BAZI TAKIM VE FERDİ SPORLARDA RÖLATİF KUVVET DEĞERLERİNİN ARAŞTIRILMASI

Volume: 5 Number: 2 May 1, 2004
  • Latif Aydos
  • Hamdi Pepe
  • Hüseyin Karakuş
TR EN

BAZI TAKIM VE FERDİ SPORLARDA RÖLATİF KUVVET DEĞERLERİNİN ARAŞTIRILMASI

Abstract

Bu araştırma, üniversitede okuyan ve değişik spor branşlarıyla uğraşan, erkek sporcuların rölatif kas kuvvetlerini tespit amacıyla yapılmıştır. Araştırmaya basketbolcülerden 10, Futbolculardan 15, Voleybolculardan 11, Boksörlerden 10, Güreşçilerden 11, Judoculardan 10, ve haltercilerden 10 kişi olmak üzere toplam 77 sporcu katılmış bunların, Squat, Baldır, Silkme, Bench pres, Biceps, Sağ ve Sol Pençe kuvvetleri maksimal olarak ölçülmüştür. Daha sonra bu ölçüm değerleri, kaldırılan Maksimal. Ağırlık/Vücut ağırlığı formülü ile hesaplanarak sporcuların Rölatif kuvvetleri bulunmuştur. Bu takım ve bireysel sporlarda rölatif kuvvet değerlerinin karşılaştırılması yapılmıştır.

Keywords

References

  1. Arria, Sal A. Sal. Arria (2003). Special Strenghts for Special Sports, htm.www.Fitneseducation.com .
  2. Barker ,M., T. Wyaat, RL. Johnson, M. Stone, et all… Performance factors, Psychlogical factors, Physical Characteristics and Football Playing Ability, Journal of Strenght and Conditioning Research 7(4): 224- 233-1993
  3. Bauer,T., D. Fuchs, Training for Explosive Power in Sport, http://www.education.ed.ac.uk/trainin g/papers/bf.html 2003.
  4. Castro, M.J.,et all… (1995). Peak torque per unıt cross-sectional area differs between strenght-trained and untrained young adults,Med.Sports Exerc., 27:397
  5. Keller,B. (1989). The İnflunce of Body Size Variables on Gender Differences in Strenght and Maximum Aerobic Capacity, Unpublished Doctoral Dissertation, Unıversity of Massachusetts, Amherts.
  6. McArdle, W.D. ,F.Katch, V.Katch
  7. (1996),Exercises Physıology
  8. Wıllıams and Wilkıns Co., sh. 417

Details

Primary Language

Turkish

Subjects

-

Journal Section

-

Authors

Latif Aydos This is me

Hamdi Pepe This is me

Hüseyin Karakuş This is me

Publication Date

May 1, 2004

Submission Date

-

Acceptance Date

-

Published in Issue

Year 2004 Volume: 5 Number: 2

APA
Aydos, L., Pepe, H., & Karakuş, H. (2004). BAZI TAKIM VE FERDİ SPORLARDA RÖLATİF KUVVET DEĞERLERİNİN ARAŞTIRILMASI. Ahi Evran Üniversitesi Kırşehir Eğitim Fakültesi Dergisi, 5(2), 305-315. https://izlik.org/JA49JA88GX
AMA
1.Aydos L, Pepe H, Karakuş H. BAZI TAKIM VE FERDİ SPORLARDA RÖLATİF KUVVET DEĞERLERİNİN ARAŞTIRILMASI. KEFAD. 2004;5(2):305-315. https://izlik.org/JA49JA88GX
Chicago
Aydos, Latif, Hamdi Pepe, and Hüseyin Karakuş. 2004. “BAZI TAKIM VE FERDİ SPORLARDA RÖLATİF KUVVET DEĞERLERİNİN ARAŞTIRILMASI”. Ahi Evran Üniversitesi Kırşehir Eğitim Fakültesi Dergisi 5 (2): 305-15. https://izlik.org/JA49JA88GX.
EndNote
Aydos L, Pepe H, Karakuş H (May 1, 2004) BAZI TAKIM VE FERDİ SPORLARDA RÖLATİF KUVVET DEĞERLERİNİN ARAŞTIRILMASI. Ahi Evran Üniversitesi Kırşehir Eğitim Fakültesi Dergisi 5 2 305–315.
IEEE
[1]L. Aydos, H. Pepe, and H. Karakuş, “BAZI TAKIM VE FERDİ SPORLARDA RÖLATİF KUVVET DEĞERLERİNİN ARAŞTIRILMASI”, KEFAD, vol. 5, no. 2, pp. 305–315, May 2004, [Online]. Available: https://izlik.org/JA49JA88GX
ISNAD
Aydos, Latif - Pepe, Hamdi - Karakuş, Hüseyin. “BAZI TAKIM VE FERDİ SPORLARDA RÖLATİF KUVVET DEĞERLERİNİN ARAŞTIRILMASI”. Ahi Evran Üniversitesi Kırşehir Eğitim Fakültesi Dergisi 5/2 (May 1, 2004): 305-315. https://izlik.org/JA49JA88GX.
JAMA
1.Aydos L, Pepe H, Karakuş H. BAZI TAKIM VE FERDİ SPORLARDA RÖLATİF KUVVET DEĞERLERİNİN ARAŞTIRILMASI. KEFAD. 2004;5:305–315.
MLA
Aydos, Latif, et al. “BAZI TAKIM VE FERDİ SPORLARDA RÖLATİF KUVVET DEĞERLERİNİN ARAŞTIRILMASI”. Ahi Evran Üniversitesi Kırşehir Eğitim Fakültesi Dergisi, vol. 5, no. 2, May 2004, pp. 305-1, https://izlik.org/JA49JA88GX.
Vancouver
1.Latif Aydos, Hamdi Pepe, Hüseyin Karakuş. BAZI TAKIM VE FERDİ SPORLARDA RÖLATİF KUVVET DEĞERLERİNİN ARAŞTIRILMASI. KEFAD [Internet]. 2004 May 1;5(2):305-1. Available from: https://izlik.org/JA49JA88GX