Translation

Çağdaş İran Edebiyatı Öykü: LALE

Volume: 6 Number: 2 December 10, 2018
TR

Çağdaş İran Edebiyatı Öykü: LALE

Abstract

Sabahın erken saatinde bulutlar dağılırken sinsi soğuk bir rüzgâr esiyordu. Ağaçların altında kuru yapraklar birikmişti ve hala taze olan yapraklar zaman zaman havada kavisler çizerek yere düşüyordu. Bir grup karga gürültü ve karmaşayla belirsiz bir maksada doğru gidiyordu. Uzaktan köy evleri, birbirlerinin üzerine dizilmiş kibrit kutularını andıran kapısız ve siyah pencereli geçici mevsimlik evler gibi görünüyordu.

Gri bıyık ve sakallı, diri ve canlı olan Hudadat sert adımlar atıyor, damarlarında yeni, taze bir güç hissediyordu. Bakışları, ıslak caddeye ve dümdüz uzayan ovaya yöneliyordu. Rüzgâr hafiften tenini okşarken, ağaçlar ona dans ediyor gibi geliyordu.  Kargalar onun için mutluluk haberleri getiriyor,  bütün doğa ona ter-ü taze ve güler yüzlü görünüyordu. Koltuğunda dantel işlemeli bohçayı sımsıkı tutuyor, gözleri parlıyordu. Her adım attığında, güçlü ayak bilekleri bol ve siyah şalvarının altından görünüyordu. Elbisesi gök mavi ve külahı sarı keçe idi.



[1] Türkçe’de Tanrıverdi kelimesine karşılık gelebilen özel bir tür kişi ismi.

Keywords

References

  1. Sadık Hidayet, Üç Damla Kan Kitabı

Details

Primary Language

Persian

Subjects

-

Journal Section

Translation

Authors

Arif Aytekin *
Akdeniz Üniversitesi
0000-0002-0705-5835
Türkiye

Publication Date

December 10, 2018

Submission Date

February 13, 2018

Acceptance Date

November 12, 2018

Published in Issue

Year 2018 Volume: 6 Number: 2

APA
Aytekin, A. (2018). Çağdaş İran Edebiyatı Öykü: LALE. Çankırı Karatekin Üniversitesi Karatekin Edebiyat Fakültesi Dergisi, 6(2), 81-90. https://izlik.org/JA93JU84RX
AMA
1.Aytekin A. Çağdaş İran Edebiyatı Öykü: LALE. Çankırı Karatekin Üniversitesi Karatekin Edebiyat Fakültesi Dergisi. 2018;6(2):81-90. https://izlik.org/JA93JU84RX
Chicago
Aytekin, Arif. 2018. “Çağdaş İran Edebiyatı Öykü: LALE”. Çankırı Karatekin Üniversitesi Karatekin Edebiyat Fakültesi Dergisi 6 (2): 81-90. https://izlik.org/JA93JU84RX.
EndNote
Aytekin A (December 1, 2018) Çağdaş İran Edebiyatı Öykü: LALE. Çankırı Karatekin Üniversitesi Karatekin Edebiyat Fakültesi Dergisi 6 2 81–90.
IEEE
[1]A. Aytekin, “Çağdaş İran Edebiyatı Öykü: LALE”, Çankırı Karatekin Üniversitesi Karatekin Edebiyat Fakültesi Dergisi, vol. 6, no. 2, pp. 81–90, Dec. 2018, [Online]. Available: https://izlik.org/JA93JU84RX
ISNAD
Aytekin, Arif. “Çağdaş İran Edebiyatı Öykü: LALE”. Çankırı Karatekin Üniversitesi Karatekin Edebiyat Fakültesi Dergisi 6/2 (December 1, 2018): 81-90. https://izlik.org/JA93JU84RX.
JAMA
1.Aytekin A. Çağdaş İran Edebiyatı Öykü: LALE. Çankırı Karatekin Üniversitesi Karatekin Edebiyat Fakültesi Dergisi. 2018;6:81–90.
MLA
Aytekin, Arif. “Çağdaş İran Edebiyatı Öykü: LALE”. Çankırı Karatekin Üniversitesi Karatekin Edebiyat Fakültesi Dergisi, vol. 6, no. 2, Dec. 2018, pp. 81-90, https://izlik.org/JA93JU84RX.
Vancouver
1.Arif Aytekin. Çağdaş İran Edebiyatı Öykü: LALE. Çankırı Karatekin Üniversitesi Karatekin Edebiyat Fakültesi Dergisi [Internet]. 2018 Dec. 1;6(2):81-90. Available from: https://izlik.org/JA93JU84RX