Günümüzde teknolojinin gelişmesi birçok endüstri gibi turizm endüstrisini de etkisi altına almıştır. Özellikle bilgi teknolojileriyle hayatımıza giren mobil uygulamalar turizm işletmelerinin vazgeçilmez bir parçası haline gelmiştir. Bu doğrultuda turizm endüstrisinin alt mesleklerinden biri olan turist rehberleri için de mobil uygulamalar oldukça önem taşımaktadır. Öyle ki günümüzde turistlerin birçoğu tatillerini planlarken mobil uygulamaları yoğun bir şekilde kullanmaktadır. Bu nedenle turist rehberleri değişen turist profillerinin beklentilerini karşılayabilmek ve hizmet kalitelerini arttırabilmek için bilgi teknolojilerinden ve mobil teknolojilerden faydalanmaktadırlar. Bu doğrultuda çalışmanın amacı turist rehberlerinin kullandığı mobil uygulamalara yönelik algıladıkları kullanım kolaylığı ve faydayı saptamaktır. Araştırmada 244 turist rehberine online anket yöntemi ile ulaşılmış ve veriler SPSS Version 22 programı ile analiz edilmiştir.
Today, the development of technology has affected the tourism industry, like many industries. Mobile applications that entered our lives with information technologies have become an indispensable part of tourism businesses. Accordingly, mobile applications are also very important for tourist guides, one of the sub-professions of the tourism industry. So much so that most of the tourists have been used mobile applications intensely while planning their holidays. For this reason, tourist guides use information technologies and mobile technologies in order to meet the expectations of changing tourist profiles and increase their service quality. This study aims to determine the ease of use and benefit they perceive for mobile applications used by tourist guides. In the study, 244 tourist guides were accessed with the online survey method, and the data were analyzed with SPSS Version 22 program.
Primary Language | Turkish |
---|---|
Subjects | Economics |
Journal Section | Original Scientific Articles |
Authors | |
Publication Date | June 29, 2020 |
Published in Issue | Year 2020 Volume: 3 Issue: 1 |