BibTex RIS Cite

Tekirdağ İl Merkezindeki Yufka İmalathanelerinde Satışa Sunulan Böreklik Yufkaların Bazı Mikrobiyolojik Özelliklerinin Belirlenmesi

Year 2007, Volume: 4 Issue: 3, 307 - 310, 01.09.2007

Abstract

References

  • Anonymous, 1992. TS 10443. Yufka-Böreklik Standardı.
  • Anonymous, 1996. Mikrobiyoloji –Muhtemel Escherichia coli Sayımı için Genel Kurallar En Muhtemel Sayı Tekniği. TS 6063 Birinci Baskı TSE Ankara S 9
  • Anonymous, 2005. Merck Gıda Mikrobiyolojisi Uygulamaları Ed: A.K. Halkman. Başak Matbaacılık LTD Şti. Ankara S. 262.
  • Çapçıoğlu, 2007. Yufka Üretiminde Uygulanan Farklı Proses Tekniklerinin Ürün Kalitesine Etkisi. Yüksek Lisans Tezi. T.C. Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Danışman:Doç. Tekirdağ Dalı. Dr. Şefik Kurultay Gıda Mikrobiyolojisi
  • ve Teknolojisi. Atatürk Üniversitesi Yayınları No:718 Ziraat Fakültesi No: 297, Ders Kitapları Serisi No: 52 Erzurum.
  • Ünlütürk, A.ve Turantaş, F. 2002. Toplam Canlı Sayımı, Topam Koliform, Fekal Koliform ve E.coli Sayımı, Küf ve Maya Sayımı, Staphylococcus aureus Sayımı, Salmonella Aranması Bölüm 1: İndikatör ve Patojen Mikroorganizmaların Aranması ve Sayımı. Gıdaların Mikrobiyolojik Analizi.(Düzeltilmiş
  • ,6,18,25,39. Meta Basım Matbaacılık Hizmetleri Bornova-İZMİR Baskı) S:

Tekirdağ İl Merkezindeki Yufka İmalathanelerinde Satışa Sunulan Böreklik Yufkaların Bazı Mikrobiyolojik Özelliklerinin Belirlenmesi

Year 2007, Volume: 4 Issue: 3, 307 - 310, 01.09.2007

Abstract

Bu çalışmada Tekirdağ il merkezindeki imalathanelerde satılan böreklik yufkaların mikrobiyolojik özellikleri belirlenmiştir. Çalışmada analiz için 20 adet yufka örneği kullanılmıştır. Yufka örneklerinin toplam mezofil aerob canlı bakteri ve küf sayıları sırasıyla 1x104’ten 8x108 kob/g’a ve 15’ten 1,5x105 kob/g’a değişmiştir. Altı örnekte maya tespit edilmemiş, geri kalan örneklerde maya sayısı 10’dan 1,5x104 kob/g’a değişmiştir. İki örnekte koliform grubu bakteri ve Staphylococcus aureus bulunmazken, diğer örneklerde koliform grubu bakteri sayısı 10 ile 3x104 kob/g, S. aureus sayısı 3,4x102 ile 6x10 kob/g arasında değişmiştir. Dört örnekte de E. coli tespit edilmiştir. Yapılan analizler sonucunda örneklerde Salmonella varlığına rastlanmamıştır. Sonuç olarak bu çalışma, üzerinde çalışılan yufka örneklerinin belirlenen mikrobiyolojik özellikler bakımından TS10443(Yufka-Böreklik Standardı)’uygun olmadığını, tüketici sağlığı bakımından tehlikeli olabileceğini göstermektedir

References

  • Anonymous, 1992. TS 10443. Yufka-Böreklik Standardı.
  • Anonymous, 1996. Mikrobiyoloji –Muhtemel Escherichia coli Sayımı için Genel Kurallar En Muhtemel Sayı Tekniği. TS 6063 Birinci Baskı TSE Ankara S 9
  • Anonymous, 2005. Merck Gıda Mikrobiyolojisi Uygulamaları Ed: A.K. Halkman. Başak Matbaacılık LTD Şti. Ankara S. 262.
  • Çapçıoğlu, 2007. Yufka Üretiminde Uygulanan Farklı Proses Tekniklerinin Ürün Kalitesine Etkisi. Yüksek Lisans Tezi. T.C. Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Danışman:Doç. Tekirdağ Dalı. Dr. Şefik Kurultay Gıda Mikrobiyolojisi
  • ve Teknolojisi. Atatürk Üniversitesi Yayınları No:718 Ziraat Fakültesi No: 297, Ders Kitapları Serisi No: 52 Erzurum.
  • Ünlütürk, A.ve Turantaş, F. 2002. Toplam Canlı Sayımı, Topam Koliform, Fekal Koliform ve E.coli Sayımı, Küf ve Maya Sayımı, Staphylococcus aureus Sayımı, Salmonella Aranması Bölüm 1: İndikatör ve Patojen Mikroorganizmaların Aranması ve Sayımı. Gıdaların Mikrobiyolojik Analizi.(Düzeltilmiş
  • ,6,18,25,39. Meta Basım Matbaacılık Hizmetleri Bornova-İZMİR Baskı) S:
There are 7 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

F. Coşkun This is me

Publication Date September 1, 2007
Submission Date November 2, 2014
Published in Issue Year 2007 Volume: 4 Issue: 3

Cite

APA Coşkun, F. (2007). Tekirdağ İl Merkezindeki Yufka İmalathanelerinde Satışa Sunulan Böreklik Yufkaların Bazı Mikrobiyolojik Özelliklerinin Belirlenmesi. Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi, 4(3), 307-310.
AMA Coşkun F. Tekirdağ İl Merkezindeki Yufka İmalathanelerinde Satışa Sunulan Böreklik Yufkaların Bazı Mikrobiyolojik Özelliklerinin Belirlenmesi. JOTAF. September 2007;4(3):307-310.
Chicago Coşkun, F. “Tekirdağ İl Merkezindeki Yufka İmalathanelerinde Satışa Sunulan Böreklik Yufkaların Bazı Mikrobiyolojik Özelliklerinin Belirlenmesi”. Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi 4, no. 3 (September 2007): 307-10.
EndNote Coşkun F (September 1, 2007) Tekirdağ İl Merkezindeki Yufka İmalathanelerinde Satışa Sunulan Böreklik Yufkaların Bazı Mikrobiyolojik Özelliklerinin Belirlenmesi. Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi 4 3 307–310.
IEEE F. Coşkun, “Tekirdağ İl Merkezindeki Yufka İmalathanelerinde Satışa Sunulan Böreklik Yufkaların Bazı Mikrobiyolojik Özelliklerinin Belirlenmesi”, JOTAF, vol. 4, no. 3, pp. 307–310, 2007.
ISNAD Coşkun, F. “Tekirdağ İl Merkezindeki Yufka İmalathanelerinde Satışa Sunulan Böreklik Yufkaların Bazı Mikrobiyolojik Özelliklerinin Belirlenmesi”. Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi 4/3 (September 2007), 307-310.
JAMA Coşkun F. Tekirdağ İl Merkezindeki Yufka İmalathanelerinde Satışa Sunulan Böreklik Yufkaların Bazı Mikrobiyolojik Özelliklerinin Belirlenmesi. JOTAF. 2007;4:307–310.
MLA Coşkun, F. “Tekirdağ İl Merkezindeki Yufka İmalathanelerinde Satışa Sunulan Böreklik Yufkaların Bazı Mikrobiyolojik Özelliklerinin Belirlenmesi”. Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi, vol. 4, no. 3, 2007, pp. 307-10.
Vancouver Coşkun F. Tekirdağ İl Merkezindeki Yufka İmalathanelerinde Satışa Sunulan Böreklik Yufkaların Bazı Mikrobiyolojik Özelliklerinin Belirlenmesi. JOTAF. 2007;4(3):307-10.