BibTex RIS Cite

TAZE ve KURUTULMU Ş MU Z (Musa sapientum L. var. cavendishii Lamb.) KABUK YAĞLARININ YAĞ ASİTİ PROFİLİ

Year 2002, , 0 - 0, 01.03.2002
https://doi.org/10.1501/Eczfak_0000000369

Abstract

Musa sapientum var. cavendishii''nin (Musaceae) kurutulmuş ve taze meyve kabuklarından elde edilen sabit yağların yağ asiti kompozisyonları kapiller GC-MS ile incelendi. Yağların her ikisinin de, minör miktarlarda kaprilik, kaprik, laurik, miristik, stearik ve araşidik asitlerin yanısıra, majör doymuş yağ asidi olarak palmitik asit ile başlıca doymamış bileşenler olarak insan sağlığı için anahtar yağ asitleri olan linoleik ve linolenik asitleri içerdiği bulundu

FATTY ACID PROFILE OF FRESH AND DRIED BANANA (MUSA SAPIENTUM L. VAR. CAVENDISHII Lamb.) PEEL OILS

Year 2002, , 0 - 0, 01.03.2002
https://doi.org/10.1501/Eczfak_0000000369

Abstract

Fatty acid compositions of the fixed oils obtained from the dried and fresh fruit peels of Musa sapientum var. cavendishii (Musaceae) were examined by capillary GC-MS. Both of the oils were found to contain palmitic acid as the major saturated fatty acid along with linoleic and linolenic acids as the mean unsaturated components, which are key fatty acids for human health, as well as the other saturated fatty acids, namely caprylic, capric, lauric, myristic, stearic, and arachidic acids in minor amounts

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA97GS86FN
Journal Section Research Article
Authors

İlkay Orhan This is me

Şenay Küsmenoğlu This is me

Bilge Şener This is me

Publication Date March 1, 2002
Submission Date March 1, 2002
Published in Issue Year 2002

Cite

APA Orhan, İ., Küsmenoğlu, Ş., & Şener, B. (2002). FATTY ACID PROFILE OF FRESH AND DRIED BANANA (MUSA SAPIENTUM L. VAR. CAVENDISHII Lamb.) PEEL OILS. Journal of Faculty of Pharmacy of Ankara University, 31(1). https://doi.org/10.1501/Eczfak_0000000369
AMA Orhan İ, Küsmenoğlu Ş, Şener B. FATTY ACID PROFILE OF FRESH AND DRIED BANANA (MUSA SAPIENTUM L. VAR. CAVENDISHII Lamb.) PEEL OILS. Ankara Ecz. Fak. Derg. March 2002;31(1). doi:10.1501/Eczfak_0000000369
Chicago Orhan, İlkay, Şenay Küsmenoğlu, and Bilge Şener. “FATTY ACID PROFILE OF FRESH AND DRIED BANANA (MUSA SAPIENTUM L. VAR. CAVENDISHII Lamb.) PEEL OILS”. Journal of Faculty of Pharmacy of Ankara University 31, no. 1 (March 2002). https://doi.org/10.1501/Eczfak_0000000369.
EndNote Orhan İ, Küsmenoğlu Ş, Şener B (March 1, 2002) FATTY ACID PROFILE OF FRESH AND DRIED BANANA (MUSA SAPIENTUM L. VAR. CAVENDISHII Lamb.) PEEL OILS. Journal of Faculty of Pharmacy of Ankara University 31 1
IEEE İ. Orhan, Ş. Küsmenoğlu, and B. Şener, “FATTY ACID PROFILE OF FRESH AND DRIED BANANA (MUSA SAPIENTUM L. VAR. CAVENDISHII Lamb.) PEEL OILS”, Ankara Ecz. Fak. Derg., vol. 31, no. 1, 2002, doi: 10.1501/Eczfak_0000000369.
ISNAD Orhan, İlkay et al. “FATTY ACID PROFILE OF FRESH AND DRIED BANANA (MUSA SAPIENTUM L. VAR. CAVENDISHII Lamb.) PEEL OILS”. Journal of Faculty of Pharmacy of Ankara University 31/1 (March 2002). https://doi.org/10.1501/Eczfak_0000000369.
JAMA Orhan İ, Küsmenoğlu Ş, Şener B. FATTY ACID PROFILE OF FRESH AND DRIED BANANA (MUSA SAPIENTUM L. VAR. CAVENDISHII Lamb.) PEEL OILS. Ankara Ecz. Fak. Derg. 2002;31. doi:10.1501/Eczfak_0000000369.
MLA Orhan, İlkay et al. “FATTY ACID PROFILE OF FRESH AND DRIED BANANA (MUSA SAPIENTUM L. VAR. CAVENDISHII Lamb.) PEEL OILS”. Journal of Faculty of Pharmacy of Ankara University, vol. 31, no. 1, 2002, doi:10.1501/Eczfak_0000000369.
Vancouver Orhan İ, Küsmenoğlu Ş, Şener B. FATTY ACID PROFILE OF FRESH AND DRIED BANANA (MUSA SAPIENTUM L. VAR. CAVENDISHII Lamb.) PEEL OILS. Ankara Ecz. Fak. Derg. 2002;31(1).

Kapsam ve Amaç

Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dergisi, açık erişim, hakemli bir dergi olup Türkçe veya İngilizce olarak farmasötik bilimler alanındaki önemli gelişmeleri içeren orijinal araştırmalar, derlemeler ve kısa bildiriler için uluslararası bir yayım ortamıdır. Bilimsel toplantılarda sunulan bildiriler supleman özel sayısı olarak dergide yayımlanabilir. Ayrıca, tüm farmasötik alandaki gelecek ve önceki ulusal ve uluslararası bilimsel toplantılar ile sosyal aktiviteleri içerir.