Enzymes have many industrial applications. Unfotunately purifcation cost restricts of using area
of this importatant biocataliyst. Recent years studies on enzyme purifcation is about reducing of purifcation cost
by reducing steps and time saving. Three phase partitioning (TPP) is important purifcation method. TPP uses tbutanol and ammonium sulfate to precipitate enzymes and proteins from aqueous solution. The simplicity of the
method combined with its rapid result make this a popular choice in large scale protein purifcation. In this study
thermodynamic parameters of β-Galactosidase as ΔG#, 62.21 kJ mol-1; Δ#E-T, -13.56 kJ mol-1; Δ#E-S, 0.25 kJ mol-1;
ΔH#, 26.06 kJ mol-1; ΔS#, -0.12 kJ mol-1K-1 which was purifed by TPP
Enzimlerin yaygın endüstriyel kullanımları mevcuttur. Ancak bu önemli biyokatalizörlerin saflaştırma
maliyetleri kullanım alanlarını kısıtlamaktadır. Son yıllarda yapılan çalışmalar enzimlerin saflaştırma
basamaklarını düşürerek maliyet ve zaman tasarrufu yapmak yönündedir. Bu amaçla Üçlü faz yöntemi (ÜFA)
ile enzim saflaştırması önemli bir yöntemdir. Hedef enzim Üçlü faz yönteminde t-bütanol ve amonyum sülfat ile
kullanılarak enzim çözeltisi tuzlu ara fazda çöktürülür. Metodun basitliğinin yanı sıra hızlı sonuç vermesi ve düşük
maliyeti endüstriyel kullanımını cazip hale getirmektedir. Bu çalışmada enzimlerin geleneksel yöntemler ile ÜFA
saflaştırılma protokolleri karşılaştırılarak yöntemlerin birbiri üzerine üstünlükleri tartışıldı. Aynı zamanda ÜFA
Yöntemi ile saflaştırılan β-galaktosidaz enziminin termodinamik özellikleri ve ΔG#, 62.21 kJ mol-1; Δ#E-T, -13.56 kJ
mol-1; Δ#E-S, 0.25 kJ mol-1; ΔH#, 26.06 kJ mol-1; ΔS#, -0.12 kJ mol-1K-1 olarak hesaplandı.
Primary Language | Turkish |
---|---|
Journal Section | Kimya / Chemistry |
Authors | |
Publication Date | September 30, 2016 |
Submission Date | March 8, 2016 |
Acceptance Date | March 30, 2016 |
Published in Issue | Year 2016 Volume: 6 Issue: 3 |