Biyo Etik Sorunlar ve Dinlerin Ötanazi ve İntihara Bakışı

Volume: 7 Number: 17 March 15, 2014

Biyo Etik Sorunlar ve Dinlerin Ötanazi ve İntihara Bakışı

Abstract

Bioetik meseleler aslında bir anlamda modern hayatın getirdiği problemler olarak dinin karşısında veya yanında yer almaktadır. Gelişen teknoloji insan hayatı ile ilgili çok faydalı uygulamalar getirse de bunların hepsi uzun vade de insanlık için hem yayarlı olmayacaktır hem de birçok din bunlara zaten insan doğasına aykırı oldukları için karşı çıkmaktadırlar. Nedir bu konular bunlar gün geçtikçe artmalarına rağmen burada sadece genel anlamda ele almaya çalışacağız birkaç önemli gördüğümüz konudada dinlerin görüşlerine yer vermeye çalışacağız. Bu meseleler kısaca sıralamak gerekirse Kürtaj (Abortion), suni gıda döllemesi (Genetically modified food), intihar (suicide), Tüp bebek (Artifical womb), otopsi, Kan plazma ticareti (Blood/blood plasma trade), sünnet (Circumcision), Klonlama (Cloning), DNA kaydı, insan bedenlerini dondurma, genetik ırksal şifreleme, ötenazi (Euthanasia) , gen terapisi, insan klonlama, Homoseksüellik, (Homosexuality), Yaşam destek Üniteleri, Kök Hücre Nakli, Organ Nakli, intihar (suicide) vb daha pek çok konu buraya yazılabilir.

Keywords

Details

Primary Language

Turkish

Subjects

-

Journal Section

-

Publication Date

March 15, 2014

Submission Date

March 1, 2014

Acceptance Date

-

Published in Issue

Year 2014 Volume: 7 Number: 17

APA
Kalkan, M. (2014). Biyo Etik Sorunlar ve Dinlerin Ötanazi ve İntihara Bakışı. Kent Akademisi, 7(17), 15-25. https://izlik.org/JA74MP34EZ
AMA
1.Kalkan M. Biyo Etik Sorunlar ve Dinlerin Ötanazi ve İntihara Bakışı. Urban Academy. 2014;7(17):15-25. https://izlik.org/JA74MP34EZ
Chicago
Kalkan, Mehmet. 2014. “Biyo Etik Sorunlar Ve Dinlerin Ötanazi Ve İntihara Bakışı”. Kent Akademisi 7 (17): 15-25. https://izlik.org/JA74MP34EZ.
EndNote
Kalkan M (March 1, 2014) Biyo Etik Sorunlar ve Dinlerin Ötanazi ve İntihara Bakışı. Kent Akademisi 7 17 15–25.
IEEE
[1]M. Kalkan, “Biyo Etik Sorunlar ve Dinlerin Ötanazi ve İntihara Bakışı”, Urban Academy, vol. 7, no. 17, pp. 15–25, Mar. 2014, [Online]. Available: https://izlik.org/JA74MP34EZ
ISNAD
Kalkan, Mehmet. “Biyo Etik Sorunlar Ve Dinlerin Ötanazi Ve İntihara Bakışı”. Kent Akademisi 7/17 (March 1, 2014): 15-25. https://izlik.org/JA74MP34EZ.
JAMA
1.Kalkan M. Biyo Etik Sorunlar ve Dinlerin Ötanazi ve İntihara Bakışı. Urban Academy. 2014;7:15–25.
MLA
Kalkan, Mehmet. “Biyo Etik Sorunlar Ve Dinlerin Ötanazi Ve İntihara Bakışı”. Kent Akademisi, vol. 7, no. 17, Mar. 2014, pp. 15-25, https://izlik.org/JA74MP34EZ.
Vancouver
1.Mehmet Kalkan. Biyo Etik Sorunlar ve Dinlerin Ötanazi ve İntihara Bakışı. Urban Academy [Internet]. 2014 Mar. 1;7(17):15-2. Available from: https://izlik.org/JA74MP34EZ

Urban Academy | Journal of Urban Culture and Management / Kent Akademisi | Kent Kültürü ve Yönetimi Dergisi
Information, Communication, Art and Media Network (ICAM Network) | www.icamnetwork.net
Address: Ahmet Emin Fidan Culture and Research Center, Evkaf Neigh. No: 34 Fatsa Ordu
Tel: +90452 310 20 30 | Publication Group Mail: info@icamnetwork.net | Journal Mail:  editor@kentakademisi.com