İnokulant hazırlama süresi ve dozunun hamur olum döneminde hasat edilen mısır silajının fermantasyon gelişimi
üzerine etkilerinin laboratuar koşularında saptanması amacı ile düzenlenen çalışmada, laktik asit+enzim silaj
inokulantı olarak MICROBIOS (Cuprem®, USA) kullanılmıştır. İnokulant silajlara 1.0 x 105 cfu/g ve 2.0 x 105
cfu/g düzeyinde katılmıştır. Uygulamalardan sonra muameleler yalnızca gaz çıkışına olanak tanıyan, 1,0 litrelik özel
kavanozlara silolanmıştır. Kavanozlar laboratuvar koşullarında 20-22°C'de depolanmışlardır. Silolamadan sonraki 4.,
7., 14., 21. ve 55. günlerde her gruptan 3'er kavanoz açılmıştır. Silolama döneminin sonunda açılan tüm silajlara 5
gün süre ile aerobik stabilite testi (20-22 °C) uygulanmıştır.
Sonuç olarak, ikinci ürün mısır silajarında dozun artırılması ve bekletme süresinin silaj fermantasyonu ve aerobik
stabilite üzerinde olumlu bir etkisi gözlenmemiştir.
Primary Language | Turkish |
---|---|
Journal Section | Articles |
Authors | |
Publication Date | September 1, 2012 |
Submission Date | November 2, 2014 |
Published in Issue | Year 2012 Volume: 9 Issue: 3 |