ya da kuruluşlar anılır.
• Hasta onamı: Olgu raporlarında yer alan hastaların bizzat kendisi veya hukuki vasisi tarafından bilgilendirilmiş yazılı onamı alınmalıdır; matbu bir örneği dergi web sayfasında yer almaktadır.
• Çıkar çatışması: Çıkar çatışmasına neden olabilecek her türlü destek ve ilişki beyan edilmelidir.
Finansal destek, maddi destekte bulunan kişi, kurum ya da kuruluşa dair bilgi verilmelidir.
KAYNAKLARIN YAZIMI
Kaynakların metin içindeki gösteriminde Vancouver stili kullanılmalıdır. Kaynakların numaraları metin içinde kullanım sırasına göre verilerek cümle sonunda parantez içinde verilmelidir.
Örnek;
……. gösterilmiştir (1,2,9-11).
Karaçavuş ve arkadaşları (3) ….
Karaçavuş ve ark. (3) …
Dergi isimleri “Index Medicus” a göre kısaltılmalıdır. Index Medicus'ta indekslenmeyen bir dergi kısaltılmadan yazılmalıdır. Kaynakça listesiyle metin içerisindeki sıralama arasında uyumsuzluk bulunmamalıdır. Kaynakların doğruluğundan yazar(lar) sorumludur. Makalede bulunan yazar sayısı 6 veya daha az ise tüm yazarlar belirtilmeli, 7 veya daha fazla ise ilk 6 isim yazılıp sonuna “et al” (Türkçe makaleler için “ve ark.”) eklenmelidir.
Kaynak bir dergi ise;
Yazar ya da yazarların soyadları ve isimlerinin başharfleri. Makale ismi. Dergi ismi. Yıl;Cilt(Sayı): İlk ve son sayfa numarası.
Örnek: Bol O, Altuntaş M, Kaynak MF, Koyuncu S, Biçer M, Öner G, Öner U, Doğan Ö, Eryurt SÇ. Uzun Süreli Tatillerin Acil Servis İşleyişine Etkisi. Journal of Anatolian Medical Research. 2019;4(1):13-22.
İsteğe bağlı: Eğer bir derginin bir cilt boyunca sayfa numaraları süreklilik taşıyorsa (birçok tıp dergisinin yaptığı gibi), sayı numarasını atlayın.
Örnek: Halpern SD, Ubel PA, Caplan AL. Solid-organ transplantation in HIV-infected patients. N Engl J Med. 2002;347:284-7.
Kaynak bir dergi eki ise;
Yazar veya yazarların soyadları ve isimlerinin başharfleri. Makalenin başlığı. Derginin ismi. Yıl;Cilt(Suppl. Ek sayısı):İlk sayfa numarası-Son sayfa numarası.
Örnek: Shen HM, Zhang QF. Risk assessment of nickel carcinogenicity and occupational lung cancer. Environ Health Perspect 1994;(102 Suppl 1):275-82.
Kaynak bir kitap ise;
(i) Kişisel yazarlar;
Yazar ya da yazarların soyadları ve isimlerinin baş harfleri. Kitap ismi. Kaçıncı baskı olduğu. Şehir: Yayınevi; Yıl.
Örnek: Murray PR, Rosenthal KS, Kobayashi GS, Pfaller MA. Medical microbiology. 4th ed. St. Louis: Mosby; 2002.
(ii) Yazar ve editörün aynı olduğu kitaplar için;
Örnek: Dionne RA, Phero JC, Becker DE, editors. Management of pain and anxiety in the dental office. Philadelphia: WB Saunders; 2002.
(iii)Yazar (lar) ve editör (ler)in ayrı olduğu kitaplar için;
Örnek: Breedlove GK, Schorfheide AM. Adolescent pregnancy. 2nd ed. Wieczorek RR, editor. White Plains (NY): March of Dimes Education Services; 2001.
(iv) Kitabın bir bölümü için;
Örnek: Meltzer PS, Kallioniemi A, Trent JM. Chromosome alterations in human solid tumors. In: Vogelstein B, Kinzler KW, editors. The genetic basis of human cancer. New York: McGraw-Hill; 2002. p. 93-113.
Not: Türkçe kaynaklarda “p” için “s” ve “editor(s)” “editör(ler)” ifadesi kullanılmalıdır. “In” ifadesi İngilizce kitaplar için geçerlidir, Türkçe kaynaklarda “…… (kitabın adı)” içinde şeklinde yazılmalıdır.
(v) Yazarların organizasyon olduğu kitaplar için;
Örnek: American Occupational Therapy Association, Ad Hoc Committee on Occupational Therapy Manpower. Occupational therapy manpower: a plan for progress. Rockville (MD): The Association; 1985 Apr. 84 p.
Not: Türkçe kaynaklarda “ed” ve “p” sırasıyla “baskı” ve “s” olarak ifade edilmelidir.
Kaynak bir Ansiklopedi veya Sözlük ise;
Ansiklopedi veya sözlük ismi. Kaçıncı baskı olduğu. Şehir: Basımevi; Yıl. Bölüm; Sayfa numaraları.
Örnek: Dorland’s illustrated medical dictionary. 29th ed. Philadelphia: W.B. Saunders; 2000. Filamin; p. 675.
Not: Türkçe kaynaklarda “ed” ve “p” sırasıyla “baskı” ve “s” olarak ifade edilmelidir.
Kaynak bir Tez ise;
Yazarın soyadı ve isminin başharfi. Tez ismi [tez]. Şehir: Üniversite veya Kurum ismi; Yıl.
Örnek: Borkowski MM. Infant sleep and feeding: a telephone survey of Hispanic Americans [dissertation]. Mount Pleasant (MI): Central Michigan University; 2002.
Not: Türkçe kaynaklarda “dissertation” ifadesi için “Tez” kullanılmalıdır.
Kaynak Konferans/Kongre/Sempozyum Bildirisi ise;
Yazar veya yazarların soyadları ve isimlerinin başharfleri. Bildiri ismi. Editör veya editörlerin soyadları ve isimlerinin başharfleri (ed veya eds). Konferans/Kongre/ Sempozyum ismi; Yıl; Şehir. Yayın yeri: Yayınevi; Yıl. Sayfa numaraları.
Bir kitapta yayınlanmış Konferans/Kongre/Sempozyum Bildirisi için;
Örnek: Christensen S, Oppacher F. An analysis of Koza's computational effort statistic for genetic programming. In: Foster JA, Lutton E, Miller J, Ryan C, Tettamanzi AG, editors. Genetic programming. EuroGP 2002: Proceedings of the 5th European Conference on Genetic Programming; 2002 Apr 3-5; Kinsdale, Ireland. Berlin: Springer; 2002. p. 182-91.
Not: Türkçe kaynaklarda “p” için “s” ve “editor(s)”için “editör(ler)” olarak kullanılmalıdır.
Bir kitapta yayınlanmamış Konferans/Kongre/Sempozyum Bildirisi için;
Örnek: Harnden P, Joffe JK, Jones WG. Germ cell tumours V. Proceedings of the 5th Germ Cell Tumour Conference; 2001 Sep 13-15; Leeds, UK.
Kaynak bir Web Sitesi ise;
Yazarın soyadı ve isminin başharfi (varsa). Web sitesinin ismi [Internet]. Basım yeri: Yayınevi; İlk Yayın Tarihi [Son güncelleme tarihi (varsa): ; Erişim tarihi:]. Erişim adresi: URL.
Örnek:
1. Cancer-Pain.org [Internet]. New York: Association of Cancer Online Resources, Inc.; c2000-01 [Updated: 2002 May 16; Cited: 2002 Jul 9]. Available from: http://www.cancer-pain.org/.
2. Centers for Disease Control and Prevention. School health policies and practices study (SHPPS). 2016. Erişim tarihi: 27.09.2021. https://www.cdc.gov/healthyyouth/data/shpps/pdf/shpps-results_2016.pdf
Diğer kaynak türleri için;
https://www.nlm.nih.gov/bsd/uniform_requirements.html adresine bakılması gerekmektedir.
Etik Hususlar: İnsan veya hayvan deneyleri rapor edilirken kullanılan prosedürlerin etik standartlara uygun olarak takip edilip edilmediği belirtilmelidir. Etik kurul onayına dair olan bilgi; etik kurul adı, tarih ve karar numarası ile birlikte Gereç ve Yöntemler kısmında verilmelidir. Çalışma boyunca Helsinki Deklarasyonu'nun hükümlerine bağlı kalındığı vurgulanmalıdır. Makalenin etik kurul raporu gerekli görülmesi durumunda yazardan istenebilir.
Yazıların Gönderilmesi:
• Tüm makale taslakları online makale kabul sistemi (Tübitak-Dergipark web sitesi) yolu ile gönderilmelidir. (https://dergipark.org.tr/tr/pub/jamer) Çift-kör hakem değerlendirmesinin yapılabilmesi için dergiye gönderilen yazı dosyaları (başlık sayfası hariç) ve görseller kör olmalı, bir kurum veya kişiyi işaret edecek bilgileri içermemelidir.
• Yazarlar, makale gönderim ve değerlendirme süreci hakkındaki soru ve isteklerini kayseriseah.dergi@saglik.gov.tr adresine iletebilirler.
• Makale taslağının gönderilmesi, çalışmanın daha önce yayınlanmadığı (özet ya da bir sunu dışında), başka bir yerde yayınlanmasının düşünülmediği ve Journal of Anatolian Medical Research’de yayınlanmasının tüm yazarlar tarafından uygun bulunduğu anlamına gelmektedir.
Makaleler yalnızca bu dergide ve yalnızca elektronik ortamda yayımlanmak üzere, başka bir yerde yayımlanmadıklarını (kısmen veya tamamen, başka bir deyişle veya aynı kelimelerle) ve aynı zamanda başka bir yayıncı tarafından eşzamanlı olarak incelenmemeleri gerektiğini kabul ederek alınır ve dergi tarafından reddedilmedikçe başka bir dergiye gönderilmemelidir.
Yazarlığın Kabulü ve Telif Hakkı Sözleşmesinin Devri: Yazının gönderimi sırasında, yazarların “Yazarlığın Kabulü ve Telif Hakkı Sözleşmesinin Devri” formunu doldurup göndermeleri ve herhangi bir çıkar çatışması sorunu olup olmadığını açıkça belirtmeleri gerekir.
• Değerlendirme süreci:
JAMER Dergisi’ne gönderilen makaleler öncelikle Editörler Kurulu tarafından nesnel bir değerlendirmeye alınarak gözden geçirilir. Editörler yazıları doğrudan doğruya reddetme veya yeniden düzenlenmesi için geri gönderme hakkına sahiptir. Bu aşamada yazının reddini gerektirecek bir neden yoksa, yazı konu ile ilgili iki ayrı hakeme gönderilir. Makale değerlendirmesi için davet edilen hakemlerin azami 7 gün içerisinde daveti kabul etmesi istenir. Alan değerlendirmesinden iki olumlu hakem raporu alan makale yayınlanmaya hak kazanır. Bir olumlu bir olumsuz hakem raporu alan makale, üçüncü bir hakeme gönderilir ve makalenin yayınlanıp yayınlanmaması üçüncü hakemin raporu ve/veya editör kararı doğrultusunda belirlenir. Daveti kabul eden hakemlerin değerlendirme süreleri azami 30 gündür. Hakemlerin değerlendirmeyi kabul etmemesi veya belirlenen günün sonunda değerlendirme raporunu göndermemesi durumunda makale değerlendirilmek üzere yeni bir hakeme gönderilir. Hakemler, makaleyi değerlendirdikten sonra yorum ve önerilerini içeren değerlendirme formunu editöre gönderirler. Editör tarafından hakem yorum ve önerileri yazarlara iletilerek düzeltilmiş makaleyi tekrar sisteme yüklemeleri istenir. Yazarların düzeltme süresi azami 60 gündür. Hakemler düzeltme sonrası makaleyi tekrar görmek istemişse makale değerlendirilmek üzere hakemlere tekrar gönderilir. Bu süreç hakemlerin makalenin kabulü veya reddi yönünde görüşünü bildirmelerine kadar devam eder. Hakemlerden gelen görüşler, editör/ler tarafından en geç 15 gün içerisinde değerlendirilir. Bu inceleme sonucunda nihai kararını yazar(lar)a iletir.
Yayınlanan bir makale, derginin malı sayılır. Düzenleme, revizyon, kabul ve reddetmeyle ilgili süreçler tamamen internet üzerinden editör(ler), danışman editörler ve/veya hakemler tarafından kayseriseah.dergipark.org.tr/jamer sitesi aracılığı ile gerçekleştirilecektir. Düzeltmeler ve dizgi sonrasında tüm yeniden okumalar yazar tarafından internet üzerinden yapılmalı ve en fazla iki hafta içinde editöre geri gönderilmelidir.
Online makale gönderimi için;
https://dergipark.org.tr/tr/journal/753/submission/step/manuscript/new adresini kullanınız. Herhangi bir sorunla karşılaştığınızda kayseriseah.dergi@saglik.gov.tr ile irtibata geçmekten çekinmeyiniz.
Ethical Principles:
Journal of Anatolian Medical Research (JAMER) publishes articles that comply with ethical and scientific standards. The ethical, scientific and legal responsibility of the articles published in the journal belongs to the author(s) and does not reflect the views of the editors and editorial board members.
Editorial and publication processes of the journal are International Committee of Medical Journal Editors (ICMJE), World Association of Medical Editors (WAME), Council of Science Editors (CSE), Committee on Publication Ethics (COPE), European Association of Science Editors (EASE), and It is formatted in accordance with the guidelines of the National Information Standards Organization (NISO) organizations. The editorial and publication processes of the journal are carried out in accordance with the Transparency and Best Practice Principles in Scientific Publishing (doaj.org/bestpractice).
Ethics Committee Approval should be obtained for all prospective and required retrospective studies, including studies with experimental animals, and the date (day-month-year) of Ethics Committee Approval should be stated in the "Materials and Methods" section of the manuscript. In all articles where the privacy of the patient must be protected, as required by ethical and legal rules, patient identification information and photographs cannot be published without the written informed consent of the patient (or his legal guardian), so "Written consent was obtained from the patient (or legal guardian) that his medical data can be published". It should be stated in the “Materials and Methods” section (at the end of the Introduction section for articles that do not have a Material and Method section). Committee approval showing compliance with international ethical rules in studies on animals should be obtained from the relevant animal ethics committee. In addition to ethical committee approval, the actions taken to avoid pain, suffering and discomfort to animals should be clearly stated in the article.
Publication Policy:
All the content of the journal, related forms and full text files of the articles can be accessed free of charge at kayseriseah.dergipark.org.tr/jamer or Dergipark, that is, open access is provided. No fee or compensation is paid for the articles published in the journal. No fee is charged from the author(s) for the publication of their articles. Scientific and ethical responsibilities of the articles belong to the authors. All biomedical research on subjects must comply with international ethical rules and must be approved by local ethical committees. Manuscripts submitted for publication in the journal must not have been previously published elsewhere or sent for publication. Studies that have been presented in congresses before should be stated in the Cover Letter sent to the Editor. If the article contains some of the topics in a previously published article by the author(s), this should be stated in the Cover Letter and a copy of the previous article should be uploaded to the journal page along with the new reference files.
The names of people, institutions or organizations that do not meet the authorship criteria, but contributed to the study can be included in the "Acknowledgements" section.
The format of the manuscripts should be arranged according to the rules of “Uniform Requirements for Manuscripts Submitted to Biomedical Journals: Writing and Editing for Biomedical Publications (http://www.icmje.org)”. Authors are required to fill out and submit the "Acknowledgement of Authorship and Transfer of Copyright Agreement" form stating that the publication rights have been transferred and clearly indicate if there are any conflicts of interest issues. This form can be accessed from the journal website. With this document signed by all authors and sent to the journal, the authors are deemed to have given their guarantee that the work they sent has not been published in another journal and/or is not under review for publication, and they are deemed to have declared their scientific contribution and responsibilities.
Communication:
Assoc. Dr. Seyhan KARACAVUS
Health Sciences University, Kayseri City Training and Research Hospital
Nuclear Medicine Clinic, Kayseri/TURKEY
E-mail: kayseriseah.dergi@saglik.gov.tr
Open access to the journal is provided and all content, related forms and full text files of articles can be accessed free of charge at kayseriseah.dergipark.org.tr/jamer or Dergipark. No fee or compensation is charged for the articles published in the journal during the evaluation and publication process. No royalties are paid to the authors for the articles published in the journal.