SINIF ÖĞRETMENİ ADAYLARININ FEN VE TEKNOLOJİ DERSİNDE ÖĞRENİLMESİ GEREKEN EN ÖNEMLİ KONUNUN NE OLDUĞUNA İLİŞKİN DÜŞÜNCELERİ KIRŞEHİR İLİ ÖRNEĞİ

Volume: 9 Number: 1 January 1, 2008
  • Pınar Güler
TR EN

SINIF ÖĞRETMENİ ADAYLARININ FEN VE TEKNOLOJİ DERSİNDE ÖĞRENİLMESİ GEREKEN EN ÖNEMLİ KONUNUN NE OLDUĞUNA İLİŞKİN DÜŞÜNCELERİ KIRŞEHİR İLİ ÖRNEĞİ

Abstract

Bu çalışmanın amacı, sınıf öğretmeni adaylarının, fen ve teknoloji dersi ile ilk defa karşılaşacak olan ilköğretim 4. sınıf öğrencilerinin bu derste ne öğrenmeleri gerektiği üzerine fikirlerini belirlemektir. Bu amaçla sınıf öğretmeni adaylarına, ilköğretim 4. sınıf öğrencisinin fen ve teknoloji dersinde öğrenmesi gereken en önemli konunun ne olduğu gerekçesi ile sorulmuş, alınan cevaplar betimsel olarak tanımlanmıştır.

Keywords

References

  1. Baram-Tsabari, A., Sethi R. J., Bry L., Yarden, A. (2006). Using questions sent to an ask-a-scientist site to identify children's interests in science. Science Education, 90(6), 1050 - 1072.
  2. Çepni, S., Küçük M., Ayvacı, H.Ş. (2006). İlköğretim 4. sınıf öğrencilerinin fen bilgisi dersine karşı ilgilerinin belirlenmesi. IV. Ulusal Fen Bilimleri ve Matematik Eğitimi Kongresi Bildiriler Kitabı, Cilt I: 258-265.
  3. Gallagher, S.A. (1994). Middle school classroom predictors of science persistence. Journal of Research in Science Teaching, 31(7), 721–734.
  4. Gürkan, T., Gökçe, E. (2000). İlköğretim öğrencilerinin fen bilgisi dersine yönelik tutumları. IV. Ulusal Fen Bilimleri ve Matematik Eğitimi Kongresi. Hacettepe Üniversitesi: Ankara.
  5. Haladyna, T., Olsen, R. and Shaughnessy, J. (1982). Relations of student, teacher and learning environment variables to attitudes toward science. Science Education, 66(5), 671–687.
  6. Harlen, W. and Holroyd, C. (1997). Primary Teachers’ Understanding of Concepts of Science: İmpact on Confidence and Teaching. International Journal of Science Education, 19(1), 93–105.
  7. Laçin Şimşek, Canan.(2007). Öğrenciler fen ve teknoloji dersinde ne öğrenmek istiyorlar? IV.Ulusal Sınıf Öğretmenliği Sempozyumu Bildiriler Kitabı. S:39-42.
  8. Milli Eğitim Bakanlığı (1999). 2000 yılında Milli Eğitim. T.C. Milli Eğitim Bakanlığı. A.Ç.E.M ve 4. Akşam Sanat Okulu Matbaası. Ankara.

Details

Primary Language

Turkish

Subjects

-

Journal Section

-

Authors

Pınar Güler This is me

Publication Date

January 1, 2008

Submission Date

-

Acceptance Date

-

Published in Issue

Year 2008 Volume: 9 Number: 1

APA
Güler, P. (2008). SINIF ÖĞRETMENİ ADAYLARININ FEN VE TEKNOLOJİ DERSİNDE ÖĞRENİLMESİ GEREKEN EN ÖNEMLİ KONUNUN NE OLDUĞUNA İLİŞKİN DÜŞÜNCELERİ KIRŞEHİR İLİ ÖRNEĞİ. Ahi Evran Üniversitesi Kırşehir Eğitim Fakültesi Dergisi, 9(1), 113-121. https://izlik.org/JA62WZ68ZZ
AMA
1.Güler P. SINIF ÖĞRETMENİ ADAYLARININ FEN VE TEKNOLOJİ DERSİNDE ÖĞRENİLMESİ GEREKEN EN ÖNEMLİ KONUNUN NE OLDUĞUNA İLİŞKİN DÜŞÜNCELERİ KIRŞEHİR İLİ ÖRNEĞİ. KEFAD. 2008;9(1):113-121. https://izlik.org/JA62WZ68ZZ
Chicago
Güler, Pınar. 2008. “SINIF ÖĞRETMENİ ADAYLARININ FEN VE TEKNOLOJİ DERSİNDE ÖĞRENİLMESİ GEREKEN EN ÖNEMLİ KONUNUN NE OLDUĞUNA İLİŞKİN DÜŞÜNCELERİ KIRŞEHİR İLİ ÖRNEĞİ”. Ahi Evran Üniversitesi Kırşehir Eğitim Fakültesi Dergisi 9 (1): 113-21. https://izlik.org/JA62WZ68ZZ.
EndNote
Güler P (January 1, 2008) SINIF ÖĞRETMENİ ADAYLARININ FEN VE TEKNOLOJİ DERSİNDE ÖĞRENİLMESİ GEREKEN EN ÖNEMLİ KONUNUN NE OLDUĞUNA İLİŞKİN DÜŞÜNCELERİ KIRŞEHİR İLİ ÖRNEĞİ. Ahi Evran Üniversitesi Kırşehir Eğitim Fakültesi Dergisi 9 1 113–121.
IEEE
[1]P. Güler, “SINIF ÖĞRETMENİ ADAYLARININ FEN VE TEKNOLOJİ DERSİNDE ÖĞRENİLMESİ GEREKEN EN ÖNEMLİ KONUNUN NE OLDUĞUNA İLİŞKİN DÜŞÜNCELERİ KIRŞEHİR İLİ ÖRNEĞİ”, KEFAD, vol. 9, no. 1, pp. 113–121, Jan. 2008, [Online]. Available: https://izlik.org/JA62WZ68ZZ
ISNAD
Güler, Pınar. “SINIF ÖĞRETMENİ ADAYLARININ FEN VE TEKNOLOJİ DERSİNDE ÖĞRENİLMESİ GEREKEN EN ÖNEMLİ KONUNUN NE OLDUĞUNA İLİŞKİN DÜŞÜNCELERİ KIRŞEHİR İLİ ÖRNEĞİ”. Ahi Evran Üniversitesi Kırşehir Eğitim Fakültesi Dergisi 9/1 (January 1, 2008): 113-121. https://izlik.org/JA62WZ68ZZ.
JAMA
1.Güler P. SINIF ÖĞRETMENİ ADAYLARININ FEN VE TEKNOLOJİ DERSİNDE ÖĞRENİLMESİ GEREKEN EN ÖNEMLİ KONUNUN NE OLDUĞUNA İLİŞKİN DÜŞÜNCELERİ KIRŞEHİR İLİ ÖRNEĞİ. KEFAD. 2008;9:113–121.
MLA
Güler, Pınar. “SINIF ÖĞRETMENİ ADAYLARININ FEN VE TEKNOLOJİ DERSİNDE ÖĞRENİLMESİ GEREKEN EN ÖNEMLİ KONUNUN NE OLDUĞUNA İLİŞKİN DÜŞÜNCELERİ KIRŞEHİR İLİ ÖRNEĞİ”. Ahi Evran Üniversitesi Kırşehir Eğitim Fakültesi Dergisi, vol. 9, no. 1, Jan. 2008, pp. 113-21, https://izlik.org/JA62WZ68ZZ.
Vancouver
1.Pınar Güler. SINIF ÖĞRETMENİ ADAYLARININ FEN VE TEKNOLOJİ DERSİNDE ÖĞRENİLMESİ GEREKEN EN ÖNEMLİ KONUNUN NE OLDUĞUNA İLİŞKİN DÜŞÜNCELERİ KIRŞEHİR İLİ ÖRNEĞİ. KEFAD [Internet]. 2008 Jan. 1;9(1):113-21. Available from: https://izlik.org/JA62WZ68ZZ