Research Article

ARDAHAN İL MERKEZİ VE İLÇE MERKEZLERİ İŞGÜCÜ PİYASASI İHTİYAÇLARI ÜZERİNE AMPİRİK BİR ARAŞTIRMA

Volume: 1 Number: 18 March 1, 2013
EN RU TR

ARDAHAN İL MERKEZİ VE İLÇE MERKEZLERİ İŞGÜCÜ PİYASASI İHTİYAÇLARI ÜZERİNE AMPİRİK BİR ARAŞTIRMA

Abstract

Bu çalışmada; Türkiye’de işgücü piyasası ihtiyaçlarının ve bu ihtiyaçları etkileyen faktörlerin neler olduğu sorgulanmakta, bu faktörlerin Ardahan ili ve ilçe merkezlerindeki işgücü piyasasına nasıl ve ne ölçüde yansıdığı tespit edilmekte ve Ardahan ilinin çevredeki diğer ticaret merkezleriyle daha etkin rekabetinin sağlanması için ne tür tedbirlerin alınması gerektiği üzerinde durulmaktadır. Ardahan ili ve 5 ilçe merkezinde yapılan, ''Sektörel Bazda İşgücü Piyasası İhtiyaç Analizi'' sonuçları değerlendirilerek, bu sonuçlar ışığında Ardahan il ve ilçe merkezlerinde istihdamın artırılması hususunda yapılması gerekenler tartışılmıştır. 

Keywords

References

  1. Bayhan, M. (2007). Kamu İstihdam Hizmetlerinin Etkinleştirilmesi İçin Daha Geniş Kitlelere Ulaşılmasının Sağlanması ve Yerelleştirme, Uzmanlık Tezi, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü.
  2. Bekiroğlu, C. (2010). Türkiye’de İşsizlik Sorunun Çözümünde Uygulanan Ekonomi Politikalarının Analizi, Yüksek Lisans Tezi, Kadir Has Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, İstanbul.
  3. Biçerli, M. K. (2005), “Aktif İstihdam Politikaları İşsizliği Azaltır Mı?”, Çimento İşveren Dergisi, Sayı: 6, Cilt: 19, 2005, s. 3–15.
  4. Ceylan Ataman, B. (1993),“İşgücü Piyasalarında Bilgi Kaynakları ve İşsizlik: Türkiye Açısından Bir Değerlendirme”, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dergisi, Cilt 48, Sayı 1-4, Ocak-Aralık, s.1-9, Ankara, 1993.
  5. Fay, R. G. (1996). “Enhancingthe Effectiveness of Active Labor Market Policies: Evidence From Program Evaluations in OECD Countries”, OECD Labor Market and Social Policy Occasional Papers No: 18, Paris.
  6. Gündoğan, N. (2003). "Yoksullukla Mücadelede İstihdam Politikalarının Rolü ve Önemi", Yoksulluk Sempozyumu, 31 Mayıs-1 Haziran 2003, Grand Cevahir Otel, İstanbul.
  7. Jaffe, A. J. (1959), Working Force, in the study of population, Editörler: P. M. Hauser ve O. D. Duncan, ss. 604–619. Chicago: University of Chicago Press.
  8. Kepenek, Y., ve Yentürk, N. (2000). Türkiye Ekonomisi, İstanbul: Remzi Kitabevi.

Details

Primary Language

Turkish

Subjects

-

Journal Section

Research Article

Authors

Ali Kemal Çelik * This is me
Türkiye

Kürşad Emrah Yıldırım * This is me
Türkiye

Publication Date

March 1, 2013

Submission Date

July 21, 2014

Acceptance Date

-

Published in Issue

Year 2013 Volume: 1 Number: 18

APA
Çelik, A. K., Yıldırım, K. E., & Topcuoğlu, A. (2013). ARDAHAN İL MERKEZİ VE İLÇE MERKEZLERİ İŞGÜCÜ PİYASASI İHTİYAÇLARI ÜZERİNE AMPİRİK BİR ARAŞTIRMA. Karadeniz Uluslararası Bilimsel Dergi, 1(18), 21-37. https://izlik.org/JA87JT49XW
AMA
1.Çelik AK, Yıldırım KE, Topcuoğlu A. ARDAHAN İL MERKEZİ VE İLÇE MERKEZLERİ İŞGÜCÜ PİYASASI İHTİYAÇLARI ÜZERİNE AMPİRİK BİR ARAŞTIRMA. Karadeniz | Black Sea | чёрное море. 2013;1(18):21-37. https://izlik.org/JA87JT49XW
Chicago
Çelik, Ali Kemal, Kürşad Emrah Yıldırım, and Abdullah Topcuoğlu. 2013. “ARDAHAN İL MERKEZİ VE İLÇE MERKEZLERİ İŞGÜCÜ PİYASASI İHTİYAÇLARI ÜZERİNE AMPİRİK BİR ARAŞTIRMA”. Karadeniz Uluslararası Bilimsel Dergi 1 (18): 21-37. https://izlik.org/JA87JT49XW.
EndNote
Çelik AK, Yıldırım KE, Topcuoğlu A (March 1, 2013) ARDAHAN İL MERKEZİ VE İLÇE MERKEZLERİ İŞGÜCÜ PİYASASI İHTİYAÇLARI ÜZERİNE AMPİRİK BİR ARAŞTIRMA. Karadeniz Uluslararası Bilimsel Dergi 1 18 21–37.
IEEE
[1]A. K. Çelik, K. E. Yıldırım, and A. Topcuoğlu, “ARDAHAN İL MERKEZİ VE İLÇE MERKEZLERİ İŞGÜCÜ PİYASASI İHTİYAÇLARI ÜZERİNE AMPİRİK BİR ARAŞTIRMA”, Karadeniz | Black Sea | чёрное море, vol. 1, no. 18, pp. 21–37, Mar. 2013, [Online]. Available: https://izlik.org/JA87JT49XW
ISNAD
Çelik, Ali Kemal - Yıldırım, Kürşad Emrah - Topcuoğlu, Abdullah. “ARDAHAN İL MERKEZİ VE İLÇE MERKEZLERİ İŞGÜCÜ PİYASASI İHTİYAÇLARI ÜZERİNE AMPİRİK BİR ARAŞTIRMA”. Karadeniz Uluslararası Bilimsel Dergi 1/18 (March 1, 2013): 21-37. https://izlik.org/JA87JT49XW.
JAMA
1.Çelik AK, Yıldırım KE, Topcuoğlu A. ARDAHAN İL MERKEZİ VE İLÇE MERKEZLERİ İŞGÜCÜ PİYASASI İHTİYAÇLARI ÜZERİNE AMPİRİK BİR ARAŞTIRMA. Karadeniz | Black Sea | чёрное море. 2013;1:21–37.
MLA
Çelik, Ali Kemal, et al. “ARDAHAN İL MERKEZİ VE İLÇE MERKEZLERİ İŞGÜCÜ PİYASASI İHTİYAÇLARI ÜZERİNE AMPİRİK BİR ARAŞTIRMA”. Karadeniz Uluslararası Bilimsel Dergi, vol. 1, no. 18, Mar. 2013, pp. 21-37, https://izlik.org/JA87JT49XW.
Vancouver
1.Ali Kemal Çelik, Kürşad Emrah Yıldırım, Abdullah Topcuoğlu. ARDAHAN İL MERKEZİ VE İLÇE MERKEZLERİ İŞGÜCÜ PİYASASI İHTİYAÇLARI ÜZERİNE AMPİRİK BİR ARAŞTIRMA. Karadeniz | Black Sea | чёрное море [Internet]. 2013 Mar. 1;1(18):21-37. Available from: https://izlik.org/JA87JT49XW