BibTex RIS Cite

Bazı İleri Ekmeklik Buğday (Triticum Aestivum L.) Hatlarının Bursa Koşullarında Kalite Özellikleri Yönünden Performansının Araştırılması

Year 2013, Volume: 10 Issue: 2, 34 - 43, 01.06.2013

Abstract

References

  • Anonim.! 1994.! Determination! of wet! gluten! quantity! and! quality! (gluten! ındex! ac.! to! perten)! of! whole! wheat!meal!and!wheat!flour!(Triticum!aestivum).!ICC! Standard!No:!155.
  • Anonim.! 2001.! BuğdayMSedimentasyon! endeksi! tayiniM Zeleny! Deneyi.! Türk! Standartları! Enstitüsü.! TS! 4867! ISO!5529.
  • Anonim.! 2008a.! Buğday! ve! buğday! unuMgluten! içeriği.! Türk!Standartları!Enstitüsü.TS!EN!ISO!21415M1.
  • Anomim.! 2008b.! Buğday! unuM kuru! gluten.! Türk! Standartları!Enstitüsü.TS!EN!ISO!21415M3.
  • Anonim.! 2008c.! Buğday! sedimantasyon! endeksi! tayiniM Zeleny! Deneyi! Türk! Standartları! Enstitüsü.! TS! 4867! ISO!217M1.
  • Altınbaş,! M.,! Tosun,! M.,! Yüce,! S.,! Konak,! C.,! Köse,! E.,! Can,! R.A.! 2004.! Ekmeklik! buğdayda! (T.! aestivum! L.)! tane!verimi!ve!bazı!kalite!özellikleri!üzerinde!genotip! ve! lokasyon! etkileri.! Ege!Üniversitesi! Ziraat! Fakültesi! Dergisi.!41.1:!65M74.
  • Atlı,! A. 1999.! Buğday! ve! ürünleri! kalitesi,! Orta! Anadolu’da! Hububat! Tarımının! Sorunları! ve! Çözüm! Yolları!Sempozyumu!Bildirileri.!498M506.
  • Aydın, N.,! Bayramoğlu,! H.O.,! Özcan,! H.! 2007.! Bazı! ekmeklik! buğday! genotiplerinin! verim! ve! başlıca! kalite! özelliklerinin! belirlenmesi.! OMÜ.! Zir.! Fak.! Dergisi,!22!(2):!193!201.
  • Aydoğan,! S.,! Göçmen! Akçacık,! A.,! Şahin,! M.,! Kaya,! Y.! 2007.!Ekmeklik! buğday! (T.!aestivum! L.)!genotiplerinM de! verim! ve! bazı! kalite! özellikleri! arasındaki! ilişkiler.! Tarla! Bitkileri! Merkez! Araştırma! Enstitüsü! Dergisi! (2007),!16!(2):21M30.
  • Aydoğan,! S.,! Şahin.! M.,! Akçacık.! G.A.! 2008.! Konya! şartlarına!uygun!ekmeklik!buğday!genotiplerinin!tane! verimi! ve! bazı! kalite! özelliklerinin! belirlenmesi.! Bitkisel!Araştırma!Dergisi!(2008),!1!(1);!1M6.
  • Bilgin,! O.! 2001.! Bazı! ekmeklik! buğday! (Triticum! aestivum! L.)! çeşit! ve! hatlarında! genetik! uzaklıklar,! verim! ve! kalite! özelliklerinin! belirlenmesi.! Doktora! Tezi,!Trakya!Üniversitesi,!Fen!Bilimleri!Enstitüsü,!Tarla! Bitkileri!Anabilim!Dalı,!Tekirdağ.
  • Bojnanska,! T.,! Francakova,! H.! 2002.! The! use! of! spelt! wheat! (Triticum! spelta! L.)! for! baking! applications.! Rostlınná!Výroba,!48(4):!141–147.
  • Bushuk,! W.,! 1982.! Gram! and! oilseeds.! Third! Edinen! Canadian! International! Grains! Insüiude.! Manitoba.! 18M25.
  • Daglioglu,! O.,! Tuncel,! M.! 1999.! Macro! and! micro! mineral! contents! of! Turkish! bread! types.! Molecular! Nutrition!Food!Research,!43!(1):!61M62.!
  • Doğan,!İ.S.,!Uğur,!T.!2005.!Van!ve!çevresinde!yetiştirilen! bazı! buğdayların! bisküvilik! kalitesi! üzerine! bir! araştırma.! Yüzüncü! Yıl! Üniversitesi,! Ziraat! Fakültesi,! Tarım!Bilimleri!Dergisi!(J.!Agric.!Sci.),!15(2):!139M148.
  • Doğan,! İ.! S.,! Meral,! R.! 2010.! Wheat! and! oat! as! an! antioxidant.! Proceedings! of! Bosphorus! 2008! ICC! International!Conference,!April!24M26,!p.!155.
  • Egesel,! C.! Ö.,! Kahrıma! F.,! Tayyar! S.! Baytekin! H.! 2009.! Ekmeklik! buğdayda! un! kalite! özellikleri! ile! dane! veriminin!karşılıklı!etkileşimleri!ve!uygun!çeşit!seçimi.! Anadolu!Tarım!Bilim.!Derg.,!24(2):76M83.
  • Elagib,! E.,! Bureng,! E.,Mohamed,! B.! 2004.! Proteins! and! baking! quality! of! three! sudanese! wheat! cultivars! ı.! the! relationship! between! protein! soluble! fractions! and! breadmaking! properties!U.! of! K.! J.!Agric.!Sic. 12! (3).
  • Erkul,!A.!2006.!Sulamalı!koşullarda!ileri!ekmeklik!buğday! (Triticum! aestivum)! hatlarının! tane! verimi! ve! bazı! kalite!özelliklerinin!belirlenmesi.!ADÜ!Ziraat!Fakültesi! Dergisi,!3(1)!:!27!– 32.
  • Graybosch,! R.A.,! C.J.! Peterson,! D.R.! Shelton! and! P.S.! Baezinger.! 1996.! Genotypic! and! environmental! modification! of! wheat! flour! protein! composition! in! relation!to!endMuse!quality.!Crop!Sci.!36:269M300.
  • Genç,! S.! Özer,! H.! Özkan,! T.! Yagbasanlar,! O.! Kola,! F.! Toklu,! A.! Altan,! 1997.! Bazı! ekmeklik! buğday! triticale! hatlarının! bazı! fiziksel,! kimyasal! ve! teknolojik! özelliklerinin! saptanması! üzerine! bir! araştırma.! Türkiye!2.!Tarla!Bitkileri!Kongresi,!Samsun,!550M552.
  • Guarda,!G.,!S.!Padovan!and!G.!Delogu.!2004.!Grain!yield,! nitrogenMuse!efficiency!and!baking!quality!of!old!and! modern! Italian! breadMwheat! cultivars! grown! at! different! nitrogen! levels.! Eur.! J.Agronomy,! 21:181M 192.!
  • Kahraman,!T.,!Avcı,!R.,!Öztürk,!İ.!2008.!Islah!çalışmaları! sonucu! geliştirilen! bazı! ekmeklik! buğday! hatlarının! tane! verimi! ve! bazı! kalite! özelliklerinin! belirlenmesi.! Ülkesel!Tahıl!Sempozyumu,!2M5!Haziran,!KONYA.
  • Kahrıman,! F.! 2007.! Bazı! ekmeklik! buğday! çeşitlerinin! verim! ve! kalite! değerlerinin! belirlenmesi.! Y.Lisans! Tezi,!Ç.O.M.Ü.,!Fen!Bilimleri!Enstitüsü,!Tarla!Bitkileri,! Ana!Bilim!Dalı!Çanakkale.
  • Kınabaş,! S.! 2011.! Ekmeklik! buğday! (Triticum! aestivum! L.)! çeşitlerinde! farklı! tavlama! rutubeti! ve! sürelerinin! kalite!özellikleri!üzerine!etkileri.!Y.Lisans!Tezi,!UÜ!Fen! Bilimleri!Entitüsü,!Tarla!Bitkileri!Ana!Bilim!Dalı,!Bursa.
  • Kırtok,!Y.!1982.!Çukurova’nın!taban!ve!kıraç!koşullarında! ekim! zamanı,! azot! miktarı! ve! ekim! sıklığının! ki! arpa! çeşidinde!verim!ve!verim! unsurlarına!etkileri! üzerine! araştırmalar.! Çukurova! Üniversitesi! Ziraat! Fakültesi! Yıllığı,!13!(3):!3–4.
  • Konak,! C.,! M.! Akça! ve! I.Turgut.! 1999.! Aydın! ili! koşullarına! uyumlu! buğday! çeşitlerinin! belirlenmesi.! Türkiye!3.!Tarla!Bitkileri!Kongresi.!1:!87M90.
  • Menderis,!M.,!Atlı,!A.,!Köten,!M.,!Kılıç,!H.!2008.!Gluten! İndeks! Değeri! ve! Yaş! Gluten/! Protein! Oranı! ile! ekmeklik! buğday! kalite! değerlendirmesi.! HR.! Ü.Z.F.! Dergisi,!12!(3):!57M64.
  • Mirahmetoğlu,! D.,! Doğan,! İ.S.,! Meral,! R.! 2007.! Van! ilindeki! un! fabrikalarının! değerlendirilmesi.! Gıda! Teknolojileri!Elektronik!Dergisi,!(1)!:25M33.
  • Öztürk,! İ.,! Avcı,! R.,! Turhan.! K.,! Beşer,! N.! 2009.! Trakya! Bölgesi’nde! üretilen! bazı! ekmeklik! buğday! (Triticum! aestivum! L.)! çeşitlerinin! verim! ve! verim! unsurları! ile! bazı! kalite! özelliklerinin! belirlenmesi.! Bitkisel! Araştırma!Dergisi!(2009)!2:!19–26.
  • Pomeranz,! Y.Z.,! 1971.! Chemistry! and! Technology.! American!Association!of!Cereal!Chem.!45M52.
  • Sade,! B.,! Topal,! A.! ve! Soylu,! S.,! 1999.! Konya! sulu! koşullarında! yetiştirilebilecek! makarnalık! buğday! çeşitlerinin! belirlenmesi.! Orta! Anadolu’da! Hububat! Tarımının! Sorunları! ve! Çözüm! Yolları! Sempozyumu,! 91M96.
  • Sayalsan,!A.!Seib,!P.!A.,!Chung,!O.!K.!2006.!WetMmilling! properties! of! waxy! wheat! flours! by! two! laboratory! methods.!Journal!of!Food!Engineering,!72!:167–178.
  • Şahin,! M.,! Aydoğan,! Seydi.,! Göçmen! Akçacık,! A.! 2006.! Bazı! ekmeklik! buğday! çeşitlerinin! Konya! kuru! koşullarında! verim! ve! kalite! yönüyle! stabilite! yeteneklerinin!belirlenmesi.!Bitkisel!Araştırma!Dergisi! (2006)!1:!16–22
  • Şahin,! M.,! Aydoğan,! Seydi.,! Göçmen! Akçacık,! A.! 2008.! Konya! şartlarına! uygun! ekmeklik! buğday! genotiplerinin!tane!verimi!ve!bazı!kalite!özelliklerinin! belirlenmesi.!Bitkisel!Araştırma!Dergisi!(2008)!1:!1–6
  • Seçkin, R.,! 1970.! Buğdayın! bileşimi! ve! kalitesine! etki! yapan! faktörler.! Ankara! Üniversitesi! Ziraat! Fakültesi! Yayınları.!Yay.!No.!430!Konferanslar!Serisi!8.
  • Şener,!O.,!M.!Kılınç,!T.!Yağbasanlar,!H.!Gözübenli!ve!U.! Karadavut.! 1997.! Hatay! koşullarında! bazı! ekmeklik! (Triticum!aestivum!L.!Em!Thell)!ve!makarnalık!buğday! (Triticum!durum!Desf)!çeşit!ve!hatlarının!saptanması.! Türkiye!II.!Tarla!Bitkileri!Kongresi,!1M5.
  • Taghouti,!M.,!Gaboun,!F.,!Nsarellah,!N.,!Rhib,!R.,!ElMHilal,! M.,! Kamarl,! M.,! AbbadMAndaloussil,! F.,! Udupa,! S.M.! 2010.!Genotype!x!Environment!interaction!for!quality! traits! in! durum! wheat! cultivars! adapted! to! different! environments.! African! Journal! of! Biotechnology,! 9(21):!3054M3062.
  • Turan,! İ.! 2008.! Kahramanmaraş! koşullarında! bazı! buğday,! arpa! ve! tritikale! çeşitlerinin! verim! ve! verim! özelliklerinin! belirlenmesi.! Y.Lisans! Tezi.! KSİÜ.! Fen! Bilimleri! Enstitüsü,! Tarla! Bitkileri! Anabilim! Dalı,! Kahramanmaraş.
  • Ünal,! S.,! 2002.,! Buğdayda! Kalitenin! Önemi! ve! Belirlenmesinde! Kullanılan! ! Yöntemler.! Hububat! Ürünleri!Teknolojisi!Kongre!ve!Sergisi.,!Gaziantep.!!3M 4!Ekim!2002.!25M37.
  • Yağdı,! K.! 2002.! Bursa! koşullarında! yetiştirilen! ekmeklik! buğday! (Triticum! aestivum! L.)! çeşit! ve! hatlarının! stabilite! parametrelerinin! saptanması! üzerine! bir! araştırma.U.Ü.!!Zir.!Fak.!Derg.,!(2002)!16:!51M57.
  • Yağdı,! K.! 2004.! Bursa! koşullarında! geliştirilen! ekmeklik! buğday!(Triticum!aestivum!L.) hatlarının!bazı!kalite!özelliklerinin!araştırılması.!U.!Ü.!Zir.! Fak.!Derg.,!18(1):!11M23.
  • Yazar,! S.,! Karadoğan,! T.! 2008.! Bazı! makarnalık! buğday! genotiplerinin!orta!Anadolu!bölgesinin!taban!ve!kıraç! arazi! koşullarında! verim! ve! kalite! özelliklerinin! belirlenmesi.! Süleyman! Demirel! Üniversitesi! Ziraat! Fakültesi!Dergisi!3(2):!32M4.
  • Yürür,! N.! 1998.! Serin! İklim! TahıllarıMI.! U.Ü.! Zir.! Fak.! Yayınları.!Yay.!No:!7M030M0256,!Bursa.

Bazı İleri Ekmeklik Buğday (Triticum Aestivum L.) Hatlarının Bursa Koşullarında Kalite Özellikleri Yönünden Performansının Araştırılması

Year 2013, Volume: 10 Issue: 2, 34 - 43, 01.06.2013

Abstract

TUBİTAK]ULAKBİM Tarım, Veteriner ve Biyoloji Bilimleri Veri Tabanı (TVBBVT) Tarafından taranmaktadır / Indexed by TUBİTAK] ULAKBİM&Agriculture, Veterinary and Biological Sciences Database

References

  • Anonim.! 1994.! Determination! of wet! gluten! quantity! and! quality! (gluten! ındex! ac.! to! perten)! of! whole! wheat!meal!and!wheat!flour!(Triticum!aestivum).!ICC! Standard!No:!155.
  • Anonim.! 2001.! BuğdayMSedimentasyon! endeksi! tayiniM Zeleny! Deneyi.! Türk! Standartları! Enstitüsü.! TS! 4867! ISO!5529.
  • Anonim.! 2008a.! Buğday! ve! buğday! unuMgluten! içeriği.! Türk!Standartları!Enstitüsü.TS!EN!ISO!21415M1.
  • Anomim.! 2008b.! Buğday! unuM kuru! gluten.! Türk! Standartları!Enstitüsü.TS!EN!ISO!21415M3.
  • Anonim.! 2008c.! Buğday! sedimantasyon! endeksi! tayiniM Zeleny! Deneyi! Türk! Standartları! Enstitüsü.! TS! 4867! ISO!217M1.
  • Altınbaş,! M.,! Tosun,! M.,! Yüce,! S.,! Konak,! C.,! Köse,! E.,! Can,! R.A.! 2004.! Ekmeklik! buğdayda! (T.! aestivum! L.)! tane!verimi!ve!bazı!kalite!özellikleri!üzerinde!genotip! ve! lokasyon! etkileri.! Ege!Üniversitesi! Ziraat! Fakültesi! Dergisi.!41.1:!65M74.
  • Atlı,! A. 1999.! Buğday! ve! ürünleri! kalitesi,! Orta! Anadolu’da! Hububat! Tarımının! Sorunları! ve! Çözüm! Yolları!Sempozyumu!Bildirileri.!498M506.
  • Aydın, N.,! Bayramoğlu,! H.O.,! Özcan,! H.! 2007.! Bazı! ekmeklik! buğday! genotiplerinin! verim! ve! başlıca! kalite! özelliklerinin! belirlenmesi.! OMÜ.! Zir.! Fak.! Dergisi,!22!(2):!193!201.
  • Aydoğan,! S.,! Göçmen! Akçacık,! A.,! Şahin,! M.,! Kaya,! Y.! 2007.!Ekmeklik! buğday! (T.!aestivum! L.)!genotiplerinM de! verim! ve! bazı! kalite! özellikleri! arasındaki! ilişkiler.! Tarla! Bitkileri! Merkez! Araştırma! Enstitüsü! Dergisi! (2007),!16!(2):21M30.
  • Aydoğan,! S.,! Şahin.! M.,! Akçacık.! G.A.! 2008.! Konya! şartlarına!uygun!ekmeklik!buğday!genotiplerinin!tane! verimi! ve! bazı! kalite! özelliklerinin! belirlenmesi.! Bitkisel!Araştırma!Dergisi!(2008),!1!(1);!1M6.
  • Bilgin,! O.! 2001.! Bazı! ekmeklik! buğday! (Triticum! aestivum! L.)! çeşit! ve! hatlarında! genetik! uzaklıklar,! verim! ve! kalite! özelliklerinin! belirlenmesi.! Doktora! Tezi,!Trakya!Üniversitesi,!Fen!Bilimleri!Enstitüsü,!Tarla! Bitkileri!Anabilim!Dalı,!Tekirdağ.
  • Bojnanska,! T.,! Francakova,! H.! 2002.! The! use! of! spelt! wheat! (Triticum! spelta! L.)! for! baking! applications.! Rostlınná!Výroba,!48(4):!141–147.
  • Bushuk,! W.,! 1982.! Gram! and! oilseeds.! Third! Edinen! Canadian! International! Grains! Insüiude.! Manitoba.! 18M25.
  • Daglioglu,! O.,! Tuncel,! M.! 1999.! Macro! and! micro! mineral! contents! of! Turkish! bread! types.! Molecular! Nutrition!Food!Research,!43!(1):!61M62.!
  • Doğan,!İ.S.,!Uğur,!T.!2005.!Van!ve!çevresinde!yetiştirilen! bazı! buğdayların! bisküvilik! kalitesi! üzerine! bir! araştırma.! Yüzüncü! Yıl! Üniversitesi,! Ziraat! Fakültesi,! Tarım!Bilimleri!Dergisi!(J.!Agric.!Sci.),!15(2):!139M148.
  • Doğan,! İ.! S.,! Meral,! R.! 2010.! Wheat! and! oat! as! an! antioxidant.! Proceedings! of! Bosphorus! 2008! ICC! International!Conference,!April!24M26,!p.!155.
  • Egesel,! C.! Ö.,! Kahrıma! F.,! Tayyar! S.! Baytekin! H.! 2009.! Ekmeklik! buğdayda! un! kalite! özellikleri! ile! dane! veriminin!karşılıklı!etkileşimleri!ve!uygun!çeşit!seçimi.! Anadolu!Tarım!Bilim.!Derg.,!24(2):76M83.
  • Elagib,! E.,! Bureng,! E.,Mohamed,! B.! 2004.! Proteins! and! baking! quality! of! three! sudanese! wheat! cultivars! ı.! the! relationship! between! protein! soluble! fractions! and! breadmaking! properties!U.! of! K.! J.!Agric.!Sic. 12! (3).
  • Erkul,!A.!2006.!Sulamalı!koşullarda!ileri!ekmeklik!buğday! (Triticum! aestivum)! hatlarının! tane! verimi! ve! bazı! kalite!özelliklerinin!belirlenmesi.!ADÜ!Ziraat!Fakültesi! Dergisi,!3(1)!:!27!– 32.
  • Graybosch,! R.A.,! C.J.! Peterson,! D.R.! Shelton! and! P.S.! Baezinger.! 1996.! Genotypic! and! environmental! modification! of! wheat! flour! protein! composition! in! relation!to!endMuse!quality.!Crop!Sci.!36:269M300.
  • Genç,! S.! Özer,! H.! Özkan,! T.! Yagbasanlar,! O.! Kola,! F.! Toklu,! A.! Altan,! 1997.! Bazı! ekmeklik! buğday! triticale! hatlarının! bazı! fiziksel,! kimyasal! ve! teknolojik! özelliklerinin! saptanması! üzerine! bir! araştırma.! Türkiye!2.!Tarla!Bitkileri!Kongresi,!Samsun,!550M552.
  • Guarda,!G.,!S.!Padovan!and!G.!Delogu.!2004.!Grain!yield,! nitrogenMuse!efficiency!and!baking!quality!of!old!and! modern! Italian! breadMwheat! cultivars! grown! at! different! nitrogen! levels.! Eur.! J.Agronomy,! 21:181M 192.!
  • Kahraman,!T.,!Avcı,!R.,!Öztürk,!İ.!2008.!Islah!çalışmaları! sonucu! geliştirilen! bazı! ekmeklik! buğday! hatlarının! tane! verimi! ve! bazı! kalite! özelliklerinin! belirlenmesi.! Ülkesel!Tahıl!Sempozyumu,!2M5!Haziran,!KONYA.
  • Kahrıman,! F.! 2007.! Bazı! ekmeklik! buğday! çeşitlerinin! verim! ve! kalite! değerlerinin! belirlenmesi.! Y.Lisans! Tezi,!Ç.O.M.Ü.,!Fen!Bilimleri!Enstitüsü,!Tarla!Bitkileri,! Ana!Bilim!Dalı!Çanakkale.
  • Kınabaş,! S.! 2011.! Ekmeklik! buğday! (Triticum! aestivum! L.)! çeşitlerinde! farklı! tavlama! rutubeti! ve! sürelerinin! kalite!özellikleri!üzerine!etkileri.!Y.Lisans!Tezi,!UÜ!Fen! Bilimleri!Entitüsü,!Tarla!Bitkileri!Ana!Bilim!Dalı,!Bursa.
  • Kırtok,!Y.!1982.!Çukurova’nın!taban!ve!kıraç!koşullarında! ekim! zamanı,! azot! miktarı! ve! ekim! sıklığının! ki! arpa! çeşidinde!verim!ve!verim! unsurlarına!etkileri! üzerine! araştırmalar.! Çukurova! Üniversitesi! Ziraat! Fakültesi! Yıllığı,!13!(3):!3–4.
  • Konak,! C.,! M.! Akça! ve! I.Turgut.! 1999.! Aydın! ili! koşullarına! uyumlu! buğday! çeşitlerinin! belirlenmesi.! Türkiye!3.!Tarla!Bitkileri!Kongresi.!1:!87M90.
  • Menderis,!M.,!Atlı,!A.,!Köten,!M.,!Kılıç,!H.!2008.!Gluten! İndeks! Değeri! ve! Yaş! Gluten/! Protein! Oranı! ile! ekmeklik! buğday! kalite! değerlendirmesi.! HR.! Ü.Z.F.! Dergisi,!12!(3):!57M64.
  • Mirahmetoğlu,! D.,! Doğan,! İ.S.,! Meral,! R.! 2007.! Van! ilindeki! un! fabrikalarının! değerlendirilmesi.! Gıda! Teknolojileri!Elektronik!Dergisi,!(1)!:25M33.
  • Öztürk,! İ.,! Avcı,! R.,! Turhan.! K.,! Beşer,! N.! 2009.! Trakya! Bölgesi’nde! üretilen! bazı! ekmeklik! buğday! (Triticum! aestivum! L.)! çeşitlerinin! verim! ve! verim! unsurları! ile! bazı! kalite! özelliklerinin! belirlenmesi.! Bitkisel! Araştırma!Dergisi!(2009)!2:!19–26.
  • Pomeranz,! Y.Z.,! 1971.! Chemistry! and! Technology.! American!Association!of!Cereal!Chem.!45M52.
  • Sade,! B.,! Topal,! A.! ve! Soylu,! S.,! 1999.! Konya! sulu! koşullarında! yetiştirilebilecek! makarnalık! buğday! çeşitlerinin! belirlenmesi.! Orta! Anadolu’da! Hububat! Tarımının! Sorunları! ve! Çözüm! Yolları! Sempozyumu,! 91M96.
  • Sayalsan,!A.!Seib,!P.!A.,!Chung,!O.!K.!2006.!WetMmilling! properties! of! waxy! wheat! flours! by! two! laboratory! methods.!Journal!of!Food!Engineering,!72!:167–178.
  • Şahin,! M.,! Aydoğan,! Seydi.,! Göçmen! Akçacık,! A.! 2006.! Bazı! ekmeklik! buğday! çeşitlerinin! Konya! kuru! koşullarında! verim! ve! kalite! yönüyle! stabilite! yeteneklerinin!belirlenmesi.!Bitkisel!Araştırma!Dergisi! (2006)!1:!16–22
  • Şahin,! M.,! Aydoğan,! Seydi.,! Göçmen! Akçacık,! A.! 2008.! Konya! şartlarına! uygun! ekmeklik! buğday! genotiplerinin!tane!verimi!ve!bazı!kalite!özelliklerinin! belirlenmesi.!Bitkisel!Araştırma!Dergisi!(2008)!1:!1–6
  • Seçkin, R.,! 1970.! Buğdayın! bileşimi! ve! kalitesine! etki! yapan! faktörler.! Ankara! Üniversitesi! Ziraat! Fakültesi! Yayınları.!Yay.!No.!430!Konferanslar!Serisi!8.
  • Şener,!O.,!M.!Kılınç,!T.!Yağbasanlar,!H.!Gözübenli!ve!U.! Karadavut.! 1997.! Hatay! koşullarında! bazı! ekmeklik! (Triticum!aestivum!L.!Em!Thell)!ve!makarnalık!buğday! (Triticum!durum!Desf)!çeşit!ve!hatlarının!saptanması.! Türkiye!II.!Tarla!Bitkileri!Kongresi,!1M5.
  • Taghouti,!M.,!Gaboun,!F.,!Nsarellah,!N.,!Rhib,!R.,!ElMHilal,! M.,! Kamarl,! M.,! AbbadMAndaloussil,! F.,! Udupa,! S.M.! 2010.!Genotype!x!Environment!interaction!for!quality! traits! in! durum! wheat! cultivars! adapted! to! different! environments.! African! Journal! of! Biotechnology,! 9(21):!3054M3062.
  • Turan,! İ.! 2008.! Kahramanmaraş! koşullarında! bazı! buğday,! arpa! ve! tritikale! çeşitlerinin! verim! ve! verim! özelliklerinin! belirlenmesi.! Y.Lisans! Tezi.! KSİÜ.! Fen! Bilimleri! Enstitüsü,! Tarla! Bitkileri! Anabilim! Dalı,! Kahramanmaraş.
  • Ünal,! S.,! 2002.,! Buğdayda! Kalitenin! Önemi! ve! Belirlenmesinde! Kullanılan! ! Yöntemler.! Hububat! Ürünleri!Teknolojisi!Kongre!ve!Sergisi.,!Gaziantep.!!3M 4!Ekim!2002.!25M37.
  • Yağdı,! K.! 2002.! Bursa! koşullarında! yetiştirilen! ekmeklik! buğday! (Triticum! aestivum! L.)! çeşit! ve! hatlarının! stabilite! parametrelerinin! saptanması! üzerine! bir! araştırma.U.Ü.!!Zir.!Fak.!Derg.,!(2002)!16:!51M57.
  • Yağdı,! K.! 2004.! Bursa! koşullarında! geliştirilen! ekmeklik! buğday!(Triticum!aestivum!L.) hatlarının!bazı!kalite!özelliklerinin!araştırılması.!U.!Ü.!Zir.! Fak.!Derg.,!18(1):!11M23.
  • Yazar,! S.,! Karadoğan,! T.! 2008.! Bazı! makarnalık! buğday! genotiplerinin!orta!Anadolu!bölgesinin!taban!ve!kıraç! arazi! koşullarında! verim! ve! kalite! özelliklerinin! belirlenmesi.! Süleyman! Demirel! Üniversitesi! Ziraat! Fakültesi!Dergisi!3(2):!32M4.
  • Yürür,! N.! 1998.! Serin! İklim! TahıllarıMI.! U.Ü.! Zir.! Fak.! Yayınları.!Yay.!No:!7M030M0256,!Bursa.
There are 44 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

P.Ö. Kurt K. Yağdı This is me

Publication Date June 1, 2013
Submission Date November 2, 2014
Published in Issue Year 2013 Volume: 10 Issue: 2

Cite

APA Yağdı, P. K. K. (2013). Bazı İleri Ekmeklik Buğday (Triticum Aestivum L.) Hatlarının Bursa Koşullarında Kalite Özellikleri Yönünden Performansının Araştırılması. Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi, 10(2), 34-43.
AMA Yağdı PKK. Bazı İleri Ekmeklik Buğday (Triticum Aestivum L.) Hatlarının Bursa Koşullarında Kalite Özellikleri Yönünden Performansının Araştırılması. JOTAF. June 2013;10(2):34-43.
Chicago Yağdı, P.Ö. Kurt K. “Bazı İleri Ekmeklik Buğday (Triticum Aestivum L.) Hatlarının Bursa Koşullarında Kalite Özellikleri Yönünden Performansının Araştırılması”. Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi 10, no. 2 (June 2013): 34-43.
EndNote Yağdı PKK (June 1, 2013) Bazı İleri Ekmeklik Buğday (Triticum Aestivum L.) Hatlarının Bursa Koşullarında Kalite Özellikleri Yönünden Performansının Araştırılması. Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi 10 2 34–43.
IEEE P. K. K. Yağdı, “Bazı İleri Ekmeklik Buğday (Triticum Aestivum L.) Hatlarının Bursa Koşullarında Kalite Özellikleri Yönünden Performansının Araştırılması”, JOTAF, vol. 10, no. 2, pp. 34–43, 2013.
ISNAD Yağdı, P.Ö. Kurt K. “Bazı İleri Ekmeklik Buğday (Triticum Aestivum L.) Hatlarının Bursa Koşullarında Kalite Özellikleri Yönünden Performansının Araştırılması”. Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi 10/2 (June 2013), 34-43.
JAMA Yağdı PKK. Bazı İleri Ekmeklik Buğday (Triticum Aestivum L.) Hatlarının Bursa Koşullarında Kalite Özellikleri Yönünden Performansının Araştırılması. JOTAF. 2013;10:34–43.
MLA Yağdı, P.Ö. Kurt K. “Bazı İleri Ekmeklik Buğday (Triticum Aestivum L.) Hatlarının Bursa Koşullarında Kalite Özellikleri Yönünden Performansının Araştırılması”. Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi, vol. 10, no. 2, 2013, pp. 34-43.
Vancouver Yağdı PKK. Bazı İleri Ekmeklik Buğday (Triticum Aestivum L.) Hatlarının Bursa Koşullarında Kalite Özellikleri Yönünden Performansının Araştırılması. JOTAF. 2013;10(2):34-43.