Book Review

Daron Acemoğlu ve James Alan Robinson (2019). Dar Koridor Devletler, Toplumlar ve Özgürlüğün Geleceği. (Çev.) Yüksel Taşkın. İstanbul: Doğan Kitap.

Volume: 10 Number: 2 September 30, 2021
EN TR

Daron Acemoğlu ve James Alan Robinson (2019). Dar Koridor Devletler, Toplumlar ve Özgürlüğün Geleceği. (Çev.) Yüksel Taşkın. İstanbul: Doğan Kitap.

Öz

Acemoğlu ve Robinson tarafından yazılmış bu kitapta Yeni Kurumcu İktisat yaklaşımı çerçevesinde yazarların ortaya koyduğu sav ve bu savı desteklemek için kullanılan ülke örnekleriyle iktisadi gelişmenin ve refah artışının artırılma yolu tartışılmaktadır. Tartışma çerçevesinde özgürlük kavramı üzerinde durulmuş ve devlet türlerine ait sınıflandırmalarla özgürlüğün nasıl edinebileceği tartışmaya açılmıştır.

Anahtar Kelimeler

Details

Primary Language

Turkish

Subjects

-

Journal Section

Book Review

Publication Date

September 30, 2021

Submission Date

April 23, 2021

Acceptance Date

September 5, 2021

Published in Issue

Year 2021 Volume: 10 Number: 2

APA
Bucak, Ç. (2021). Daron Acemoğlu ve James Alan Robinson (2019). Dar Koridor Devletler, Toplumlar ve Özgürlüğün Geleceği. (Çev.) Yüksel Taşkın. İstanbul: Doğan Kitap. Kırklareli Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 10(2), 373-376. https://izlik.org/JA57HR99CT