Sürdürülebilir Kalkınma Mali Teşvikler ve Mikron Girişimcilik

Volume: 6 Number: 15 September 15, 2013
  • Osman Sirkeci

Sürdürülebilir Kalkınma Mali Teşvikler ve Mikron Girişimcilik

Abstract

Küresel ve lokal boyutları ile ekonomik ve siyasal çalkantılar, yeniden yapılanışların egemen olduğu bir süreçten geçilmektedir. Tüm yer küreyi, birçok sektörü ve toplumsal tabakayı etkisi altına almış bulunan savaş ekonomisi veya savaşarak sağlanan yeni tüketim, üretim ve istihdam yaratma yaklaşımları adı konmadan etkinleşerek devam etmektedir. Bu koşullar kaçınılmaz olarak mikro düzeyde her iktisâdi birimi, işletmeyi, kurumu ve makro düzeyde devletleri ve uluslararası kuruluşları mali, siyasi ve diğer boyutlarıyla sürekli çıkış yolları, alternatif arayışlarına sürüklemektedir. Sürekli devinim halinde bulunan bu tablo içinde mikro işletmeler ve mikro girişimciler, KOBİ’lerin en kitlesel ana gövdesi olarak 1970’lerden günümüze uzanan son kırk yılda giderek artan bir ağırlıkla gündemin ana konusunu oluşturmaya devam etmektedirler. Birçok çelişkili karşıtlıkları da içinde barındıran KOBİ’ler ve özelde mikro işletmeler konusu çeşitli politik-ekonomik yaklaşımlar, çıkar grupları ve çıkar örgütleri tarafından doğrudan taraf veya karşıt taraflar olarak ya da dolaylı ilgi nedeni ile sıkça gündem konusu yapılmakta ve ele alınmaktadırlar.

Keywords

Details

Primary Language

Turkish

Subjects

-

Journal Section

-

Authors

Osman Sirkeci This is me

Publication Date

September 15, 2013

Submission Date

September 1, 2013

Acceptance Date

-

Published in Issue

Year 2013 Volume: 6 Number: 15

APA
Sirkeci, O. (2013). Sürdürülebilir Kalkınma Mali Teşvikler ve Mikron Girişimcilik. Kent Akademisi, 6(15), 54-62. https://izlik.org/JA93HU69RY
AMA
1.Sirkeci O. Sürdürülebilir Kalkınma Mali Teşvikler ve Mikron Girişimcilik. Urban Academy. 2013;6(15):54-62. https://izlik.org/JA93HU69RY
Chicago
Sirkeci, Osman. 2013. “Sürdürülebilir Kalkınma Mali Teşvikler Ve Mikron Girişimcilik”. Kent Akademisi 6 (15): 54-62. https://izlik.org/JA93HU69RY.
EndNote
Sirkeci O (September 1, 2013) Sürdürülebilir Kalkınma Mali Teşvikler ve Mikron Girişimcilik. Kent Akademisi 6 15 54–62.
IEEE
[1]O. Sirkeci, “Sürdürülebilir Kalkınma Mali Teşvikler ve Mikron Girişimcilik”, Urban Academy, vol. 6, no. 15, pp. 54–62, Sept. 2013, [Online]. Available: https://izlik.org/JA93HU69RY
ISNAD
Sirkeci, Osman. “Sürdürülebilir Kalkınma Mali Teşvikler Ve Mikron Girişimcilik”. Kent Akademisi 6/15 (September 1, 2013): 54-62. https://izlik.org/JA93HU69RY.
JAMA
1.Sirkeci O. Sürdürülebilir Kalkınma Mali Teşvikler ve Mikron Girişimcilik. Urban Academy. 2013;6:54–62.
MLA
Sirkeci, Osman. “Sürdürülebilir Kalkınma Mali Teşvikler Ve Mikron Girişimcilik”. Kent Akademisi, vol. 6, no. 15, Sept. 2013, pp. 54-62, https://izlik.org/JA93HU69RY.
Vancouver
1.Osman Sirkeci. Sürdürülebilir Kalkınma Mali Teşvikler ve Mikron Girişimcilik. Urban Academy [Internet]. 2013 Sep. 1;6(15):54-62. Available from: https://izlik.org/JA93HU69RY

Urban Academy | Journal of Urban Culture and Management / Kent Akademisi | Kent Kültürü ve Yönetimi Dergisi
Information, Communication, Art and Media Network (ICAM Network) | www.icamnetwork.net
Address: Ahmet Emin Fidan Culture and Research Center, Evkaf Neigh. No: 34 Fatsa Ordu
Tel: +90452 310 20 30 | Publication Group Mail: info@icamnetwork.net | Journal Mail:  editor@kentakademisi.com