Son yıllarda turistik ilginin arttığı gastronomi turizmi başlı başına
turistik bir cazibe olmanın yanında turistik ürün çeşitlendirmesi bakımından
yöresel kaynakların kullanımı, müşteri memnuniyeti ve ekonomik katkısı
bakımından oldukça önemlidir. Genellikle turistler hangi destinasyona giderse
gitsin yöresel lezzetleri tatmayı ihmal etmemektedir. Bu doğrultuda mutfağı
zengin olmanın yanında nadirlik bakımından Ardahan ilinin gastronomi turizmi
açısından değerlerinin belirlenmesi turistik çekiciliği artırması açısından
önemli bir veri olacaktır. Bu nedenle Ardahan mutfağını oluşturan özgün ve aynı
zamanda nadir bulunan yemeklerin literatüre kazandırılması bu araştırmanın
amacını oluşturmaktadır. Bu amaç doğrultusunda Ardahan il genelinde tarama
yapılarak yüz yüze görüşmeler sonucunda yiyecekler belirlenmeye çalışılmıştır.
Araştırmada özellikle doğadan toplanan bitkiler oldukça değerli bulunmuştur.
Doğada kendiliğinden yetişen bu bitkiler nadirlik ve organik olması bakımından
da değerlidir.
Even gastronomic tourism is important by itself as well as being a tourist attraction, the diversification of tourist products and in terms of the use of local resources are very important for customer satisfaction and economic contribution. Generally tourists do not forget to taste the local delicacies wherever the destination goes. In this regard, determination of value of Ardahan cuisine will be an important data to increase tourist attractiveness in terms of the gastronomy tourism. Therefore, it will be important for literature to find out the unique and rare meal of Ardahan cuisine that is the objective of this research. For this purpose face to face interviews were performed in Ardahan. Especially plants which collected from nature for meals were quite valuable. These plants are valued in terms of rarity and organic grows spontaneously in nature.
Primary Language | Turkish |
---|---|
Journal Section | Articles |
Authors | |
Publication Date | December 17, 2016 |
Submission Date | December 19, 2016 |
Published in Issue | Year 2016 Issue: 32 |