Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Öğrencilerinin Girişimcilik Özelliklerinin Belirlenmesine Yönelik Nicel Bir Araştırma

Volume: 5 Number: 1 June 1, 2016
  • Arif Selim Eren
EN TR

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Öğrencilerinin Girişimcilik Özelliklerinin Belirlenmesine Yönelik Nicel Bir Araştırma

Abstract

Bu çalışma Kahramanmaraş’ta genç girişimcilerin girişimcilik özelliklerinin belirlenmesi amacıyla gerçekleştirilmiştir. Bu amaçla önceki çalışmalardan uyarlanan bir anket 284 kişilik bir örnekleme uyarlanmıştır. Elde edilen verilerin analizinde tanımsal istatistikler, güvenirlik, korelasyon, ANOVA ve faktör analizleri kullanılmıştır. Bulguları bakımından değerlendirildiğinde başarıya inanma, risk alma, yenilikçilik, kendine güven, fırsatçılık ve dışa açıklık gibi girişimcilik özelliklerinin belirlendiği görülmektedir. Veri setine uygulanan Doğrulayıcı Faktör Analizi CFA sonuçlarına göre bir ölçüm modelinin testi gerçekleştirilmiştir. Ayrıca bu değişkenlerin tümünün birbiri ile ilişkili olduğu da gözlenmiştir. Sonuç olarak, girişimciliğin bir bütün halinde incelenmesi ve girişimcilik eğitiminin paradigmasının ampirik bulgulara dayanarak yeniden düzenlenmesi gerektiği yönünde çıkarsamalarda bulunulmuştur.

Keywords

References

  1. Abishov, N., Yılmaz, Y. & Seydinbekuli, A.D., (2015), “Üniversite Son Sınıf Öğrencilerinin Girişimcilik Eğilimlerinde Ailesel Özelliklerin Etkisi: Ahmet Yesevi Uluslararası Türk- Kazak Üniversitesinde Bir Alan Araştırması”, AVRASYA Uluslararası Araştırmalar Dergisi, 3(6), 43-53.
  2. Akyüz, K., Gedik, T., Aydın, A., Yıldırım, İ. & Akyüz, İ., (2009), “Orman Fakülteleri Son Sınıf Öğrencilerinin Meslek Tercihleri Ve Girişimcilik Yetenekleri”. International Journal Of Economic & Administrative Studies, 1(3), 139-157.
  3. Anderson, A.R., Drakopoulou, S., Sarah, D. & Jack, L., (2012),”Entrepreneurship as connecting: some implications for theorising and practice”, Management Decision, 50(5), 958 – 971.
  4. Aytaç, O., (2006), “Girisimcilik: Sosyo-Kültürel Bir Perspektif”, Dumlupınar Üni, Sos. Bil. Dergisi, 1(15), 139-160.
  5. Bakan, İ., Eyitmiş, A.M., Büyükbeşe, T. & Erşahan, B., (2012), “Kahramanmaraş’ta Girişimcilik Ve Yenilikçilik: Profesyonel Meslek Gruplarında Bir Alan Çalışması”, II. Bölgesel Sorunlar Ve Türkiye Sempozyumu, 1-2 Ekim 2012, 260-267.
  6. Başer, H. & Büber, R., (2012), “İş Kurma Amacı Olan Adayların Girişimcilik Özelliklerinin Ölçülmesi: Aydın İli’nde Bir Uygulama”, Sosyal Ve Beşeri Bilimler Dergisi, 4(1), 135-143.
  7. Bilge, H. & Bal, V., (2012), “Girişimcilik Eğilimi: Celal Bayar Üniversitesi Öğrencileri Üzerine Bir Araştırma”, Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 2(16), 131-148.
  8. Chell, E., (2013),”Review of skill and the entrepreneurial process”, International Journal of Entrepreneurial Behavior & Research, 19(1), 6 – 31.

Details

Primary Language

Turkish

Subjects

-

Journal Section

-

Authors

Arif Selim Eren This is me

Publication Date

June 1, 2016

Submission Date

-

Acceptance Date

-

Published in Issue

Year 2016 Volume: 5 Number: 1

APA
Eren, A. S. (2016). Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Öğrencilerinin Girişimcilik Özelliklerinin Belirlenmesine Yönelik Nicel Bir Araştırma. Journal of Entrepreneurship and Innovation Management, 5(1), 97-128. https://izlik.org/JA98JF27RB
AMA
1.Eren AS. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Öğrencilerinin Girişimcilik Özelliklerinin Belirlenmesine Yönelik Nicel Bir Araştırma. JEIM. 2016;5(1):97-128. https://izlik.org/JA98JF27RB
Chicago
Eren, Arif Selim. 2016. “Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Öğrencilerinin Girişimcilik Özelliklerinin Belirlenmesine Yönelik Nicel Bir Araştırma”. Journal of Entrepreneurship and Innovation Management 5 (1): 97-128. https://izlik.org/JA98JF27RB.
EndNote
Eren AS (June 1, 2016) Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Öğrencilerinin Girişimcilik Özelliklerinin Belirlenmesine Yönelik Nicel Bir Araştırma. Journal of Entrepreneurship and Innovation Management 5 1 97–128.
IEEE
[1]A. S. Eren, “Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Öğrencilerinin Girişimcilik Özelliklerinin Belirlenmesine Yönelik Nicel Bir Araştırma”, JEIM, vol. 5, no. 1, pp. 97–128, June 2016, [Online]. Available: https://izlik.org/JA98JF27RB
ISNAD
Eren, Arif Selim. “Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Öğrencilerinin Girişimcilik Özelliklerinin Belirlenmesine Yönelik Nicel Bir Araştırma”. Journal of Entrepreneurship and Innovation Management 5/1 (June 1, 2016): 97-128. https://izlik.org/JA98JF27RB.
JAMA
1.Eren AS. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Öğrencilerinin Girişimcilik Özelliklerinin Belirlenmesine Yönelik Nicel Bir Araştırma. JEIM. 2016;5:97–128.
MLA
Eren, Arif Selim. “Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Öğrencilerinin Girişimcilik Özelliklerinin Belirlenmesine Yönelik Nicel Bir Araştırma”. Journal of Entrepreneurship and Innovation Management, vol. 5, no. 1, June 2016, pp. 97-128, https://izlik.org/JA98JF27RB.
Vancouver
1.Arif Selim Eren. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Öğrencilerinin Girişimcilik Özelliklerinin Belirlenmesine Yönelik Nicel Bir Araştırma. JEIM [Internet]. 2016 Jun. 1;5(1):97-128. Available from: https://izlik.org/JA98JF27RB