MÜZİK TEORİSİ VE İŞİTME EĞİTİMİ DERSİNİN PİYANO EĞİTİMİ ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ, KARŞILAŞILAN SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

Volume: 15 Number: 1 March 1, 2007
A. Metin Karkın
EN TR

MÜZİK TEORİSİ VE İŞİTME EĞİTİMİ DERSİNİN PİYANO EĞİTİMİ ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ, KARŞILAŞILAN SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

Abstract

Bu makalenin amacı; müzik öğretmeni yetiştiren kurumlarda yer alan “Müzik Teorisi ve İşitme Eğitimi” dersinin piyano eğitimi üzerindeki etkilerini kapsamakla birlikte, öğretmen adaylarının mesleki yaşantılarında piyanoyu iyi kullanabilmelerinin gerekliliğini, lisans programında yer alan piyano dersinin üç yıl 6 yarıyıl zorunlu olarak alınmasında karşılaşılan sorunları ve piyano eğitimindeki başarı ve başarısızlık durumlarını saptayarak bu derslerin lisans programındaki yeri ve önemi açısından analizini yapmak ve genel bir değerlendirmeye varmaktır. Ayrıca bu çalışmada, “Piyano” ve “Müzik Teorisi ve İşitme Eğitimi” dersini alan öğrencilere anket uygulaması yapılmış olup, elde edilen veriler toplanarak işlenmiş, çözüm ve yorumlarında ise betimsel istatistik yöntemlerden yararlanılmıştır.

Keywords

müzik teorisi, piyano

References

  1. Çimen, G., Musiki Muallim Mektebinden Günümüze Müzik Öğretmeni Yetiştirme Sempozyumu, Isparta, 2004.
  2. YÖK Eğitim Fakülteleri Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Programı Tanımları 1998 Ankara.
  3. Kıvrak, İ., Cumhuriyetimizin 80. Yılında Müzik Sempozyumu Malatya 2003.
  4. Agay, D., Teaching Piano Newyork 1981.
  5. Holzer, L., American Music Teacher April – May 2003.
  6. Saraç. G., Müzik Eğitimi Bölümlerinde Çalgı Öğretimi Programlarının yeri ve Önemi. Mavi Nota Müzik ve Sanat Dergisi sayı 123 s.25.
  7. Hoffer, C.R., The Understanding of Music, Sixth Edition Nodsworth Puplishing Company Belmont California. 1989.
  8. Karkın, A.M., “Müzik Eğitimi Anabilim dallarına ‘Müzik Teorisi ve İşitme Eğitimi’ ile ‘Seçmeli Ders’ Adı Altında Okutulan Armoni Dersinin Analizi ve Değerlendirilmesi” (Yayınlanmamış Doktora Tezi) Ankara, 2002.
APA
Karkın, A. M. (2007). MÜZİK TEORİSİ VE İŞİTME EĞİTİMİ DERSİNİN PİYANO EĞİTİMİ ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ, KARŞILAŞILAN SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ. Kastamonu Education Journal, 15(1), 411-422. https://izlik.org/JA97TY79WG
AMA
1.Karkın AM. MÜZİK TEORİSİ VE İŞİTME EĞİTİMİ DERSİNİN PİYANO EĞİTİMİ ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ, KARŞILAŞILAN SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ. Kastamonu Education Journal. 2007;15(1):411-422. https://izlik.org/JA97TY79WG
Chicago
Karkın, A. Metin. 2007. “MÜZİK TEORİSİ VE İŞİTME EĞİTİMİ DERSİNİN PİYANO EĞİTİMİ ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ, KARŞILAŞILAN SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ”. Kastamonu Education Journal 15 (1): 411-22. https://izlik.org/JA97TY79WG.
EndNote
Karkın AM (March 1, 2007) MÜZİK TEORİSİ VE İŞİTME EĞİTİMİ DERSİNİN PİYANO EĞİTİMİ ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ, KARŞILAŞILAN SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ. Kastamonu Education Journal 15 1 411–422.
IEEE
[1]A. M. Karkın, “MÜZİK TEORİSİ VE İŞİTME EĞİTİMİ DERSİNİN PİYANO EĞİTİMİ ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ, KARŞILAŞILAN SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ”, Kastamonu Education Journal, vol. 15, no. 1, pp. 411–422, Mar. 2007, [Online]. Available: https://izlik.org/JA97TY79WG
ISNAD
Karkın, A. Metin. “MÜZİK TEORİSİ VE İŞİTME EĞİTİMİ DERSİNİN PİYANO EĞİTİMİ ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ, KARŞILAŞILAN SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ”. Kastamonu Education Journal 15/1 (March 1, 2007): 411-422. https://izlik.org/JA97TY79WG.
JAMA
1.Karkın AM. MÜZİK TEORİSİ VE İŞİTME EĞİTİMİ DERSİNİN PİYANO EĞİTİMİ ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ, KARŞILAŞILAN SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ. Kastamonu Education Journal. 2007;15:411–422.
MLA
Karkın, A. Metin. “MÜZİK TEORİSİ VE İŞİTME EĞİTİMİ DERSİNİN PİYANO EĞİTİMİ ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ, KARŞILAŞILAN SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ”. Kastamonu Education Journal, vol. 15, no. 1, Mar. 2007, pp. 411-22, https://izlik.org/JA97TY79WG.
Vancouver
1.A. Metin Karkın. MÜZİK TEORİSİ VE İŞİTME EĞİTİMİ DERSİNİN PİYANO EĞİTİMİ ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ, KARŞILAŞILAN SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ. Kastamonu Education Journal [Internet]. 2007 Mar. 1;15(1):411-22. Available from: https://izlik.org/JA97TY79WG