Report

BİYOPARLATMA VE REAKTİF BOYAMA İŞLEMLERİNİN KOMBİNE UYGULANMASI İLE HIZLI BOYAMA PROSESİ

Volume: 1 Number: 1 April 26, 2010
TR EN

BİYOPARLATMA VE REAKTİF BOYAMA İŞLEMLERİNİN KOMBİNE UYGULANMASI İLE HIZLI BOYAMA PROSESİ

Abstract

Çalışmada, ön terbiye işlemleri ardına yüzeyde tüylenmeyi engelleyici yaş proses olarak uygulanan biyoparlatma işleminin ve ardına yapılan boyamanın kombinasyonu için uygun şartların belirlenmesi ve bu yeni hızlı boyama prosesinin üretilen materyale etkilerinin tespit edilmesine çalışılmıştır. Bu amaçla numune kumaşlarda boncuk oluşum eğilimine, aşınma dayanımına, renk değerlerine ve bazı haslık performanslarına bakılmıştır. Sonuçlar incelendiğinde, kombine prosesin, kumaşın kalite özelliklerinden ödün vermeden uygulanabileceği ve bunun üretim maliyetlerinde önemli bir tasarruf sağlayacağı kanısına varılmıştır.

Keywords

Details

Primary Language

Turkish

Subjects

Engineering

Journal Section

Report

Authors

Ğassan Asker This is me

Nurcan Kurtoğlu This is me

Publication Date

April 26, 2010

Submission Date

February 1, 2010

Acceptance Date

-

Published in Issue

Year 2010 Volume: 1 Number: 1

APA
Balcı, O., Asker, Ğ., & Kurtoğlu, N. (2010). BİYOPARLATMA VE REAKTİF BOYAMA İŞLEMLERİNİN KOMBİNE UYGULANMASI İLE HIZLI BOYAMA PROSESİ. Mühendislik Bilimleri Ve Tasarım Dergisi, 1(1), 39-48. https://izlik.org/JA85UT56PX
AMA
1.Balcı O, Asker Ğ, Kurtoğlu N. BİYOPARLATMA VE REAKTİF BOYAMA İŞLEMLERİNİN KOMBİNE UYGULANMASI İLE HIZLI BOYAMA PROSESİ. JESD. 2010;1(1):39-48. https://izlik.org/JA85UT56PX
Chicago
Balcı, Onur, Ğassan Asker, and Nurcan Kurtoğlu. 2010. “BİYOPARLATMA VE REAKTİF BOYAMA İŞLEMLERİNİN KOMBİNE UYGULANMASI İLE HIZLI BOYAMA PROSESİ”. Mühendislik Bilimleri Ve Tasarım Dergisi 1 (1): 39-48. https://izlik.org/JA85UT56PX.
EndNote
Balcı O, Asker Ğ, Kurtoğlu N (May 1, 2010) BİYOPARLATMA VE REAKTİF BOYAMA İŞLEMLERİNİN KOMBİNE UYGULANMASI İLE HIZLI BOYAMA PROSESİ. Mühendislik Bilimleri ve Tasarım Dergisi 1 1 39–48.
IEEE
[1]O. Balcı, Ğ. Asker, and N. Kurtoğlu, “BİYOPARLATMA VE REAKTİF BOYAMA İŞLEMLERİNİN KOMBİNE UYGULANMASI İLE HIZLI BOYAMA PROSESİ”, JESD, vol. 1, no. 1, pp. 39–48, May 2010, [Online]. Available: https://izlik.org/JA85UT56PX
ISNAD
Balcı, Onur - Asker, Ğassan - Kurtoğlu, Nurcan. “BİYOPARLATMA VE REAKTİF BOYAMA İŞLEMLERİNİN KOMBİNE UYGULANMASI İLE HIZLI BOYAMA PROSESİ”. Mühendislik Bilimleri ve Tasarım Dergisi 1/1 (May 1, 2010): 39-48. https://izlik.org/JA85UT56PX.
JAMA
1.Balcı O, Asker Ğ, Kurtoğlu N. BİYOPARLATMA VE REAKTİF BOYAMA İŞLEMLERİNİN KOMBİNE UYGULANMASI İLE HIZLI BOYAMA PROSESİ. JESD. 2010;1:39–48.
MLA
Balcı, Onur, et al. “BİYOPARLATMA VE REAKTİF BOYAMA İŞLEMLERİNİN KOMBİNE UYGULANMASI İLE HIZLI BOYAMA PROSESİ”. Mühendislik Bilimleri Ve Tasarım Dergisi, vol. 1, no. 1, May 2010, pp. 39-48, https://izlik.org/JA85UT56PX.
Vancouver
1.Onur Balcı, Ğassan Asker, Nurcan Kurtoğlu. BİYOPARLATMA VE REAKTİF BOYAMA İŞLEMLERİNİN KOMBİNE UYGULANMASI İLE HIZLI BOYAMA PROSESİ. JESD [Internet]. 2010 May 1;1(1):39-48. Available from: https://izlik.org/JA85UT56PX